Αυτοί που βάζαν πλάτη στην Oil One

(απόσπασμα από το άρθρο του Χρήστου Βρεττάκου)
Ρωτούν επίσης οι «10» τι άλλαξε στην άποψη του δημάρχου για την επικινδυνότητα της παραμονής της Oil One στο χώρο και για τη σταθερή οσμή που διαχέεται στην ατμόσφαιρα από τη συγκεκριμένη εγκατάσταση.
Η απάντηση είναι σαφέστατη: η άποψή μου για τις εγκαταστάσεις της Oil One παραμένει ίδια. Οι εγκαταστάσεις της πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς δεν μπορούν τέτοιες επικίνδυνες για την δημόσια υγεία, δραστηριότητες να βρίσκονται μέσα στον οικιστικό ιστό.
Σε ό,τι αφορά τις οσμές, είναι γνωστές οι πρωτοβουλίες του Δήμου και της Περιφέρειας να αντιμετωπιστούν και να εξαλειφθούν, μέχρι την τελική απομάκρυνση του εργοστασίου.
Εξάλλου, η Δημοτική Αρχή είναι αυτή που με καλέσματα και συγκεντρώσεις καλεί τον κόσμο να απαιτήσουμε από κοινού την ανάκληση των αδειών και την απομάκρυνση του εργοστασίου.
Όμως τώρα ήρθε και η δική μας σειρά να ρωτήσουμε τους «10».
Οι ίδιοι αυτοί οι 10 δημοτικοί σύμβουλοι, δεν ήταν μέλη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας όταν στις 2 Ιανουαρίου 2015, 4 μόλις ημέρες πριν φύγουν από την κυβέρνηση τα κόμματά τους, έδωσαν και την τελευταία άδεια στον επιχειρηματία και ταυτόχρονα το τελευταίο δώρο στους κατοίκους της πόλης μας; Τι έκαναν άραγε αυτοί οι «10» τότε για να δείξουν τη διαφωνία τους; Τίποτα.
Οι 10 αυτοί δημοτικοί σύμβουλοι, δεν είναι οι ίδιοι που όντας μέλη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παρατηρούσαν απλά τον τότε υπουργό κ. Μανιάτη να νομοθετεί και να ξαναμετατρέπει την περιοχή σε βιομηχανική ζώνη; Παρότι γνώριζαν καλά ότι δημιουργείται μηδενικός αριθμός θέσεων εργασίας, βλέπανε αμίλητοι να ανοίγεται ο δρόμος στην εγκατάσταση ρυπογόνων δραστηριοτήτων. Βλέπανε αδρανείς να αυξάνεται ο συντελεστής δόμησης, ώστε μέσα σε ένα βράδυ οι «ιδιοκτήτες γης» να κερδίσουν εκατομμύρια ευρώ και η πόλη να αποκοπεί για άλλη μια φορά από τη θάλασσα.
Επίσης, οι ίδιοι αυτοί 10 δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι αυτοί που υποστήριζαν στην πλειοψηφία τους την τότε περιφερειακή αρχή του κ. Σγουρού που έδωσε απλόχερα όσες άδειες μπορούσε στον συγκεκριμένο επιχειρηματία;  Ποια ήταν τότε η αντίδρασή τους σε αυτό;
Ας έρθουμε όμως λίγο και στο σήμερα.
Οσμές στην περιοχή υπάρχουν από την πρώτη μέρα λειτουργίας των εγκαταστάσεων της Oil One. Οσμές που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους και δημιουργούν ερωτηματικά για την υγεία τους. Πρόκειται για τις ίδιες οσμές που τώρα ανακάλυψαν οι «10» και ανάγκασαν τους κατοίκους να κινητοποιηθούν πολλές φορές. Σε καμία όμως από αυτές τις κινητοποιήσεις οι «ευαίσθητοι» 10 δημοτικοί σύμβουλοι δεν έδωσαν το «παρών». Φαντάζομαι όμως ότι για να μην ένιωσαν την ανάγκη να είναι μαζί με τους δημότες στις κινητοποιήσεις αυτές, είτε δεν τους μύριζε τίποτα είτε απλά συμφωνούν όλοι μαζί με τον κ. Ν. Βρεττάκο που μέσα σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου επιτέθηκε στο πρόσωπο μου λέγοντας ότι θέλω να κλείσω μια εξαιρετική βιομηχανία, όπως είπε, για να προσθέσει πως όταν ο ίδιος την επισκέφθηκε –αλήθεια πότε και πως;- νόμιζε ότι «μπήκε σε χειρουργείο», θέλοντας να δείξει πόσο σύγχρονη και αβλαβής είναι (!)
Ίσως πάλι, κάποιοι από τους ίδιους, που συμμετείχαν σε φιέστες της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που τιμούσε τον επιχειρηματία για την προσφορά του στον τόπο,  είχαν πρόβλημα όσφρησης τότε, αλλά τώρα το ξεπέρασαν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα