ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ


Σχετικά με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας 55−64 ετών»
  

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας μέσω της δημοτικής επιχείρησης ΚΕΚ Κερατσινίου – Δραπετσώνας χρησιμοποίησε το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για απασχόληση μακροχρόνια ανέργων που βρίσκονται πριν από την συνταξιοδότηση ηλικίας 55-64 ετών. Συγκεκριμένα στο ΚΕΚ του Δήμου απασχολούνταν 13 εργαζόμενοι με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ μέχρι την λήξη του στις 21 Νοέμβρη. Οι μισθοί και τ' ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων καλύπτονταν από τον ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα, όπως όρισε ο ΟΑΕΔ, ήταν διάρκειας 27 μηνών και ο Δήμος δεν έχει δικαίωμα ούτε να παρατείνει το πρόγραμμα για περισσότερο χρονικό διάστημα ούτε να κρατήσει τους εν λόγω εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι αυτοί βρίσκονται ξανά στον καιάδα της ανεργίας λίγο πριν την σύνταξη, χωρίς μάλιστα να έχουν το δικαίωμα να υπαχθούν στο ταμείο ανεργίας, εφόσον η λήξη του προγράμματος δεν θεωρείται για τον ΟΑΕΔ απόλυση.
Καταγγέλλουμε, για ακόμα μία φορά, ότι τα προγράμματα δήθεν «ωφελούμενων» που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του ΟΑΕΔ δεν λύνουν ούτε το πρόβλημα της ανεργίας ούτε την έλλειψη προσωπικού που μαστίζει τους Δήμους. Τα προγράμματα των δήθεν «ωφελούμενων» χρησιμοποιούνται με μοναδικό στόχο και μοναδικό αποτέλεσμα την «ανακύκλωση» της ανεργίας και την διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος.
Απαιτούμε από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ να μεριμνήσει, ώστε οι μακροχρόνια άνεργοι προ συνταξιοδότησης που είχαν υπαχθεί στο πρόγραμμα, να συνταξιοδοτηθούν. Απαιτούμε από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ να σταματήσει να λειτουργεί σαν «πλασιέ προγραμμάτων ωφελουμένων» και να δώσει πραγματικές λύσεις για τους ανέργους. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να επιτρέψει και να χρηματοδοτήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και σταθερές σχέσεις εργασίας.


ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

http://keratsini-drapetsona.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3116:%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%83%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%83&Itemid=289&lang=el

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»