ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Δύο χρόνια κοινωνικής συνεισφοράς και αλληλεγγύης πέρασαν, από την ημέρα που ξεκίνησε και λειτούργησε το Κοινωνικό Ιχθυοπωλείο στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε, σχεδιάσθηκε και στελεχώθηκε από εθελοντές, μέλη του Άλλου Δρόμου και την συνεργασία της διεύθυνσης της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, ενώ συνεχίσθηκε με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και συμμετοχή  των κοινωνικών υπηρεσιών και εργαζόμενων του Δήμου.
Φωτογραφία της Gianna Mparlafesta.

Η προσφορά και το έργο αυτών των δύο χρόνων, είναι τεράστια προς το κοινωνικό σύνολο, αν αναλογιστεί κανείς ότι εκατοντάδες τόνοι ψαριών διανεμήθηκαν σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Με κριτήρια που τέθηκαν και εφαρμόστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κοινωνικής Μέριμνας η διανομή των ψαριών πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά , με πλήρη διαφάνεια και διαδικασίες που ποτέ δεν είχαν εφαρμοσθεί ... έχοντας ως δεδομένο ότι και τα προηγούμενα χρόνια , η ιχθυόσκαλα Κερατσινίου είχε την διάθεση και την δυνατότητα να προσφέρει  και προσέφερε ψάρια που έμεναν αδιάθετα, στους δημότες που πιθανόν δεν έφταναν ποτέ...

Συνεχίζοντας το σπουδαίο αυτό έργο θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχές μας και τα συγχαρητήρια προς τους εθελοντές ''Αλλοδρομίτες'', τους εργαζόμενους του Δήμου, σε αυτή την δημοτική αρχή που από την αρχή  υποστήριξε και αυτή την δράση, στα πλαίσια όλων των δράσεων και πρωτοβουλιών για ενίσχυση των συνανθρώπων μας, μέσω των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που προσφέρει στο πολίτη (κοινωνικό παντοπωλείο-συσσίτια-δωρεάν παροχές-καλοκαιρινά camp και κατασκηνώσεις-δωρεάν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς κ.α.)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα