* ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2017

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2016 σε μία από τις σημαντικότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2017 . Γεγονός το οποίο προσπάθησε να απαξιώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της αντιπολίτευσης με την απουσία των εκλεγμένων από το λαό, Δημοτικών Συμβούλων της.

Μετά από δύο χρόνια διοίκησης του Δήμου από την Δημοτική Κίνηση Πολιτών Άλλος Δρόμος, σε μία πόλη που λεηλατήθηκε και οδηγήθηκε στο ρημαγμό, σε μία πόλη που σπαράσεται από την ανεργία και τις μνημονιακές πολιτικές με την υποχρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η κατάσταση ανατρέπεται και επανέρχεται σταδιακά η ζωή στην πόλη,οι υπηρεσίες του Δήμου που απαξιώθηκαν , ανασυγκροτούνται, τα σχολεία μεταμορφώνονται, τα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα παίρνουν πνοή και ζωή από τα χιλιάδες παιδιά με τη μικρότερη δυνατή συνδρομή, το μοναδικό κολυμβητήριο στην πόλη που βγήκε σε πώληση από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ανακαινίστηκε, λειτουργεί και υποδέχεται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες με την χαμηλότερη συνδρομή στη χώρα.

 Οι κοινωνικές δομές, η αλληλεγγύη και η στήριξη στους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με την στήριξη του προσωπικού του Δήμου και των εθελοντών του Άλλου Δρόμου. Τα μικρά παιδιά και τα βρέφη της πόλης φιλοξενούνται καθημερινά στους παιδικούς-βρεφικούς σταθμούς με δωρεάν τροφεία, γεγονός μοναδικό στη χώρα. Η καθαριότητα, το πράσινο, τα πάρκα, οι δρόμοι και οι παιδικές χαρές στην προτεραιότητα των έργων της Δημοτικής Αρχής.
Αυτά και ακόμα περισσότερα αλλάζουν την πόλη μας, σε μία πόλη της Ανατροπής της Αξιοπρέπειας, του Αγώνα, σε μία πόλη που αντιστέκεται στο φασισμό και τις ρατσιστικές τακτικές από ανθρώπους και μηχανισμούς που θέλουν μία πόλη φοβισμένη και υπόδουλη στις ορέξεις των αρπακτικών. Σε μία πόλη που αντιστέκεται στους καθημερινούς πολιτικούς κριτές οι οποίοι μη θέλοντας να αποδεχτούν την προσπάθεια αυτής της Δημοτικής αρχής, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, για να εξυπηρετήσουν τις ατομικές και κομματικές φιλοδοξίες τους.

Ο σχεδιασμός, οι προτεραιότητες των αναγκών, η διαφάνεια και το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, η διασφάλιση των χρημάτων που προέρχονται από εμάς τους ίδιους τους πολίτες και κανείς δεν τα σεβάστηκε αλλά τα κατασπατάλησε στο παρελθόν, είναι το στοίχημα και ο στόχος αυτής της Δημοτικής Αρχής για την Ανάπλαση και Αναγέννηση της πόλης.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα με στρατηγική και σχεδιασμό κερδίσαμε μία από τις πιο δύσκολες <μάχες> αυτής της πόλης, την αλλαγή των νομοθετικών διατάξεων των <εγκληματιών> της προηγούμενης κυβέρνησης και περιφέρειας που χαρακτήρισαν την περιοχή της Ανάπλασης για όφελος των επιχειρηματιών, ως χώρο βιομηχανικής χρήσης. Αυτή η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Χρήστο Βρεττάκο, επιβάλλοντας με στρατηγική και επιμονή το δικό μας νομοθετικό σχέδιο με την συνεργασία κυβέρνησης και περιφέρειας πετύχαμε την ψήφιση τροπολογιών για την αποβιομηχανοποίηση της περιοχής , καταθέσαμε το δικό μας σχέδιο για την Ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων,  αίτημα και διεκδίκηση για δεκαετίες από τα κινήματα και τους φορείς της πόλης. Τέλος η παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στο Δήμο, που ετοιμαζόταν για ξεπούλημα μαζί με τον ΟΛΠ στους Κινέζους, και η απόκτηση πρόσβασης των πολιτών στη δική τους γη είναι από τις σημαντικότερες στιγμές που θα καταγραφούν στην ιστορία, με διοίκηση αυτής της Δημοτικής Αρχής, της Δημοτικής Κίνησης Άλλος Δρόμος.

Η ανακοίνωση του Γραφείου τύπου του Δήμου και η τοποθέτηση του επικεφαλής του Άλλου Δρόμου και Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου ακολουθεί στον παρακάτω σύνδεσμο :

http://keratsini-drapetsona.gr/index.php/el/keratsini-drapetsona-news-gr/keratsini-drapetsona-annoncements-gr/item/4669-it-voted-on-the-budget-of-the-city-council-keratsiniou-drapetsonas-2017

 

==========================================

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Από τον Ιούνιο στη βόρεια Συρία, οι δυνάμεις του Ισλαμικού κράτους της Συρίας και του Ιράκ επιτίθενται. Απέναντί τους αντάρτισσες και αντάρτες που παλεύουν να διατηρήσουν την ανεξαρτησία και την ανεξιθρησκεία. Πέρα όμως από τις μάχες που δίνονται ο πόλεμος κρύβει πίσω του και τον ανθρώπινο πόνο. Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι, γίνονται πρόσφυγες για να προστατεύσουν τη ζωή τους, τα παιδιά τους, τους γονείς τους.

Κάποιοι από αυτούς έφτασαν και στην Ελλάδα. Παρόλο που η διεθνής νομοθεσία τους προστετεύει, ως πρόσφυγες πολέμου, η συγκεκριμένη νομοθεσία παραβιάζεται συστηματικά στην Ελλάδα. Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου έφτασαν και στον Πειραιά από την Ιεράπετρα Σύροι πρόσφυγες. Κάποιοι πήγαν στο Σύνταγμα για να βρουν τους υπόλοιπους πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί και διεκδικούν να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημά τους. Περίπου 30 από αυτούς μεταξύ αυτών πολλά παιδιά, θέλησαν να πάνε στην Κόρινθο όπου είχαν μεταφερθεί συγγενείς τους, που ήρθαν μαζί από τη Συρία αλλά δεν είχαν χαρτιά που να πιστοποιούν τα στοιχεία τους. Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και σε συνεννόηση με την περιφέρεια μισθώθηκε πούλμαν για να τους μεταφέρει στην Κόρινθο. Στη μέση της διαδρομής η αστυνομία σταμάτησε το πούλμαν και γύρισαν πίσω στο τμήμα μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη.

Από εκεί μετά από παρέμβαση δύο αντιδημάρχων του Άλλου Δρόμου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη και Θοδωρή Δρίτσα έγινε συμφωνία να μεταφρθούν σε κτίριο του ΟΛΠ, εφόσον ο δήμαρχος Κορίνθου αρνήθηκε να τους δεχθει στην Κόρινθο. Οι περίπου 30 πρόσφυγες πολέμου έχουν ανάγκη από στέγη, νερό και τροφή. Οι ανάγκες αυτές γίνονται πιο επιτακτικές καθώς ο Δεκέμβρης προχωράει και ο καιρός θα επιδεινωθεί.

Η ελληνική πολιτεία δεν έχει προβλέψει τίποτα για αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι μετά τη δίνη του πολέμου έχουν να αντιμετωπίσουν βασικά βιωτικά προβλήματα. Οι αρχές της χώρας κάνουν επίδειξη εξουσίας και δύναμης.

Ως «Άλλος Δρόμος» καταδικάζουμε την αδιαφορία του ελληνικού κράτους στο ανθρωπιστικό πρόβλημα και τις πρακτικές της ελληνικής αστυνομίας. Αγωνιζόμαστε για δικαιώματα και άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες πολέμου.

Καταδικάζουμε την απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς, στρατιωτικούς μηχανισμούς. Παλεύουμε για παγκόσμια ειρήνη και δικαιώματα!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

«ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

-----------------------------------------------------------------------------

41 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Τέσσερις δεκαετίες μετά και το σύνθημα της εποχής, «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» μοιάζει να είναι επίκαιρο δυστυχώς και σήμερα. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 1973 που βάφτηκε στο αίμα, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες όλων μας, ως την μαζικότερη μορφή διαμαρτυρίας και αντίστασης ενάντια στην Δικτατορία του Γεώργιου Παπαδόπουλου.

41 χρόνια μετά και ο λαός μας πεινάει, δεν έχει τις σωστές βάσεις στην παιδεία και η καταστολή είναι το μοναδικό μέσο προστασίας αυτής της Κυβέρνησης. Ο λαός μας μετά από σχεδόν 5 χρόνια άγριας λιτότητας, περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις, περικοπών στην υγεία την παιδεία και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και σχεδόν 1.500.000 ανέργους, προσπαθεί να δει αν άλλαξε κάτι από την τότε εποχή. Παιδιά υποσιτισμένα λιποθυμούν στις αυλές των σχολείων, πάνω από 4.000 συνάνθρωποί μας έχουν αυτοκτονήσει, 1 στους 2 νέους δεν εργάζεται και δεν έφταναν όλα αυτά, έχουμε και την άνοδο του νεοναζισμού στη χώρα μας με αποτέλεσμα την αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων όπου τουλάχιστον 2 από αυτές ήταν και θανατηφόρες.

Ο λαός μας δυστυχώς ακόμα και τώρα δεν έχει σταματήσει να υποφέρει. Για αυτό πρέπει με όσες δυνάμεις του απομένουν να βγεί έξω και να φωνάξει ξανά, σήμερα στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Όλοι σήμερα στους δρόμους για να τιμήσουμε τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν για όλους εμάς από την Δικτατορία.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

------------------------------------------------------------------------------

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ


Χθες, στις 16/11/2014, πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του συντονιστικού μαζικών φορέων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, πορεία που ξεκίνησε από τον πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας και κατέληξε στον χώρο των Λιπασμάτων. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συντονιστικού και αυτό ήταν πολύ θετικό. Στόχος της πορεία αυτής, ήταν να δώσει ένα μήνυμα στην Κυβέρνησης αλλά και στους μεγαλο-επιχειρηματίες  που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις εκτάσεις αυτές, πως ο χώρος των Λιπασμάτων ανήκει στο λαό.
Στην πορεία πορεύτηκαν μαζί μας ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Τζένη Βαμβακά, ο Άλλος Δρόμος, η Λαϊκή Συσπείρωση, η Εργατική Λέσχη, το Λιμάνι της Αγωνίας και άλλοι φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας.
Εμείς, ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, δεν θα επιτρέψουμε την λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας πετρελαιοειδών αποβλήτων όπου θα επιβαρύνει ακόμη πιο πολύ την ατμόσφαιρα της περιοχής και θα την μετατρέψει σε νέα χαβούζα. Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της πόλης μας. Ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας οφείλει να βρεθεί μπροστά σε αυτά τα καταστροφικά επιχειρηματικά σχέδια. Ό ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ θα είναι εκεί και μαζί μα τον λαό της πόλης μας θα προσπαθήσει να επεκτείνει αυτήν την ασπίδα κινητοποίησης, που σκοπό έχει να βάλει φρένο στα βλαβερά για εμάς σχέδια της Κυβέρνησης και των μεγαλο-επιχειρηματιών.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 

------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣήμερα, όπως κάθε χρόνo τέτοια μέρα, γιορτάσαμε όλοι την επέτειο του ΌΧΙ.  Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» θέλησε να δώσει το δικό της στίγμα στην σημερινή παρέλαση των παιδιών. Στο τέλος της παρέλασης μέλη του Άλλου Δρόμου έκαναν την δική τους πορεία φωνάζοντας συνθήματα που σκοπό είχαν να τιμήσουν αυτούς που σκοτώθηκαν στην διάρκεια της κατοχής και να θυμίσουμε στους νεότερους ποια πρόσωπα πρέπει να τιμάμε, αλλά και τους αγώνες που πρέπει να κάνουμε ενάντια στη φτώχεια και τον φασισμό όπου σήμερα είναι δυστυχώς και πάλι επίκαιρα. Στη μικρή μας πορεία συμμετείχε ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος αλλά και όλα τα μέλη της Δημοτικής μας Αρχής και όλοι μαζί πορευτήκαμε μέχρι το τέλος της παρέλασης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη φτώχεια και το φασισμό.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

------------------------------------------------------------------------------


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/10/2014Η Δημοτική Κίνηση «Άλλος Δρόμος», καταδικάζει το απίστευτο και πρωτοφανές
συμβάν  που έλαβε μέρος την Δευτέρα 13/10/2014 έξω από την είσοδο του 8ουΔημοτικού σχολείου Κερατσινίου και που σκοπό είχε την τρομοκράτηση μαθητών , εκπαιδευτικών και γονέων της σχολικής κοινότητας . Ο τρόπος και το σκεπτικό της επέμβασης της αστυνομίας, η οποία με υπόδειξη <γονέα> προσπάθησε να οδηγήσει έναν ανήλικο μαθητή και την διευθύντρια του σχολείου στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής, μαρτυρά την προχειρότητα ,την αυταρχικότητα, την νοοτροπία και αντίληψη με την οποία τα αστυνομικά όργανα αντιμετώπισαν έναν καθημερινό τσακωμό που συμβαίνει μεταξύ των μαθητών εντός του σχολείου καθώς και την απαξίωση του ρόλου της Διευθύντριας και των εκπαιδευτικών .

Η διατάραξη της ηρεμίας και της ψυχικής υγείας των μαθητών  και όλης της σχολικής κοινότητας, ήταν το αποτέλεσμα αυτών των ανεπίτρεπτων ενεργειών και χρήζουν έρευνας και απόδοσης ευθυνών σε αυτούς που έδωσαν τις εντολές , σε αυτούς που τις εκτέλεσαν καθώς και στον <γονέα> που πρωτοστάτησε στα επεισόδια με την ιδιότητα <βοηθού εισαγγελέα> όπως αναφέρουν οι μάρτυρες που ήταν παρόντες.
Γονείς, εκπαιδευτικοί, φορείς Συλλόγων Εκπαιδευτικών,  Ένωσης Γονέων, μέλη της Κίνησης και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής είναι παρόν από την πρώτη ημέρα και συμμετείχαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Κερατσινίου. Η Δημοτική Αρχή στάθηκε δίπλα στην οικογένεια του ανήλικου μαθητή που <διώκεται> και η Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου με ψυχολόγους στηρίζει τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου .

Ο αυταρχισμός, η βία, ο ρατσισμός και ο φασισμός από όπου και αν προέρχονται ΕΙΝΑΙ και θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ έξω από τα σχολειά και τις γειτονιές μας, γιατί εμείς ως πολίτες , εκπαιδευτικοί , γονείς , μαθητές ενωμένοι σαν γροθιά, θα αγωνιζόμαστε υπέρ της Δημοκρατίας, Ελευθερίας, Ισότητας , Διαφορετικότητας, υπέρ των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων .

Η Ελληνική Αστυνομία καθήκον της έχει την προστασία και την διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας και ψυχικής υγείας των μαθητών και της εκπαιδευτικής-σχολικής κοινότητας  και ΌΧΙ την τρομοκράτηση και αυταρχική συμπεριφορά εναντίον τους. Καλούμε τους υπεύθυνους και αρμόδιους  της Ελληνικής Αστυνομίας να διαφυλάξουν τα παιδιά μας από γονείς που προσπαθούν να εμφυτεύσουν την φασιστική νοοτροπία και συμπεριφορά μέσα και έξω από τα σχολεία , απομονώνοντας παράλληλα και τυχόν συναδέλφους τους που ακολουθούν παρόμοιες συμπεριφορές .
Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας «Άλλος Δρόμος»στηρίζει και συμπαραστέκεται στην Διεύθυνση , εκπαιδευτικούς  και το Σύλλογο Γονέων του σχολείου , οι οποίοι και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προστασία της σχολικής κοινότητας.

                                                                                                  
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 μέλη του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης της υπ’ αριθμ. ών 20422/15.4.2014 Απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής  «Έγκριση τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ) της Δημοτικής Ενότητας Κερατσινίου του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας».
Στην αίτηση ακύρωσης αναφέρεται ότι η Απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ είναι αντισυνταγματική, αφενός ως προς τη διαδικασία λήψης της και αφετέρου γιατί υποβαθμίζει το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, καθώς και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου μας.
Το νέο Γ.Π.Σ ενισχύει την τσιμεντοποίηση, αυξάνει τους όρους δόμησης, αλλάζει τις της χρήσεις γης, αποχαρακτηρίζει χώρους αστικού πρασίνου (Σελεπίτσαρι, Νεκροταφείο Ανάστασης), εντάσσει περιοχές στο σχέδιο πόλεως και μειώνει τους κοινόχρηστους χώρους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το περιβάλλον και να τροποποιούνται επί το δυσμενέστερον οι συνολικές συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων του δήμου μας.
Οι κάτοικοι του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας έχουμε δικαίωμα να ζούμε σε μία πόλη λειτουργική, με εξασφάλιση των προστατευόμενων γενικότερων αγαθών (δασικών εκτάσεων, του φυσικού περιβάλλοντος κλπ ) και σε μια πόλη με αισθητική και διατήρηση όλων των στοιχείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όρους από τους οποίους εξαρτάται και η γενικότερη ποιότητα ζωής μας.
Διεκδικούμε μία πόλη που θα εξασφαλίζει τους καλύτερους όρους διαβίωσης και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας και όχι τα σχέδια μίας «κλίκας επενδυτών».
Καλούμε τους Κερατσινιώτες και τους Δραπετσωνίτες σε ένα κοινό αγώνα για να διαλύσουμε τον χορό των συμφερόντων που στήνονται στις πλάτες μας και για να χτίσουμε την πόλη που μας αξίζει.

Επιλέγουμε τον ΔΡΟΜΟ του Αγώνα, της Αλληλεγγύης, της Ανατροπής!
-------------------------------------------------------------------------------------------ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ  ΜΑΤ ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Σήμερα το πρωί πλήθος κόσμου από διάφορες συλλογικότητες βρέθηκε έξω από τα Δικαστήρια του Πειραιά για να συμπαρασταθεί στους συλληφθέντες της πορείας που έγινε στις 18/9 στο Κερατσίνι για να τιμήσουμε την μνήμη του Παύλου Φύσσα. Μέλη του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστο Καραγιαννάκη, παρευρέθηκαν εκεί για να στηρίξουμε τους συλληφθέντες. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συλλήψεις έγιναν μετά το τέλος της προχθεσινής πορείας από ομάδες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίες ήταν κρυμμένες στους γύρω δρόμους και συλλάμβαναν όποιον έβρισκαν χωρίς κριτήριο.
Εκεί βρίσκονταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Β’ Πειραιά Παναγιώτης Λαφαζάνης και Τζένη Βαμβακά. Οι συλληφθέντες έφθασαν γύρω στη 13:15 και ο συγκεντρωμένος κόσμος τους υποδέχτηκε με συνθήματα. Στο κτίριο δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε καθώς το δρόμο είχαν κλείσει τα ΜΑΤ. Μετά από μια ώρα σχεδόν η απόφαση ήταν να αφεθούν ελεύθεροι 61 συλληφθέντες με την κατηγορία τους πλημμελήματος αλλά ορίστηκε δικάσιμος για την Πέμπτη 2 Οκτώβρη.  Όταν οι συλληφθέντες έβγαιναν από το κτίριο, ο κόσμος ξεκίνησε να λέει συνθήματα και οι άντρες των ΜΑΤ απάντησαν με επίθεση με τα γκλοπς, ενώ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Ταυτόχρονα κατέφθασαν και δίκυκλα με άντρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ.  Επιτέθηκαν λεκτικά στον βουλευτή Παναγιώτη Λαφαζάνη και επιχείρησαν να χτυπήσουν τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Καραγιαννακη χωρίς όμως τελικά αυτό να συμβεί. Αμέσως μετά τα πνεύματα ηρέμησαν και ο κόσμος αποδοκίμασε με συνθήματα τα ΜΑΤ για την άνευ λόγου και αιτίας καταστολή.
Ο «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» καταδικάζει τα γεγονότα και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες. Είμαστε παρών και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους, μέχρι ο φασισμός εντός κι εκτός των σωμάτων ασφαλείας, να λάβει τέλος. Μέχρι οι γειτονιές μας να απαλλαγούν από το φαινόμενο του φασισμού και των εγκληματικών ομάδων.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

------------------------------------------------------------------------------

'' σιγά μην κλάψω , σιγά μην φοβηθώ ''

Φωτογραφία του χρήστη Βασίλης Τσίγγερης.Μια μεγαλειώδης συγκέντρωση , λίγες ώρες μετά από τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στο σημείο της δολοφονίας , πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 18/9/2014 , ,ημέρα μνήμης για τον Παύλο Φύσσα ο οποίος δολοφονήθηκε από μέλος της ναζιστικής οργάνωσης -Χρυσής Αυγής . Στην συγκέντρωση , συμμετείχαν χιλιάδες συμπολίτες μας , φορείς , σύλλογοι , παρατάξεις και βουλευτές αριστερών κομμάτων .
Ο Άλλος Δρόμος , η Δημοτική Κίνηση των πολιτών του Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τα μέλη του , πιστοί στους αγώνες υπέρ της ελευθερίας , της δημοκρατίας έδωσαν ακόμα μια φορά ένα ισχυρό μήνυμα κατά του φασισμού και του ρατσισμού συμμετέχοντας συλλογικά και μαζικά , αποδίδοντας με την παρουσία τους ένα ελάχιστο φόρο τιμής , στον Παύλο και την οικογένεια του . Το πάθος , η μαζικότητα και η αγωνιστική διάθεση των συγκεντρωμένων δεν έμεινε απαρατήρητη .  Κάποιους ενόχλησε η φωνή του λαού , κάποιους ενόχλησε η αντίδραση και η συμμετοχή του κόσμου που συγκεντρώθηκαν από όλη την Αττική χθες το βράδυ στο Κερατσίνι για να τιμήσουν τον Παύλο Φύσσα και να βροντοφωνάξουν '' Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ '' .
Ενόχλησαν προφανώς τους φασίστες και τα αφεντικά τους που τόσα χρόνια προσπαθούν να υποτάξουν το λαό , εξαθλιώνοντας τον πολίτη με την φτώχεια και την ανεργία που επιβάλουν με την πολιτική τους . Ο μόνος τρόπος να διαλύσουν αυτή την μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία ήταν να επιτρέψουν στους <δικούς τους> φασίστες να διαλύσουν την πόλη και στην συνέχεια με χημικά , κροτίδες και δακρυγόνα να στείλουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τους αγωνιστές πολίτες στο σπίτι τους . Γιατί αυτό επιδιώκουν , τους ανθρώπους στους καναπέδες φοβισμένους και ανήμπορους για να μπορούν να τους καθοδηγούν πιο αποτελεσματικά με τα ΜΜΕ , αποδεχόμενοι την μιζέρια τους .
Ο Δήμαρχος μας και επικεφαλής της Δημοτικής μας Κίνησης, Χρήστος Βρεττάκος καταγγέλει τους μηχανισμούς του κράτους και του παρακράτους που αντί να προστατεύσουν τους πολίτες , τους προπηλακίζουν και τους καταδιώκουν μέσα στην ίδια τους την πόλη .
«Τριάντα ασφαλίτες μαυροφορεμένοι προκάλεσαν φθορές και χτυπούσαν διαδηλωτές. Στην αρχή οι αστυνομικοί τους κοιτούσαν και μόλις αντέδρασε η πορεία τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στην διαδήλωση». «Αυτή τη φορά οι φασίστες φορούσαν στολή», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος καταγγέλοντας τα  επεισόδια. «Ας τους μαζέψουν, αλλιώς θα τους μαζέψουμε εμείς. Το ζητάει η φωνή του Παύλου», τόνισε. 
Εδώ ταιριάζουν οι στίχοι που ο Παύλος έγραφε και τραγουδούσε με υπερηφάνεια και αφιερώνουμε εμείς στους φασίστες από όπου και αν προέρχονται :
''σιγά μην κλάψω , σιγά μην φοβηθώ ''


------------------------------------------------------------------------------

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τη μέρα που δολοφονήθηκε ο Παύλος από μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, εδώ στο Κερατσίνι. Είχε προηγηθεί η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και πολλές δολοφονικές επιθέσεις. Η Χρυσή Αυγή έχει στείλει το νοσοκομείο δεκάδες κόσμο, από μετανάστες, ανθρώπους της αριστεράς και των κινημάτων μέχρι και ομοφυλόφιλους. Ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια που η Χρυσή Αυγή σπέρνει το μίσος, το φόβο και τον πανικό, ήταν η πρώτη φορά που το αντιφασιστικό κίνημα ενώθηκε και αφυπνίστηκε. Ήταν μια καθαρά πολιτική δολοφονία.
Αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα! Ο λαός πρέπει να δώσει τη λύση μαθαίνοντας πως αυτή η εγκληματική οργάνωση δεν είναι ούτε πατριωτική, ούτε αντισυστημική όπως διαλαλεί. Είναι μια οργάνωση που δουλεύει υπέρ των δυνατών, υπέρ του συστήματος και εξυπηρετεί τα συμφέροντα σίγουρα όχι των αδυνάτων αυτής της χώρας. Με γνώμονα τον ρατσισμό και τη φασιστική της ιδεολογία, σκορπάει τον τρόμο και τον φόβο σε γειτονιές τις Αθήνας, του Πειραιά και όλης της Ελλάδας.
Οι κάτοικοι της πόλης μας δεν πρέπει να επιτρέψουν φασιστικές νοοτροπίες και ιδέες να εισέλθουν στα σπίτια μας, στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία! Σήμερα όλοι καλούμαστε να παρευρεθούμε ως ελάχιστο φόρος τιμής, στην πορεία που θα διεξαχθεί, με αφετηρία την οδό Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι. O «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» οφείλει να αντιμετωπίσει αυτήν την εγκληματική οργάνωση, μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Για αυτό σήμερα σας καλεί στην προσυγκέντρωση στις 17:00 στη γωνία της Παναγή Τσαλδάρη και Σαλαμίνος.

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝΟΝΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

«ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»
-------------------------------------------------------------------------------


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Σήμερα όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης άνοιξαν τις πόρτες του για να υποδεχθούν εκ νέου τους μαθητές καθώς μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει. Τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν τα σχολεία δυστυχώς αντί να μειώνονται χρόνο με το χρόνο αυξάνονται και αυτό είναι εις βάρος των μαθητών, των καθηγητών και το γονέων. Φέτος πέρα από τις ελλείψεις καθηγητών έχουμε να αντιμετωπίσουμε και νέες συγχωνεύσεις σχολείων και στις δυο βαθμίδες. Οι γονείς κυρίως των παιδιών που φοιτούν στο λύκειο, πρέπει για ακόμη μια φορά να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, καθώς το δημόσιο σχολείο και συγκεκριμένα τα εκπαιδευτικά εργαλεία που χρησιμοποιεί είναι ελλειπή έτσι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών. Ενώ επίσης το πρόγραμμα για το νέο σχολείο εντάσσει τους μαθητές σε καθεστώς μη υγιούς ανταγωνισμού και τα αναγκάσει να μπαίνουν σε ψυχοφθόρα και αγχώδη διαδικασία από την Α’ λυκείου. Να μην ξεχάσουμε και τα υπεράριθμα τμήματα των μαθητών που δυσκολεύουν κατά πολύ το ρόλο του εκπαιδευτικού.

Όλα αυτά όμως δεν πρέπει να μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα. Αντιθέτως πρέπει να εφοδιάσουμε με την κατάλληλη γνώση, αυτά τα παιδιά που σε λίγο θα γίνουν πολίτες αυτής της κοινωνίας, ώστε να δημιουργήσουν κριτική σκέψη και να μπορούν να σκέφτονται και να ονειρεύονται. Ο «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» σήμερα παρευρέθηκε σχεδόν σε όλα τα σχολεία του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας δίνοντας στους μαθητές το μήνυμα του να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και να μπορέσουν αυτοί να βάλουν τα νέα θεμέλια για αυτόν τον τόπο.
Ευχόμαστε καλή και αγωνιστική σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΙΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ


Πριν ένα χρόνο στις 18/9 ένας συμπολίτης μας, νέος, αντιφασίστας δολοφονήθηκε από μέλος της Χρυσής Αυγής στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στην Αμφιάλη. Δεν ήταν η πρώτη, ούτε η μοναδική φορά που τα τάγματα εφόδου των νεοναζί προκαλούν, κάνοντας έντονη την παρουσία τους στις γειτονιές μας. Μια βδομάδα πριν είχαν επιτεθεί σε συνδικαλιστές της ΝΕΖ, ενώ ακόμα και μετά τη δολοφονία συνέχισαν να προκαλούν με επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους και προσπαθώντας να καλιεργήσουν το φόβο στο δρόμο.  

Ο «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ήδη από την ιδρυτική του διακήρυξη έθεσε ως στόχο την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και τη διάλυση των φασιστικών συμμοριών που δρουν στην πόλη μας αλλά και στις γύρω περιοχές. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την πρωτοβουλία για έναν Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη στις γειτονιές μας. Πρώτο ραντεβού το Σάββατο 13/9 στο Πέραμα στο χώρο της ναυπηγοεπισεκυαστικής ζώνης. Σχεδόν μία εβδομάδα μετά, στις 18/9 είναι η μεγάλη πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα, στο Κερατσίνι, όπου καλούν συλλογικότητες από όλη την Αθήνα. Θα έχουν προηγηθεί αποκαλυπτήρια του μνημείου του.

Ο «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» θα βρίσκεται εκεί δίνοντας το μήνυμα πως είμαστε εδώ, μαζί με τον κόσμο να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε κάθε φασιστική συμμορία πως δεν θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουμε τις γειτονιές μας σε γκέτο μίσους, ξενοφοβίας και εχθροπραξιών.

Η καταστροφή των πανό και των αφισών, που προπαγάνδιζαν την εκδήλωση στο Πέραμα δείχνει την ενόχληση κάποιων για την αντιφασιστική δράση στη γειτονιά.  Δε μας τρομάζουν! Εμείς είμαστε εδώ και δε θα επιτρέψουμε να κάνουν κουμάντο φασιστικές/ξενοφοβικές ιδέες και ομάδες στην περιοχή μας.

Καλούμε όλο τον κόσμο να στηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες και μαζί να παλέψουμε για τον τερματισμό αυτών που θέλουν σπείρουν το μίσος ανεξέλεγκτα.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ------------------------------------------------------------------------------

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ


Σήμερα Κυριακή 07/09/2014 το πρωί , μέλη του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» και η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας με εκπρόσωπο της , τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Αθλητισμού Χρήστο Καραγιαννάκη υποδέχτηκε στο σημείο της δολοφονίας  του Παύλου Φύσσα αντιπροσωπεία του Πλοίου της Ειρήνης , οι οποίοι μετά τον κατάπλου στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφτηκαν το σημείο, για να αποδώσουν φόρο τιμής στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

 Ο Αντιδήμαρχος καλωσόρισε και μετέφερε μήνυμα συμπαράστασης και ευχαριστίας του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου, ο οποίος ήταν αδύνατον να παρευρεθεί λόγω της προγραμματισμένης πρώτης συνεδρίασης και εκλογής Προεδρείου του Δ.Σ. που εξελισσόταν την ίδια ώρα στο Δημαρχείο..

Το μήνυμα αυτής της επίσκεψης ήταν, η καταδίκη του φασισμού και των εγκλημάτων μίσους και η υπεράσπιση των αντιφασιστικών ιδεών. Μέλη της αντιπροσωπείας προσευχήθηκαν στη μνήμη του Παύλου Φύσσα κάτι που ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό. 

“Ο φασισμός δε χωρά στις γειτονιές μας”  ήταν το σύνθημα που τόνισαν ιδιαίτερα οι παρευρισκόμενοι , οι οποίοι μας έδωσαν κουράγιο και δύναμη έτσι ώστε να μαχόμαστε πιο δυνατά ενάντια στο φασισμό. Παρούσα ήταν και η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κα. Μάνια Παπαδημητρίου καθώς και κάτοικοι της περιοχής

Στο τέλος τα μέλη της αντιπροσωπείας έβγαλαν φωτογραφίες στο σημείο που πέρυσι έπεσε νεκρός ο Παύλος Φύσσας από μέλος της Χρυσής Αυγής κι όπου σήμερα έχουν φυτέψει μια μικρή ελιά.

Ο «Άλλος Δρόμος» θα συνεχίσει να μάχεται εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια σε φασιστικές ομάδες και ιδέες, κάτι που άλλωστε έχει αποδείξει πριν ακόμα γίνει Δημοτική Αρχή.


 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ορκωμοσία Δημάρχου ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ και της νέας Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου Δραπετσώνας
Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 31/08/2014 η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής στην περιοχή των Λιπασμάτων , με παρουσία πλήθους κόσμου , των σεβασμιότατων των ιερών μητροπόλεων Νικαίας και Πειραιώς , ιερέων από τις ενορίες του Δήμου μας, βουλευτών, περιφερειακών συμβούλων , εκπροσώπων κομμάτων , ΜΜΕ , συλλόγων και φορέων της πόλης . 

Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου για την τελετή ορκωμοσίας και όχι απλά μια αίθουσα του Δημαρχείου σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για την Δημοτική Αρχή , ξεκίνημα ανατρεπτικό και ελπιδοφόρο για την πόλη μας.

« Η πόλη ξεκινά από τον χώρο των Λιπασμάτων » όπως τόνισε ο Δήμαρχος  ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ, είναι το σύνθημα για την νέα Δημοτική Αρχή και το όνειρο χιλιάδων δημοτών , οι οποίοι μετά από δεκαετίες «θυσιών» και υποβάθμισης της ζωής τους , προσμένουν την ανάπλαση του χώρου προς όφελος των πολιτών και όχι υπέρ των μεγάλων συμφερόντων που επιδιώκουν να μετατρέψουν την πόλη μας σε χώρο «χαβούζας» , που θα υποβαθμίζει άλλη μια φορά την ζωή μας και θα βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας .Μεταξύ άλλων ο νέος Δήμαρχος ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ, δεσμεύτηκε ότι «η νέα Δημοτική Αρχή μαζί με το λαό της πόλης και τις δυνάμεις της αριστεράς που πήραν την ευθύνη στην πρώτη Περιφέρεια της χώρας, έχουν τη δική τους πρόταση και θα την επιβάλλουν: ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, θέσεις εργασίας με αξιοπρέπεια και σεβασμό στο περιβάλλον».

Η Δημοτική Κίνηση πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας ‘ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ‘ στο νέο ξεκίνημα της Δημοτικής Αρχής ,  θα σταθεί συμπαραστάτης , συμπορευτής αλλά και κριτής στο έργο της , έργο το οποίο θα έχει προσανατολισμό σύμφωνα με τις κατευθύνσεις , τους στόχους και τις δεσμεύσεις της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης .

Συμπαραστάτης και συμπορευτής σε μία Δημοτική Αρχή η οποία θα σταθεί δίπλα στον δημότη , που την εποχή της κρίσης , της ανεργίας και της φτωχοποίησης, συνεχώς «σφυροκοπείται» από την κυβερνητική πολιτική  , μία Δημοτική Αρχή που θα συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους που αγωνίζονται να διασφαλίσουν τα δικαιώματα τους , μία Δημοτική Αρχή  που μέσα από την κοινωνία, σε συνεργασία με τους φορείς και τους κατοίκους  θα αλλάξει την πόλη και την κατάσταση που την έχουν φέρει έως σήμερα  οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές .


                                                             Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
                                                                                                      ΄΄  ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ  ΄΄   


                   

                                                        Φωτογραφικό υλικό από την τελετή ορκωμοσίας

                                                                                                                                                                           
 
                                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
                                                                                       26/08/2014
Συνδημότες – Συνδημότισσες
Η κυβέρνηση και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν δείξει τις προθέσεις τους για το μέλλον της πόλης και των ανθρώπων της.
Θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή των 640 στρεμμάτων στην περιοχή του πρώην εργοστασίου των Λιπασμάτων σε μια νέα χαβούζα .
Θέλουν να φέρουν και φέρνουν μέσα στην πόλη μας , μια βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων από τα καράβια που προσεγγίζουν το λιμάνι του Πειραιά , παραγωγής ορυκτελαίων και αποθήκευσης πετρελαιοειδών. Φέρνουν μέσα στο σπίτι μας μία δραστηριότητα που υποβαθμίζει το περιβάλλον και απειλεί άμεσα την υγεία και την ίδια μας τη ζωή.
ü  Θα τους αφήσουμε να υποθηκεύσουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας;
ü  Θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω, τότε που οι πόλεις μας είχαν μετατραπεί σε χώρο υποδοχής όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων του λεκανοπεδίου;
 Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας  “ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ”  και η νέα Δημοτική Αρχή καλούν το λαό της πόλης να αντιδράσει, να αντισταθεί στα σχέδιά τους.
Όλοι μαζί να απαιτήσουμε:
·         Απόδοση του χώρου στο λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας γιατί σ΄ αυτόν ανήκει.
·         Ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα.
·         Χώρους πράσινου.
·         Αξιοποίηση των παλιών βιομηχανικών κτιρίων ώστε να γίνουν κοιτίδα ιστορικής μνήμης, πολιτισμού, αθλητισμού και δημιουργίας.
Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Κυριακή 31 Αυγούστου στις 6:30 στο χώρο των Λιπασμάτων.
 Όλοι μαζί, λαός και Δημοτική Αρχή , να στείλουμε το μήνυμα :
Η πόλη ξεκινά από την περιοχή των Λιπασμάτων. Όσοι σχεδιάζουν το μέλλον για μας χωρίς εμάς να γνωρίζουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους.
Τρόποι πρόσβασης στο χώρο της εκδήλωσης:
Τρόλλεϊ Δραπετσώνας (Νο 20) , Λεωφορεία ΟΛΠ ( μέσα από το λιμάνι)
Δημοτικά λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 17:45 από : πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) , πλατεία Ευγένειας , πλατεία Κύπρου (Δημαρχείο ) και από Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας.

 

===========================================================

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  15/07/2014
Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών  ¨ Άλλος Δρόμος ¨ ακολουθώντας την Ιδρυτική της Διακήρυξη , συγκάλεσε χθές Δευτέρα 14/7/2014 ,το ανώτατο συλλογικό όργανο , την Γενική Συνέλευση των μελών προκειμένου προχωρήσει στον καθορισμό ενός σχήματος <μάχης> για την διοίκηση του Δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 .

Ο ορισμός των Αντιδημάρχων και των θέσεων ευθύνης του Δήμου, βάσει και του <Καλλικρατικού> νόμου , γίνεται απευθείας από τον εκλεγμένο Δήμαρχο , ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα να ορίσει και να μεταβιβάσει την άσκηση αρμοδιοτήτων καθ’ ύλην και κατά τόπο . (άρθρο 58 & 59 Ν.3852/7-6-10).   Εμείς όμως , όπως επιλέξαμε για Δήμαρχο < ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ > έτσι και επιλέξαμε Συλλογικά  ποιες συγκεκριμένες χρεώσεις θ’αναλάβουν  εκλεγμένοι και μη εκλεγμένοι συναγωνιστές στα πλαίσια της Διοίκησης. 
Σύμφωνα και με την Ιδρυτική μας Διακήρυξη , τα συλλογικά όργανα της Δημοτικής μας Κίνησης είναι αυτά που πάντα παράγουν θέσεις και οι συναγωνιστές είναι εκείνοι που εκφράζουν και υπηρετούν την Συλλογικότητα μας . Όλα τα πρόσωπα που στελεχώνουν το Δημοτικό σχήμα  είναι ανακλητά και η Γενική Συνέλευση διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα της να ανακαλέσει από την θέση τους όσους συναγωνιστές και συναγωνίστριες δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στις χρεώσεις τους.
Μετά από ανοικτή ψηφοφορία  , η Γενική Συνέλευση του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ κατέληξε στην παρακάτω απόφαση.


1.Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου :                      Μαρτάκης Νικόλαος

2.Γενικός Γραμματέας :                                           Ανδρεαδάκης Γεώργιος

                            
3.Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών :                  Φωτάκης Γεώργιος  
   Εντεταλμένος Δημοτ. Σύμβουλος (Πολεοδομία):  Δασκαλάκης Ευστράτιος
4.Αντιδήμαρχος Οικονομικών :                               Καπουσίζογλου Ελένη           
5.Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Δομών :                     Περδίκη Γιώτα
   Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι :     
   Παιδικοί Σταθμοί  :                                                  Νικάνδρου Λίτσα
   ΚΑΠΗ:                                                                    Βαρλά Σταυρούλα
   Δομές Υγείας :                                                                            Γκρόζου Άννα

6. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού:           Καραγιαννάκης Χρήστος
    Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι :   
    Αθλητισμός:                                                          Θωμαϊδης Δημήτριος
    Πολιτισμός :                                                          Κυραμαργιού Ελένη  
                                                                                  Καπετανίδου Ελένη
7. Αντιδήμαρχος Δραπετσώνας – Καθαριότητας- Πρασίνου: Αλεξίου Κωνσταντίνος
    Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι :
    Καθαριότητα :                                                                           Θεόδοτος Μιλτιάδης
    Πράσινο:                                                                                                               Διακάκη Ευγενία
                                                                                                              8. Αντιδήμαρχος Διαφάνειας-Επικοινωνίας-Εξυπηρέτησης : Συράκου Σταυρούλα
    του Δημότη
9. Κέντρο Επιμόρφωσης Κατάρτισης (ΚΕΚ)
    Πρόεδρος :                                                                               Μανουσιάδης Χαράλαμπος
    Αντιπρόεδρος:                                                                          Ντέρου Κική
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

1.  Επιτροπή Οικονομικών :                                              Βρεττάκος Χρήστος-Καπουσίζογλου           
                                                                                              Ελένη -Λαμπρίδης Χρήστος -   
                                                                                              Ντέρου Κυρ. - Περδίκη Γιώτα             
                                                                                              Μιχάλογλου Στέλλα


 2.  Επιτροπή Ποιότητας Ζωής :                                    Φωτάκης Γεώργιος - Αλεξίου Κωνσταντίνος  
                                                                                          Διδυμιώτης Σώζων - Δασκαλάκης Ευστρ. 
                                                                                          Θεόδοτος Μιλτιάδης -Κατσαφάδος Κυρ.

                                                                                   
3.  Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π) 
     Πρόεδρος :                                                                    Κατσαφάδος Κυριάκος

     Αντιπρόεδρος :                                                              Διακάκη Ευγενία

     Γραμματέας :                                                                 Μαντζώρου Όλγα

4. Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή
    Πρόεδρος :                                                                     Τσίγγερης Βασίλειος
    Αντιπρόεδρος:                                                                Ιωακειμίδης Κωνσταντίνος
    Γραμματέας :                                                                 Ασκητόπουλος Γεώργιος
5. Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή
    Πρόεδρος :                                                                     Δεληγιαννίδου Ευφροσύνη

    Αντιπρόεδρος:                                                                Μπουζάνη Χρυσούλα
    Γραμματέας :                                                                  Μωραϊτίνη Αικατερίνη
Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας :                               Μιχάλογλου Στέλλα
 

                                                                  
                                                                  
                                           Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
                                                                                 ''ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ''

==========================================================

10/11/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάμεστο το «Σαμαράκης» στην παράσταση ''AVANTI POPOLO''

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου η θεατρική παράσταση ''AVANTI POPOLO'' που διοργάνωσε η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου - Δραπετσώνας ''ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ'' και παρουσίασε η θεατρική ομάδα ''περαματιΖΩμαστε'' σε σκηνοθεσία -διασκευή του κ. Στέλιου Καλαθά.
 Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας ήταν εντυπωσιακή από τις πρώτες μέρες της ανακοίνωσης της εκδήλωσης κι έτσι το Σάββατο το βράδυ σε ένα κατάμεστο θέατρο είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα έργο πυκνό σε δράση, με ποικιλία επεισοδίων και αφθονία ευρημάτων, πλούσιο σε συναισθήματα και ιδέες, που μιλούν στην καρδιά κάθε λογικού και αγαθού ανθρώπου. Μια κωμωδία που έχει σχέση με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και συνεπώς είναι εντελώς επίκαιρη… Ένα έργο διαχρονικό με καταλυτικό χιούμορ που μέσα από την πολιτική σάτιρα στηλιτεύει τους δημοκόπους , προσεγγίζοντας με ανθρωπιά ρόλους και χαρακτήρες που έρχονται και παρέρχονται... και πάντα ανάμεσά μας θα βρίσκονται.
 Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών ''ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ'' ευχαριστούμε όλους εσάς που μαζικά ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας, τους ηθοποιούς που με τις ερμηνείες τους ξετύλιξαν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό από διαχρονικά γνώριμους χαρακτήρες και συμπεριφορές , όλους τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.
========================================================================

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25/6/2014
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ


Συνδημότες, συνδημότισσες.
Τις τελευταίες μέρες είμαστε θεατές μιας πρωτόγνωρης κατάστασης με αφορμή δήθεν οπαδικές δράσεις. Με αιχμή του δόρατος ομάδες κρούσης εμφανιζόμενων ως οπαδών της ΑΕΚ, «επιχειρείται να επιβληθεί κατάσταση "κατοχής" στη Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα, με αντισυγκεντρώσεις, τραμπούκικες επιθέσεις για τη ματαίωση συγκεντρώσεων που οργανώνουν κινηματικές και πολιτικές συλλογικότητες, ευθείες απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας αγωνιστών/στριών. Με αφορμή την κατασκευή ή όχι γηπέδου της ΑΕΚ, μέσα από το νέο ρυθμιστικό της Αττικής, επιχειρείται καταστροφή μέρους του τοπικού άλσους χαρίζοντας δεκάδες στρέμματα σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
Καταδικάζουμε κάθε απόπειρα  δημιουργίας "καθεστώτος" απαγόρευσης της πολιτικής δραστηριότητας και της διακίνησης ιδεών, στο όνομα επιχειρηματικών συμφερόντων, που θα μας βρίσκει πάντα αντίθετους.
Στην πόλη μας μια είδηση πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων…
Ένας εργάτης 50 ετών,  πατέρας δύο ανήλικων παιδιών έπεσε από σκαλωσιά ύψους 10 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
Το εργατικό «ατύχημα» έγινε πριν λίγες μέρες στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας συμφερόντων Μελισσανίδη στη Δραπετσώνα (πρώην BP). Τα εργατικά σωματεία και η επιθεώρηση εργασίας πρέπει να διερευνήσουν τα αίτια του ατυχηματος αλλα
και τα μέτρα ασφαλειας που παίρνονται στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς.
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και οργή αυτά που συμβαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και αναρωτιόμαστε μήπως και στη δική μας προσπάθεια για την προστασία της ζωής των εργαζομένων αλλά και της ασφάλειας της υγείας των δημοτών και του μέλλοντος της πόλης βρούμε απέναντι μας τον ίδιο στρατό που υπερασπίζεται τυφλά τα συμφέροντα του αφεντικού του. Είναι γνωστό ότι και στην πόλη μας με το νέο ρυθμιστικό γίνεται προσπάθεια να εξυπηρετηθούν τα ίδια οικονομικά συμφέροντα
Αναρωτιόμαστε αλλά δε φοβόμαστε.
Δηλώνουμε  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι, όπως και στην προεκλογική περίοδο και μέχρι σήμερα, έτσι και από δω και πέρα, θα αγωνιστούμε ενάντια στην απόπειρα επιχειρηματικών συμφερόντων να εξουσιάσουν άμεσα ή έμμεσα τους δήμους και να λεηλατήσουν τη δημόσια περιουσία και τους δημόσιους πόρους.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
========================================================================
Δελτίο Τύπου
Μάρτιος 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ''ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ''
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

Ταφόπλακα στα όνειρα χιλιάδων κατοίκων του ευρύτερου Πειραιά για μια ανάσα στην επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή τους θα βάλει, αν πέραση από την Βουλή, η πρόταση του υπουργού ΥΠΕΚΑ για την πρώην βιομηχανική ζώνη Κερατσινίου Δραπετσώνας. 
Μια πρόταση που χαρίζει στους φερόμενους ως ιδιοκτήτες (Εθνική Τράπεζα, τσιμεντοβιομηχανία LaFarge (τέως ΑΓΕΤ) και Aegean του Δ. Μελισσανίδη) 390.000 τετραγωνικά μέτρα μπετό και με τον χαρακτηρισμό ΖΕΑ αφαιρεί από τον Δήμο μας κάθε δυνατότητα παρέμβασης. 

Οι μέχρι τώρα δημοτικές αρχές της περιοχής μας είναι συνένοχες στο έγκλημα που επιχειρείται, με την αδράνεια τους αλλά και την συναίνεση τους στα σχέδια τσιμεντοποίησης της περιοχής, τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα με πρόφαση την αύξηση του συντελεστή δόμησης.


Τα σχέδια τους βάζουν ταφόπλακα στα όνειρα μας. Όχι άλλο τσιμέντο στην ήδη επιβαρημένη περιοχή μας.Η έκταση να δοθεί στο λαό της περιοχής για μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πρασίνου και ήπιων χρήσεων αθλητισμού και αναψυχής.

Καμιά απόφαση δεν πρέπει να περάσει αγνοώντας το λαό της πόλης μας.


=========================================================================

1/11/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η φαιδρότητα έχει πάντα κοντά ποδάρια
Τελικά κάποιοι σε αυτό το Δήμο ενοχλούνται τόσο πολύ από την παρουσία μας που πιστεύουν ότι ακολουθώντας μεθόδους που θυμίζουν το παλιό κακό τους παρελθόν θα καταφέρουν να μας εξαφανίσουν.
Ισχυρίζονται ότι ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ δεν…υπάρχει (!) και προσπαθούν να μας αφαιρέσουν κάθε δικαίωμα παρέμβασης όπως: να τοποθετείται ο Επικεφαλής μας, Χρήστος Βρεττάκος, στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων , να καταθέτουμε στεφάνι στις εκδηλώσεις για τις εθνικές επετείους π.χ. της 28ης Οκτωβρίου και άλλα πολλά που φανερώνουν τον πανικό τους. Παράλληλα έχουν εξαπολύσει τον γνωστό παλιοκομματικό πόλεμο των φημών και των διαδρόμων, ενώ τις τελευταίες ημέρες ξεπέρασαν τον εαυτό τους επιδιδόμενοι στο κυνήγι…των πανό. Όπου ο ''ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ'' ανεβάζει πανό μετά από λίγη ώρα σπεύδουν να το κατεβάσουν! Μάλιστα , σε μερικές περιπτώσεις η ταχύτητα τους εντυπωσιάζει!!
Χθες βράδυ ανεβάσαμε πανό στο κολυμβητήριο με το σύνθημα: ''ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ-ΔΕ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ''.
Σήμερα το πρωί αυτό δεν υπήρχε!!!
Προφανώς και δε γνωρίζουμε ποιος το κατέβασε, σίγουρα όμως δεν ήταν ο ''τοίχος'' που ενοχλήθηκε από το σύνθημα!
Και επειδή μας αρέσει να κάνουμε θετικές σκέψεις, φανταστείτε να είχαμε μια Δημοτική Αρχή που θα αντιμετώπιζε τα προβλήματα της πόλης με τον άμεσο και δραστικό τρόπο που αντιμετωπίζει εμάς!!!
Το κολυμβητήριο θα λειτουργούσε κανονικά, το Πρέσσοφ δεν θα ρήμαζε όπως και όλοι οι ελεύθεροι χώροι, η πόλη δε θα ήταν βρώμικη και εγκαταλελειμένη...
Ευτυχώς λοιπόν που υπάρχουμε κι εμείς για να μας δείχνουν πόσο καλοί και γρήγοροι μπορούν να γίνουν στις ''παρεμβάσεις τους''
ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.Χωρίς να θέλουμε να τους στεναχωρήσουμε όμως, τους δηλώνουμε ότι αν και είμαστε πέμπτοι και καταϊδρωμένοι , όπως αυτοί ισχυρίζονται ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!
ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ''ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ'' ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΕΡΙΑ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙΑ.

   ==========================================================

20/10/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ με τον Χρήστο Βρεττάκο στις γειτονιές του Αγίου Μηνά.
Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ με τον επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Χρήστο Βρεττάκο, βρέθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στις γειτονιές του Αγ. Μηνά και στο Πάρκο Πρέσσοφ. Τα μέλη του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ συζήτησαν με τους δημότες για την υποβάθμιση και το ξεπούλημα του Πάρκου από τη Δημοτική αρχή, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα της πόλης.
"Το Πρέσσοφ είναι χαρακτηριστική εικόνα της πόλης μας" τόνισε ο Επικεφαλής του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ Χρήστος Βρεττάκος ,"ένα πάρκο που έχει αφεθεί να ρημάζει για να ξεπουληθεί, όπως και οι υπόλοιποι  δημόσιοι χώροι , παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στο πράσινο και στην καθαριότητα που μετριούνται στα δάχτυλα του χεριού, για ολόκληρη την πόλη των εκατό χιλιάδων κατοίκων!" και συνέχισε "Η δημοτική αρχή ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης έχει αφήσει όλη την πόλη να ρημάζει και βάζει πωλητήριο στην δημόσια περιουσία και τις υπηρεσίες από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις πολιτιστικές δομές μέχρι το κολυμβητήριο και το Πρέσσοφ. Η  δυναμική αντίδραση των φορέων, αλλά και η θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν και σήμερα οι κάτοικοι στον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ δείχνει την αποφασιστικότητα τους να παλέψουν για να αλλάξει η πόλη σελίδα ".
Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ θα συνεχίσει τις περιοδείες του Σαββατοκύριακου σε όλες τις γωνιές της πόλης μας καλώντας τους πολίτες όχι απλά να μας ψηφίσουν, αλλά να διεκδικήσουν μαζί μας τον Δήμο και το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
                                       ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

==========================================================

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ''ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ'' 22/9/2013

24/9/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη συμμετοχή των μελών ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης της Δημοτικής μας Κίνησης ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. Στην συνέλευση συζητήσαμε τον απολογισμό της οκτάμηνης παρουσία μας στην πόλη, πήραμε αποφάσεις για τον προγραμματισμό της δράσης μας, διευρύναμε τη Γραμματεία και εκλέξαμε Επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης. Στην διαδικασία ανάδειξης Επικεφαλής έθεσαν υποψηφιότητα οι συναγωνιστές μας Χρήστος Βρεττάκος, Κώστας Ιωακειμίδης και Θανάσης Καλογιαντζίδης, ψήφισαν 226 μέλη και εκλέχθηκε ως Επικεφαλής ο σ. Χρήστος Βρεττάκος.

Η Δημοτική μας Κίνηση πιο ενωμένη και πιο δυνατή μέσα από τις δημοκρατικές της διαδικασίες το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει με νέα ορμή την αγωνιστική πορεία που χάραξε πριν από οκτώ μήνες . Στόχος μας μαζι με κάθε Κερατσινιώτη και Κερατσινιώτισσα, κάθε Δραπετσωνίτη και Δραπετσωνίτισσα, κάθε νέο, κάθε άνεργο και εργαζόμενο αυτής της πόλης που πλήττεται από την απάνθρωπη πολιτική των Μνημονίων και της φτώχειας, να βαδίσουμε στον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ του αγώνα, της ανατροπής, της ελπίδας και της αλλαγής . Όραμα μας μία τοπική αυτοδιοίκηση υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων, μία δημοτική αρχή στήριγμα στις λαϊκές ανάγκες, μία κοινωνία απαλλαγμένη από τα Μνημόνια και τους νόμους της εξαθλίωσης, ένα μέλλον με περισσοτέρη δικαιοσύνη.

Το αμέσως επόμενο διάστημα καλούμε κάθε Κερατσινιώτη-ισσα και κάθε Δραπετσωνίτη-ισσα όχι απλά να μας “εγκρίνει”, αλλά να συμμετέχει ενεργά σ' αυτό τον αγώνα ανατροπής και αλλαγής, όχι απλά να αποθέσει πάνω μας τις ελπίδες του, αλλά να πάρει το μέλλον του στα δικά του χέρια και να βαδίσει μαζί μας στον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ της ελπίδας.

 =======================================================

 

Οι φασίστες δολοφονούν - Ο λαός θα τους σταματήσειΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 18/09/2013
Οι φασίστες δολοφονούν - Ο λαός θα τους σταματήσει
Χθες το βράδυ στον κεντρικότερο δρόμο της Αμφιάλης την Π. Τσαλδάρη μια ομάδα νεοφασιστών  της Χρυσής Αυγής  δολοφόνησε νεαρό συμπολίτη μας γνωστό για τους αγώνες και την δράση του ενάντια στο φασισμό.
Αυτό που δεν κατάφεραν τις προηγούμενες μέρες στο Πέραμα το πέτυχαν στη δική μας πόλη αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τον σκοτεινό τους ρόλο.
Στην αρχή ήταν οι μετανάστες σήμερα οι αριστεροί αύριο ο καθένας από εμάς . Στόχος τους να βυθίσουν στο φόβο την ελληνική κοινωνία . Να στηρίξουν τα αφεντικά τους που έχουν εξαπολύσει πόλεμο ενάντια στις λαϊκές οικογένειες. Στο όνομα δήθεν των εργαζομένων και αξιοποιώντας την οργή και την αγανάκτηση τους για την εξαθλίωση που βιώνουν επιδιώκουν πια με άνανδρες δολοφονικές επιθέσεις να σταματήσουν το λαό που αγωνίζεται να ανατρέψει τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές που σπρώχνουν στην ανεργία χιλιάδες συμπολίτες μας τσακίζουν τα όνειρα των νέων ανθρώπων και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας.
Κερατσινιώτη , Κερατσινιώτισσα, Δραπετσωνίτη , Δραπετσωνίτισσα η ανοχή πια σημαίνει συνένοχη σιωπή και ο φόβος, τους γιγαντώνει.
Σε αυτή την πόλη των εργαζομένων και της προσφυγιάς οι φασίστες δολοφόνοι δεν χωρούν.
Όλοι σήμερα στην Π. Τσαλδάρη στις 6 το απόγευμα στην μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση του λαού μας, να βροντοφωνάξουμε
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

===========================================================

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.....
Η Δημοτική αρχή και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζοντας να παραδίδουν μαθήματα δημοκρατίας αποφάσισαν το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο να είναι συνέχεια του προηγούμενου που με πραξικοπηματικό τρόπο οι ίδιοι είχαν διακόψει. Μετά από ένα απλό συγγνώμη για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της προηγούμενης συνεδρίασης απλά τις επανέλαβαν και στη χθεσινή.                             Χωρίς να ακούνε τίποτα και κανέναν προσπάθησαν να ανατρέψουν την εκφρασμένη θέση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου για να μην ξεπουληθεί το κολυμβητήριο σε ΚΟΙΝΣΕΠ με μια καινούρια ψηφοφορία.                                      
Το αποτέλεσμα της όμως για άλλη μια φορά πλήγωσε τους εκπροσώπους του τοπικού ΄΄ΤΑΙΠΕΔ΄΄  . Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε το κολυμβητήριο να παραμείνει στα χεριά του δήμου και του λαού της πόλης.
Με τον ίδιο απαράδεκτο τρόπο χειρίστηκαν και το ξεπούλημα των παιδικών σταθμών .  Το πρωί έβαλαν το νομικό πρόσωπο να αποφασίσει να τους παραχωρήσει σε ΚΟΙΝΣΕΠ και το βράδυ προσπάθησαν με διαφόρους τρόπους να μην αφήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο να απορρίψει αυτή την απόφαση, πάλι όμως δεν τα κατάφεραν. Η απόφαση που πάρθηκε είναι ξεκάθαρη.       Οι δημοτικοί σταθμοί παραμένουν στα χεριά του δήμου και καμία σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ δεν πρόκειται να προχωρήσει.

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινιού Δραπετσώνας ΄΄ Άλλος Δρόμος΄΄ προειδοποιεί την δημοτική αρχή ότι κάθε προσπάθεια της να ξεπουλήσει δημοτική περιουσία θα πάρει την ίδια απάντηση . Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια . Εκείνοι όμως πρέπει να είναι βέβαιοι ότι με την παρέμβαση μας μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο μαζί με το λαό της πόλης θα τους ξανασταματήσουμε .                                                                                                  
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο και απαιτούμε από τον κάθε δημοτικό σύμβουλο ξεχωριστά να υπερασπιστεί τις κοινωνικές δομές του Δήμου και να επιβάλλει την ομαλή τους λειτουργία σε όφελος των δημοτών.
======================================================================

Δελτίο τύπου 24/7/2013. Συνάντηση με τους εργαζόμενους της καθαριότητας και του τμήματος μικροέργων του Δήμου.

 Αντιπροσωπεία της γραμματείας της δημοτικής κίνησης πολιτών Κερατσινίου – Δραπετσώνας «Άλλος Δρόμος», επισκέφθηκε τους εργαζόμενους της καθαριότητας και του τμήματος μικροέργων του Δήμου μας. Έγινε πλούσια συζήτηση και αναδείχθηκαν τα προβλήματα που δυσκολεύουν την δουλειά των εργαζομένων και οδηγούν σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες. Ο τομέας καθαριότητας παρά τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ που εισπράττει ο Δήμος από τους δημότες του μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη υποφέρει από έλλειψη ανθρώπων και από μέσα και υποδομές που θα στηρίξουν το έργο του.

Ο γερασμένος στόλος αυτοκινήτων με τα φθαρμένα λάστιχα και την έλλειψη ανταλλακτικών δημιουργεί θέμα για την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους, δημιουργεί θέμα για την καθαριότητα στην πόλη και την υγεία των κατοίκων. Στο τμήμα μικροέργων οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε υλικά και μέσα με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πόλης. Πολλές φορές οι εργαζόμενοι με ευθύνη της διοίκησης απασχολούνται σε εργασίες που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο τους ούτε με τα προβλήματα των δημοτών αλλά καλύπτουν επικοινωνιακές ανάγκες του Δημάρχου και των αντιδημάρχων του.

 Η αντιπροσωπεία της γραμματείας του «Άλλου Δρόμου» άκουσε με προσοχή τις απόψεις των εργαζομένων και τις ανησυχίες τους για το εργασιακό τους μέλλον και την τύχη του Δήμου και τους μετέφερε τη δική μας αντίληψη για τη δημοτική αρχή που έχει ανάγκη η πόλη. Μια δημοτική αρχή :

- που μαχητικά στο πλευρό των εργαζομένων θα αγωνίζεται για το σταμάτημα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που συρρικνώνει τα εισοδήματα τους, τους οδηγεί στην απόλυση, καταστρέφει την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, ξεπουλά και παραχωρεί σε εκμετάλλευση υπηρεσίες και δομές του Δήμου.

 -Θα μπει εμπόδιο στο ξεπούλημα κομματιών όπως η καθαριότητα στους ιδιώτες που θα στείλει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και θα υποβαθμίσει παραπέρα τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Δήμοι στους δημότες τους.

-Με σωστό προγραμματισμό αξιοποίηση της γνώσης και της εμπειρίας των εργαζομένων και υλικοτεχνική ενίσχυση των προσπαθειών τους θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κάτοικων της πόλης μας.

Ο «Άλλος Δρόμος» κάλεσε τους εργαζόμενους να συμβάλλουν με τις γνώσεις και τη δημιουργικότητα τους στη διαμόρφωση του προγράμματος μας και με τη δουλειά τους στην υλοποίηση του με σκοπό να αποκτήσουν οι συμπολίτες μας την πόλη που τους αξίζει. 
=====================================================================

Δελτίο τύπου 19/7/2013. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

Η κυβέρνηση των απολύσεων και της ανεργίας,του μαύρου της ΕΡΤ και της κοινωνικής βαρβαρότητας επέλεξε 2.500 εκπαιδευτικούς, 2.200 σχολικούς φύλακες και 3.500 υπαλλήλους της Δημοτικής αστυνομίας για να θρέψει αυτό το καλοκαίρι το αχόρταγο τέρας της Ε.Ε του Δ.Ν.Τ των ξένων και ντόπιων τοκογλύφων.
Η κυβέρνηση πρέπει και μπορεί να βρει απεναντί της όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, τους απλήρωτους και τους ανέργους, τα νέα παιδιά που δεν θέλουν να γίνουν <<χαμένη γενιά>>.
Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ καλεί τους κατοίκους της πόλης να ενωθούν μαζί με όλους τους εργαζόμενους από όλη την Ελλάδα σε ένα ορμητικό ποτάμι που θα διώξει την κυβέρνηση και την τρόικα και θα ανοίξει εναν άλλο δρόμο στην κοινωνία χωρίς μνημόνια και χρέος.
======================================================================

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

 Φίλες και φίλοι,
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και τους αγωνιστές που έδωσαν το αίμα τους, τις προηγούμενες δεκαετίες, σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προσπαθούν να ξεπεράσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης με μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.
 Το οχτάωρο ουσιαστικά δεν ισχύει, οι μισθοί, οι συντάξεις μειώνονται δραματικά, τα εργασιακά δικαιώματα, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας καταργούνται και αντικαθίστανται από ατομικές συμβάσεις γυρίζοντας το χρόνο αρκετές δεκαετίες πίσω.
Η τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, συνεχίζουν την επίθεση ενάντια στον κόσμο της εργασίας και οδηγούν την ελληνική κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση.
Η ανεργία φτάνει το 30%, οι μισοί και παραπάνω νέοι μας βρίσκονται χωρίς δουλειά και οδηγούνται σε ένα νέο γύρο οικονομικής προσφυγιάς αναζητώντας καλύτερη τύχη.
Στην πόλη μας τα προβλήματα έχουν πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, οι οικοδόμοι έχουν πάνω από δύο χρόνια να σταυρώσουν μεροκάματο. Διακόσιοι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση όπως και χιλιάδες άλλοι σε εργοστάσια, πολυκαταστήματα και κάθε είδους επιχειρήσεις εργάζονται χωρίς να πληρώνονται. Οι επαγγελματίες της πόλης βλέπουν τα καταστήματά τους να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
Φίλες και φίλοι,
Ο Άλλος Δρόμος σας καλεί με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά να βροντοφωνάξετε το δικό σας ΟΧΙ στη συνέχιση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες να δώσουμε το αγωνιστικό μας παρόν στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις απαιτώντας το γκρέμισμα της πολιτικής των μνημονίων που οδηγεί στην εξαθλίωση τις λαϊκές οικογένειες.
Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, δεν είναι γιορτή μεταφερόμενη. Κόντρα στην προσπάθεια κυβέρνησης εργοδοσίας που προσπαθούν να εκφυλίσουν το νόημα της ας βρεθούμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Τετάρτης που διοργανώνουν τα σωματεία σε Πειραιά και Αθήνα.

==========================================================

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
‘’ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ’’
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ
Για αρκετές μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας «μάχης» ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ με θύματα ως τώρα τους εργαζόμενους του Δήμου που έμειναν απλήρωτοι αλλά και όλη την πόλη που βιώνει τον «τσαμπουκά» μιας κατά τα άλλα κοινοφελούς εταιρείας, που τολμά και κόβει την παροχή νερού σε δημόσιους χώρους ακόμη και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς!
Είναι άραγε απέναντί μας η ΕΥΔΑΠ, ο κακός τεχνοκράτης διοικητής της, που με εκδικητικό-βατικάνειο τρόπο κόβει το νερό στο Δήμο και δεσμεύει τη μισθοδοσία των εργαζομένων ή μήπως πίσω από αυτήν κρύβεται η κυβερνητική πολιτική που ολοταχώς προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ απαλλάσοντάς τη από χρέη?
Χρέη, όχι φυσικά των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια και που βρίσκει τρόπους να τους τα χαρίζει φουσκώνοντας τα τιμολόγια των λαϊκών νοικοκυριών.
Προσπαθεί να μαζέψει τους απλήρωτους λογαριασμούς από χιλιάδες νοικοκυριά αλλά και από τους Δήμους .Απλήρωτους λογαριασμούς που η πολιτική των μνημονίων των περικοπών και της λιτότητας που εφαρμόζει έχουν δημιουργήσει.
Αυτό που αρνείται να κατανοήσει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι απέναντί της δεν έχει μόνο τη διορισμένη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αλλά κυρίως την ανάλγητη πολιτική μιας κυβέρνησης που σκόπιμα αφήνει έξω από τη διαμάχη.
Πιστεύουμε ότι οι κινητοποιήσεις του Δήμου και του λαού της πόλης για να έχουν αποτέλεσμα πρέπει να στραφούν απέναντι στην κυβέρνηση και να απαιτήσουν να δοθεί άμεσα πολιτική λύση στο πρόβλημα.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό οι δημότες της πόλης μας πήραν μια πρώτη γεύση από το μέλλον που μας ετοιμάζουν.
Το νερό από κοινωνικό αγαθό μετατρέπεται σε εμπόρευμα. Όποιος δεν μπορεί να το ακριβοπληρώσει απλά δε θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό. Αυτό το ζούμε έντονα τα τελευταία χρόνια με την μισοϊδιωτική ΕΥΔΑΠ, φανταστείτε τι θα συμβεί όταν ολοκληρωτικά περάσει στους ιδιώτες.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται άμεσα να οργανώσει την αντίσταση των Δημοτών απέναντι σε αυτά τα σχέδια.
Η ΕΥΔΑΠ και οι άλλες κοινωφελείς εταιρείες , όχι μόνο δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν, αλλά να επανέλθουν στον έλεγχο του κράτους.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να απαιτήσει τιμολόγια στις ΔΕΚΟ που να είναι προσιτά στις δυνατότητες των λαϊκών οικογενειών, τιμολόγια που να καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα των εταιριών και όχι να γεννούν κέρδη που μπαίνουν στις τσέπες των ιδιωτών.
Ακούγεται έντονα τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την δικαστική απόφαση για τα τέλη διέλευσης του αγωγού της ΕΥΔΑΠ η αντίληψη «ο ρυπαίνων πληρώνει». Η δική μας αντίληψη είναι «Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΡΥΠΑΙΝΕΙ»
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των Δημοτών της. Όποιος ρυπαίνει αναγκάζεται με την πάλη του λαού ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΡΥΠΑΙΝΕΙ. Η ποιότητα ζωής των πολιτών και η υγεία των ανθρώπων δεν εξαγοράζεται ούτε με ευρώ , ούτε με αμφιβόλου χρησιμότητας αντισταθμιστικά οφέλη.
Προφανώς ο Δήμος έχει απέναντί του μια ιδιωτική εταιρεία που το μόνο της πρόβλημα είναι να κερδίζει πουλώντας ένα αγαθό που δεν της ανήκει και σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσει. Να απαιτήσει και να κερδίσει οφέλη για τους Δημότες του , χωρίς φυσικά να υποστέλλει τη σημαία του αγώνα για μια ΕΥΔΑΠ στα χέρια του Δημοσίου και για φθηνό νερό για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»