ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ


Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου στη συγκέντρωση του Άλλου Δρόμου στην πλατεία Κύπρου με ομιλητή τον Δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Βρεττάκο. 

Την συγκέντρωση τίμησε πλήθος κόσμου, αντιπροσωπείες των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της πόλης μας, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη, ο Στάθης Λεουτσάκος και η Δέσποινα Σπανού από την πολιτική γραμματεία της ΛΑΊΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, η Κατερίνα Κνήτου από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - υπεύθυνη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Καίτη Κυλάκου μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Κορυδαλλού ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ, αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής με επικεφαλής τον  Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Εύη Αποστολάκη, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος, Π.  Αυτιά, ο σκηνοθέτης Βασίλης Βαφέας και πολλοί άλλοι.

Ο Δήμαρχος έκανε μία αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας της δημοτικής αρχής με βάση της διακήρυξη και τις προεκλογικές θέσεις του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. Ξεκίνησε από την οικονομική διαχείριση και τόνισε ότι παραλάβαμε ταμείο 9 εκατομμύρια και χρέη 13 εκατομμύρια, ενώ σήμερα έχει εξοφληθεί το 80% των χρεών και το αποθεματικό του δήμου είναι 11 εκατομμύρια. Ωστόσο, τόνισε ότι στη δική μας αντίληψη, οι δήμοι δεν πρέπει να λειτουργούν ως εταιρείες, όπως τους αναγκάζουν οι επιταγές των μνημονίων, αλλά θα έπρεπε ν’ ανταποδίδουν στους δημότες τα έσοδα που μαζεύουν από τους ίδιους τους δημότες.
Περαιτέρω, ο Δήμαρχος τόνισε ότι βασική προτεραιότητα της πολιτικής της δημοτικής αρχής είναι οι άνθρωποι της πόλης και οι ανάγκες τους. Αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει και σε όσα προγραμματίζονται, μεταξύ των οποίων και η ανάπλαση της Πλατείας Κύπρου, όπου έγινε η συγκέντρωση, και υπογράμμισε ότι έχουμε διανύσει πολύ δρόμο, αλλά μένει ακόμα πολύς δρόμος.
 Επίσης, τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι οι άνθρωποι αυτής της πόλης να μας αναγνωρίζουν για την «ειλικρίνεια και την τιμιότητα» μας, πρωτίστως, είτε μας επιλέξουν είτε όχι  στις επόμενες εκλογές.
Σ΄ αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι δεν διστάσαμε και δεν θα διστάσουμε μπροστά σε συγκρούσεις με τα μεγάλα συμφέροντα. Γι’ αυτό πετύχαμε νίκες, νίκες όπως την παραχώρηση των 86 στρεμμάτων στα Λιπάσματα. Στην ίδια πορεία συνεχίζουμε μαζί με το λαό της πόλης και απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση όλων των ρυπογόνων εγκαταστάσεων της oil one και της Lafarge, καθώς και των ανενεργών δεξαμενών των ΕΛ.ΠΕ από τη Δραπετσώνα.
Ο Δήμαρχος έκλεισε τονίζοντας ότι μοναδικά μας κριτήρια είναι τα συμφέροντα αυτής της πόλης, η αξίες της Αριστεράς και οι θέσεις του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. Δεν υποχωρούμε και δεν τα διαπραγματευόμαστε ούτε απέναντι σε εχθρούς ούτε απέναντι σε φίλους.
Συνεχίζουμε και μαζί δημιουργούμε την πόλη που μας αξίζει!
























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα