ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ


Με διαδικασίες εξπρές μεθοδεύεται η ιδιωτικοποίηση του 67% του ΟΛΠ αλλά και η εκποίηση του ευρύτερου παραλιακού μετώπου από το λιμάνι του Πειραιά έως το Πέραμα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο συστάθηκε με βάση μνημονιακών επιταγών και που μέσα στις αρμοδιότητές του είναι η «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας για την εξυπηρέτηση των δανειστών και την αποπληρωμής ενός μη βιώσιμου χρέους. Το εν λόγω ταμείο έχει δώσει τελεσίγραφο πως σε μερικές μέρες ξεκινά η διαδικασία των προσφορών με δυο μεγάλες εταιρίες  να διεκδικούν το χρίσμα του υποψήφιου αγοραστή. Η ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου λιμανιού μιας χώρας είναι τεράστιο σφάλμα. Αφού αυτός που θα κερδίσει θα είναι μόνο ο ιδιώτης. Τα ευχολόγια περί ανάπτυξης είναι άλλη μια φούσκα, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως μιλάμε για θέσεις εργασίας με μισθούς πείνας και εργασιακές συνθήκες γαλέρας. Για ποιο λόγο προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν μπορούσαμε να είχαμε ανάπτυξη μέσα από δημόσιες επενδύσεις  και τελικά μας λένε πως μόνο μέσω των ιδιωτικών θα έχουμε;  Μέσα σε όλα αυτά απειλούνται άμεσα και οι εκτάσεις των Λιπασμάτων κι όχι μόνο. Η εκποίηση αυτών θα σημαίνει πως ο Δήμος θα χάσει το δικαίωμα να απαλλοτριώσει αυτές τις εκτάσεις και όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε το όραμα μας για μητροπολιτικό πάρκο με χώρους αθλητισμού, παιδείας, πολιτισμού και πρασίνου θα λάβει τέλος. Σε όλα αυτά τα σχέδια αυτός που μπορεί να βάλει φρένο είναι το λαϊκό κίνημα. Κι εδώ κρίνεται ο ρόλος των τοπικών κινημάτων που οφείλουν να ενημερώσουν τον κόσμο για το τι συμβαίνει στην περιοχή μας και να τονίσουμε πως όλα τα παραπάνω είναι προς το συμφέρον των μεγαλο-επιχειρηματιών που βλέπουν την περιοχή μας σαν ένα μεγάλο φιλέτο. Για αυτό και χρειάζεται οργάνωση και διαρκής πάλη για την διεκδίκηση όλων αυτών, αλλά και την ανατροπή όλων των μνημονίων. Γιατί η ανάπτυξη που εμείς ονειρευόμαστε είναι προς το συμφέρον του λαού, με θέσεις εργασίας και υγιής εργασιακές σχέσεις και το κυριότερο, τα έσοδα από μια δημόσια επένδυση  θα επέστρεφαν ξανά στο λαό.
Διεκδικούμε μέσα από τους αγώνες μας:  
-Την ακύρωση του διαγωνισμού και την παραμονή του ΟΛΠ στο δημόσιο.
-Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας της περιοχή το Καστράκι στη Δραπετσώνα, το λιμανάκι του Αγίου Νικόλα στο Κερατσίνι και η έκταση 4 στρεμμάτων στη λεωφόρο δημοκρατίας αλλά και της παραλιακής μετώπης του χώρου των λιπασμάτων.
-Την εφαρμογή της τροπολογίας που αποχαρακτήριζε την περιοχή από βιομηχανική και όριζε πολύ χαμηλό συντελεστή δόμησης, ικανό για τις χρήσεις που ζητάει ο Δήμος για την ανάπλαση.  
-Την παραχώρηση στο Δήμο, κτισμάτων της ονομαζόμενης πολιτιστικής ακτής που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου.
Η δημοτική κίνηση πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας «Άλλος Δρόμος» καλεί το λαό της περιοχής μας να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της  Δημοτικής Αρχής για να αποτρέψουμε αυτά τα σχέδια. Το Σάββατο στις 11:00 συγκεντρωνόμαστε έξω από το πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συμβολική πορεία μέχρι το Υπουργείο Ναυτιλίας.
«Η πόλη ξεκινά από τα λιπάσματα, ο χώρος της ανάπλασης ανήκει στο ΛΑΟ.»
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα