ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στο πλαίσιο των δράσεων Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους αστέγους, σύμφωνα με τις παρ. 8 & 9 του άρθρου 29 του Ν.4052/12, ο Δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα«ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ», ως μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης στέγης που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το Κράτος Πρόνοιας της Ελλάδα, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί τόσο στην πρόληψη όσο και στην αποκατάσταση των κινδύνων που πηγάζουν από την έλλειψη στέγης και τον αποκλεισμό από την αγορά εργασίας. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 129.300,00 ευρώ και αφορά σε 15 ωφελούμενους.
Ειδικότερα, έχει στόχο να εξασφαλίσει:
Α) την ισότιμη συμμετοχή των ωφελούμενων στην  κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, μέσα από την προώθηση και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας
Β) την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού τους μέσω της διασφάλισης ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που διαμένουν στα όρια του Δήμου, διαβιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και ανήκουν στις τρείς παρακάτω κατηγορίες:
  1. Βρίσκονται σε υφιστάμενη κατάσταση έλλειψης στέγης (άστεγοι, διαμένοντες σε ξενώνες κλπ.).
  2. Βρίσκονται σε άμεσο απειλούμενο κίνδυνο έλλειψης στέγης (φιλοξενούμενοι, υπό έξωση).
  3. Διαβιώνουν σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης (χωρίς παροχή ρεύματος, νερού κλπ.).


http://tinyurl.com/lp7byg5

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα