Ιστορική ημέρα για την Δραπετσώνα και το Κερατσίνι

Η χθεσινή μέρα, Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, θα γραφτεί στην ιστορία, ως η πρώτη μέρα που οι πολίτες της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, οργανωμένα και συντονισμένα υπό τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, προσήλθαν μαζικά, παρακολούθησαν και ψυχαγωγήθηκαν σε συναυλία που πραγματοποιήθηκε στις νέες δημοτικές εγκαταστάσεις, που κατασκευάσθηκαν από το Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας.
Η χθεσινή μέρα, ήταν η πρώτη μέρα μίας νέας περιόδου πραγματικής αξιοποίησης, υλοποίησης στόχων και κατάκτησης του χώρου της Ανάπλασης.
Αξιοποίηση προς όφελος των πολιτών όπως και προεκλογικά είχε δεσμευτεί η Δημοτική Κίνηση Άλλος Δρόμος. Η αρχή έγινε, με μία σοβαρή προσπάθεια επέμβασης και διαμόρφωσης του χώρου, κατασκευής υποδομών, με δυνάμεις και σχεδιασμό από αυτή την Δημοτική Αρχή, με Δήμαρχο τον Χρήστο Βρεττάκο.
Η συνέχεια και η έκταση των έργων που θα ακολουθήσουν και τον επόμενο χρόνο, σε όλο το μήκος της ακτογραμμής που παραχωρήθηκε από την Κυβέρνηση στον Δήμο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την αμέριστη στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γαβρίλη Γ., θα αναδείξουν τον πλούτο και την ομορφιά αυτής της γης, που δεκαετίες τώρα, συμφέροντα, επιχειρηματίες, φερόμενοι ιδιοκτήτες και κυβερνήσεις, κακοποίησαν, εγκατέλειψαν και μας τον έκλεψαν !!!
Οι αγώνες των κινημάτων, των πολιτών, οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής μας Κίνησης δεν πήγαν χαμένες, έπιασαν τόπο !!!
Ο απίστευτος χρόνος κατασκευής των υποδομών και ο ρυθμός των εργασιών που ακολουθήθηκαν και περατώθηκαν τα έργα, αποδεικνύει το ότι όταν υπάρχει θέληση, ξεκάθαρη πολιτική θέση,σχεδιασμός, αποφασιστικότητα σε συνδυασμό με την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, των Υπηρεσιών και εργαζομένων του Δήμου , το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
Το αποτέλεσμα αυτό θαύμασε πλήθος κόσμου που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του Δήμου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας των εγκαταστάσεων της Oil One και συναυλίας που ακολούθησε με τους Χαϊνηδες .
Τα συνθήματα και οι απαιτήσεις των πολιτών για απομάκρυνση των εγκαταστάσεων και των δεξαμενών της Oil One έδωσαν το μήνυμα στον επιχειρηματία. Ο χώρος της Ανάπλασης δεν τον χωρά... '' Έξω τα Καζάνια του Θανάτου''
Με την ομιλία του, ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, έδωσε ακόμα μία φορά το στίγμα και την ξεκάθαρη πολιτική θέση αυτής της Δημοτικής Αρχής. '' Ο χώρος της Ανάπλασης ανήκει στο λαό''.
Καμία δύναμη και κανένα επιχειρηματικό ή τραπεζικό συμφέρον δεν είναι ικανό να μας σταματήσει στην πραγματοποίηση του οράματος μας.
'' ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ'' είναι η απάντηση σε όλους αυτούς που επιχειρούν να κλέψουν ακόμα μία φορά την γη που μας ανήκει. Την γη που βάφτηκε με αίμα και ιδρώτα από τον ίδιο το λαό και τους εργαζόμενους.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα