Βρεττάκος: Εφικτή, τώρα, η μεγάλη «ανάσα» σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα!


Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  Περιβάλλοντος και Ενέργειας υιοθέτησε τις θέσεις (κείμενο) του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, για την αξιοποίηση της έκτασης των Λιπασμάτων, εξέφρασε ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη.
«Αυτά τα 640 στρέμματα είναι μια από τις τελευταίες εκτάσεις της Αττικής που μπορούν να αξιοποιηθούν», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε:

«Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες και ημέρες ολόκληρες για τις ιδέες που έχουμε, ως προς την αξιοποίηση της περιοχής. Σκεφθείτε, για παράδειγμα, τι καλά που θα ήταν να στεγαστεί ένα τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά. Σκεφθείτε, πόσο θα βοηθούσε η λειτουργία ενός Παιδιατρικού Νοσοκομείου- που τόσο χρειάζεται, στην ευρύτερη περιοχή».

Ο κ. Βρεττάκος ανέφερε ότι, στο βαθμό που οι θέσεις του δημοτικού συμβουλίου μετατραπούν σε νομοθετική ρύθμιση, δίνονται θετικές λύσεις στα θέματα του συντελεστή δόμησης και της ανάδειξης του τρίπτυχου «Παιδεία – Υγεία – Πολιτισμός». Πρόσθεσε όμως ότι τελεί εν εξελίξει ένα έγκλημα το οποίο «δυσκολεύεται μεν, αλλά δεν τερματίζεται». Αυτό είναι η ανάπτυξη βιομηχανικών δραστηριοτήτων με τη λειτουργία διυλιστηρίου, σε απόσταση «αναπνοής» από τα σπίτια, που θεσμοθετήθηκε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.  

«Δεν θα μπορούσαμε να θέσουμε σε δεύτερη μοίρα το πρόβλημα της εργασίας, ειδικά σε μία περιοχή, όπως η δική μας, με τόσες χιλιάδες ανέργους» είπε ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, προσθέτοντας όμως ότι την απασχόληση θα την τονώσει η πολύπλευρη δραστηριότητα που θα έχει στο επίκεντρό της τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι δράσεις, οι οποίες καταστρέφουν την περιοχή.

Τέλος, ο κ. Βρεττάκος υπενθύμισε ότι τις διεκδικήσεις αυτές για την περιοχή των Λιπασμάτων τις υιοθετούν πέντε δήμοι του Πειραιά. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα