ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Από την ημέρα ανάληψης των υποχρεώσεων της νέας Δημοτικής Αρχής, διάφορα μέσα επικοινωνίας τοπικά και ευρύτερα, επώνυμα και ανώνυμα ή με ψευδώνυμα, έχουν αναλάβει <εργολαβικά> να απαξιώσουν την προσπάθεια και το έργο της Δημοτικής Αρχής καθώς και να διασπείρουν ψευδές ειδήσεις και κατά φαντασία γεγονότα. Ο Άλλος Δρόμος επιλέγοντας να ακολουθήσει πιστά τις δεσμεύσεις του προς τον πολίτη, μέσα από ένα άλλο τρόπο επικοινωνίας, της αλήθειας ,της  διαφάνειας και της ηθικής, έχει αποφασίσει να ενημερώνει τον πολίτη αντικειμενικά και με αληθινά γεγονότα, στοιχεία και επιχειρήματα.
Αναφορικά με τα οικονομικά του Δήμου, όπως τα παραλάβαμε και όπως είναι σήμερα, σας παραθέτουμε αναλυτικά στοιχεία για την ενημέρωση σας και το δικό σας συμπέρασμα.

Άρθρο από την εφημερίδα '' Πόλις''
Τώρα τελευταία, κυκλοφορεί ένα νέο σενάριο από την αντιπολίτευση, προκειμένου να υποβαθμίσει το έργο της δημοτικής αρχής, που έχει αρχίσει πλέον να φαίνεται στη πόλη και θα φανεί ακόμη περισσότερο μέσα στο 2017.
Το σενάριο λοιπόν είναι: «Βρήκατε 9.000.000 € ταμείο, πήρατε και τα χρήματα από τον ΟΛΠ, οπότε μπορείτε να κάνετε έργο. Οποιοσδήποτε Δήμαρχος και να ήταν, με τόσα χρήματα θα έκανε έργο».
Λογικό φαίνεται στον απλό πολίτη, που δεν γνωρίζει το τι έχει συντελεστεί αυτά τα δύο χρόνια, ενώ αυτοί που τα λένε όχι μόνο το γνωρίζουν πολύ καλά, το αποσιωπούν, αλλά έχουν και το θράσος να μιλάνε για να δημιουργούν εντυπώσεις.
Λοιπόν ναι, παραλάβαμε ταμειακό διαθέσιμο 9.360.000 €, συν τα χρήματα που εισπράξαμε από τον ΟΛΠ 6.800.000 €, έχουμε σύνολο 16.160.000 €. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι, από τα 9.360.000, τα 5.800.000 € αφορούν ποσόν από επιταγή της ΕΥΔΑΠ, που μας είχε καταθέσει εν όψει δικαστικής προσφυγής το οποίο έπρεπε να επιστραφεί γιατί ο Δήμος έχασε το δικαστήριο. Ο προηγούμενος δήμαρχος εισέπραξε από το κράτος αυτά τα χρήματα μέσω των «ληξιπρόθεσμων» και αυτά οφείλονται και ήδη επιστρέφονται με ρύθμιση.

Σε αυτά τα δύο χρόνια, ο δήμος μας έχει πληρώσει:


  • Οφειλές ΔΗΚΕΠΑ σε δημόσιο και ασφαλ. Ταμεία 2.200.000 €
  • Οφειλή ληξιπρόθεσμων ΕΥΔΑΠ 1.340.000 €
  • Πληρωμή για έργο χρηματοδοτούμενο που δεν ολοκληρώθηκε από προηγούμενες δημ. αρχές και επεβλήθη ποινή στο Δήμο να επιστραφεί όλο το ποσόν με το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί ύψους 570.000, μέχρι σήμερα 521.000 €
  • Αγοράσαμε 6 απορριμματοφόρα μετά από τουλάχιστον 15 χρόνια 970.000 €
  • Πληρώσαμε μέχρι σήμερα επισκευές σε σχολεία 883.360 €
  • Πληρώσαμε μέχρι σήμερα για ανακατασκευή παιδ. Χαρών 323.000 €
  • Οφειλές προς προμηθευτές -πιστωτές διάφορους μειώθηκαν κατά 910.000€
  • Πληρώσαμε το περιβόητο πρόστιμο της ΔΗΚΕΠΑ 651.000 €                                                   ΣΥΝΟΛΟ 7.798.560 €

Με την λογική της αντιπολίτευσης, ότι αφού έχεις χρήματα κάνεις έργα, το ταμείο μας θα έπρεπε σήμερα να είναι περίπου 8.361.440 € (16.160.000-7.798.560 ).
Όμως το ταμείο του Δήμου σήμερα μετράει 16.363.000 €. Τι σημαίνει αυτό;
Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα δύο χρόνια με σωστή διαχείριση, έλεγχο και νοικοκύρεμα κατορθώσαμε, χρησιμοποιώντας τα χρήματα που εισπράτταμε μέσα στο έτος που και αυτά είναι ως γνωστόν κουτσουρεμένα με ποσοστό τουλάχιστον 50% τα τελευταία χρόνια των μνημονίων και όχι από τα χρηματικά μας διαθέσιμα, να καλύπτουμε τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου και όχι μόνο.
Λειτουργία δύο κινηματογράφων, καλλιτεχνιών τμημάτων και κολυμβητηρίου με πολύ χαμηλό αντίτιμο, παιδικό camp., παιδικές κατασκηνώσεις εντελώς δωρεάν, κοινωνικό παντοπωλείο, καθαριότητα, αγορά εξοπλισμού (κομπιούτερς, κλιματιστικά,φωτοτυπικά, εργαλεία, μηχανήματα),
Δεν χρειάζονται «μαγικά», για να καταφέρεις αυτό που καταφέραμε εμείς, χρειάζεται η πολιτική βούληση και κατεύθυνση να είναι αυτή που και να διεκδικείς για πόρους που δικαιούσαι να πάρεις, αλλά και να νοικοκυρεύεις, προκειμένου ο δήμος να λειτουργεί σωστά, να παράγεις έργο, χωρίς όμως σπατάλη και δημιουργία νέων χρεών.
Καμία σχέση από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου που χωρίς ουσιαστικό έργο, διέλυσε τα πάντα, άφησε και 5.500.000 € χρέος και έχει το θράσος να αραδιάζει ακόμα του κόσμου τα ψέματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»