Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΛΙΣΑΝΙΔΗ




Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας « Άλλος Δρόμος», θεωρεί υποχρέωση της, την ενημέρωση των πολιτών για το ζήτημα των εγκαταστάσεων Μελισανίδη. Είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί και να αναδείξει τους κινδύνους και τις συνέπειες που θα έχει στη ζωή μας, η λειτουργία των διυλιστηρίων της Oil One.
Η λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων, σε απόσταση λίγων μέτρων από τα σπίτια μας, τα σχολεία και τα γήπεδα, είναι ενάντια στους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας. Οι χιλιάδες τόνοι κατάλοιπων αποβλήτων πλοίων και πετρελαιοειδών που θα αποθηκεύονται, θα  μεταφέρονται και θα επεξεργάζονται μέσα στην πόλη μας, ενώ το μόνο όφελος που θα έχουν, είναι το κέρδος των επιχειρηματιών, ενώ παράλληλα θα κοστίσει πολύ ακριβά και θα υποβαθμίσει τι ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας. Είναι αυτό ανάπτυξη; Έχετε αναλογιστεί ποιες θα είναι οι συνέπειες ενός ατυχήματος στις εγκαταστάσεις; Γνωρίζετε ότι ενώ ο κόσμος ενημερωνόταν με κάθε λεπτομέρεια από τα ΜΜΕ για την δημιουργία της F1, κανένας από την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν φρόντισε να ενημερώσει τους πολίτες, αλλά αντίθετα με τις πλάτες της απερχόμενης κυβέρνησης και περιφέρειας εκδίδονταν και γνωμοδοτούσαν, μέχρι τις τελευταίες μέρες των εκλογών, άδειες για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων της Oil One;  Στόχος όλων ήταν η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων που δεκαετίες τώρα ξεκοκαλίζουν την σάρκα των ανθρώπων αυτής της χώρας. Γνωρίζετε ότι με την λειτουργία των διυλιστηρίων πιθανόν και άλλων ανενεργών εργοστασίων, η ζωή μας, η υγεία μας, και τα σπίτια που αποκτήσαμε και ξεπληρώνουμε με ιδρώτα και αίμα, θα υποβαθμιστούν και απαξιωθούν πλήρως; 
Ο «Άλλος Δρόμος» απαιτεί εδώ και τώρα την ανάκληση των αδειών λειτουργίας της Oil One και την απομάκρυνση των βιομηχανικών μονάδων της περιοχής. Τον καταλογισμό ευθυνών σε αυτούς που επέτρεψαν και νομοθέτησαν φωτογραφικά, για να εκδοθούν οι άδειες λειτουργίας της εν λόγω εταιρείας, παραβιάζοντας τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ασφάλειας των δημοτών και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Να τροποποιηθεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας και ο γενικός πολεοδομικός σχεδιασμός της πόλης, απαγορεύοντας οποιαδήποτε μορφή βιομηχανικής χρήσης στο χώρο της ανάπλασης.
Η περιοχή των εργοστασίων να χαρακτηριστεί αποκλειστικά χώρος ανάπλασης και πνεύμονας ζωής με χρήσεις πρασίνου-πολιτισμού-αθλητισμού-υγείας-εκπαίδευσης και αναψυχής, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας και δημιουργική ανάπτυξη. 
Ο χώρος της ανάπλασης και η πόλη μας, ανήκει στους Δημότες και όχι στους τραπεζίτες και τους επιχειρηματίες και φέρονται ως ιδιοκτήτες. Εμείς θα καθορίσουμε την τύχη και το μέλλον μας.
Στη Δραπετσώνα θέλουμε ζωή και με αγώνα θα την κερδίσουμε.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
«ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα