ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/10/2014



Η Δημοτική Κίνηση «Άλλος Δρόμος», καταδικάζει το απίστευτο και πρωτοφανές
συμβάν  που έλαβε μέρος την Δευτέρα 13/10/2014 έξω από την είσοδο του 8ου Δημοτικού σχολείου Κερατσινίου και που σκοπό είχε την τρομοκράτηση μαθητών , εκπαιδευτικών και γονέων της σχολικής κοινότητας . Ο τρόπος και το σκεπτικό της επέμβασης της αστυνομίας, η οποία με υπόδειξη <γονέα> προσπάθησε να οδηγήσει έναν ανήλικο μαθητή και την διευθύντρια του σχολείου στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής, μαρτυρά την προχειρότητα ,την αυταρχικότητα, την νοοτροπία και αντίληψη με την οποία τα αστυνομικά όργανα αντιμετώπισαν έναν καθημερινό τσακωμό που συμβαίνει μεταξύ των μαθητών εντός του σχολείου καθώς και την απαξίωση του ρόλου της Διευθύντριας και των εκπαιδευτικών .

Η διατάραξη της ηρεμίας και της ψυχικής υγείας των μαθητών  και όλης της σχολικής κοινότητας, ήταν το αποτέλεσμα αυτών των ανεπίτρεπτων ενεργειών και χρήζουν έρευνας και απόδοσης ευθυνών σε αυτούς που έδωσαν τις εντολές , σε αυτούς που τις εκτέλεσαν καθώς και στον <γονέα> που πρωτοστάτησε στα επεισόδια με την ιδιότητα <βοηθού εισαγγελέα> όπως αναφέρουν οι μάρτυρες που ήταν παρόντες.
Γονείς, εκπαιδευτικοί, φορείς Συλλόγων Εκπαιδευτικών,  Ένωσης Γονέων, μέλη της Κίνησης και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής είναι παρόν από την πρώτη ημέρα και συμμετείχαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Κερατσινίου. Η Δημοτική Αρχή στάθηκε δίπλα στην οικογένεια του ανήλικου μαθητή που <διώκεται> και η Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου με ψυχολόγους στηρίζει τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου .

Ο αυταρχισμός, η βία, ο ρατσισμός και ο φασισμός από όπου και αν προέρχονται ΕΙΝΑΙ και θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ έξω από τα σχολειά και τις γειτονιές μας, γιατί εμείς ως πολίτες , εκπαιδευτικοί , γονείς , μαθητές ενωμένοι σαν γροθιά, θα αγωνιζόμαστε υπέρ της Δημοκρατίας, Ελευθερίας, Ισότητας , Διαφορετικότητας, υπέρ των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων .

Η Ελληνική Αστυνομία καθήκον της έχει την προστασία και την διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας και ψυχικής υγείας των μαθητών και της εκπαιδευτικής-σχολικής κοινότητας  και ΌΧΙ την τρομοκράτηση και αυταρχική συμπεριφορά εναντίον τους. Καλούμε τους υπεύθυνους και αρμόδιους  της Ελληνικής Αστυνομίας να διαφυλάξουν τα παιδιά μας από γονείς που προσπαθούν να εμφυτεύσουν την φασιστική νοοτροπία και συμπεριφορά μέσα και έξω από τα σχολεία , απομονώνοντας παράλληλα και τυχόν συναδέλφους τους που ακολουθούν παρόμοιες συμπεριφορές .
Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας «Άλλος Δρόμος»στηρίζει και συμπαραστέκεται στην Διεύθυνση , εκπαιδευτικούς  και το Σύλλογο Γονέων του σχολείου , οι οποίοι και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προστασία της σχολικής κοινότητας.

                                                                                                  
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα