Δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου / Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Το γραφείο Τύπου του Δημαρχείου Κερατσινίου Δραπετσώνας εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου για την μεγαλειώδη συγκέντρωση εις μνήμη του Παύλου Φύσσα και τα επεισόδια τα οποία ακολούθησαν :
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
ΗΧΗΡΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στον φασισμό και την εγκληματική βία της Χρυσής Αυγής έδωσε σήμερα ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της δολοφονίας του ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ που διοργανώθηκαν στο Κερατσίνι. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από το μεσημέρι στ’ αποκαλυπτήρια του Μνημείου που στήθηκε στο σημείο της δολοφονίας από την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου, ενώ, μεγαλειώδης ήταν η προσέλευση του κόσμου στην πορεία που ξεκίνησε το απόγευμα.

 Ωστόσο, με οργανωμένο σχέδιο και καταδρομικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την πόλη, εκείνοι που τους ενοχλεί το μήνυμα του Παύλου προσπάθησαν να διαλύσουν την πορεία και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Στο μέσο της διαδρομής πολυποίκιλες ομάδες «μαυροντυμένων» άρχισαν να σπάνε κτήρια του Δήμου (ΚΕΠ, Δημαρχείο), να βάζουν φωτιές και να χτυπάνε τους διαδηλωτές.

 Άμεση ήταν η … αντίδραση των ΜΑΤ, τα οποία άδραξαν την ευκαιρία, χτύπησαν τα μπλόκ των αντιφασιστικών και πολιτικών οργανώσεων και προσπάθησαν να διαλύσουν την πορεία. Μετά το τέλος της πορείας τα ΜΑΤ και ομάδες ΔΙΑΣ κατέκλυσαν την πόλη μετατρέποντας την σε στρατοκρατούμενη πολιτεία και πραγματοποίησαν προσαγωγές και συλλήψεις «στο σορό».

 Είναι ξεκάθαρο ότι κυβέρνηση και παρακράτος επιδιώκουν να «κλείσουν τον κόσμο στα σπίτια τους» και ν’ αλλοιώσουν το μήνυμα της σημερινής επετείου.

 Η επίθεση δε και οι καταστροφές του Δημαρχείου δείχνουν ότι η νέα δημοτική αρχή που συμμετέχει ενεργά στον αντιφασιστικό αγώνα μάλλον τους ενοχλεί.

 Η επιμονή, όμως, του κόσμου να ολοκληρωθούν οι σημερινές εκδηλώσεις μνήμης δίνει ηχηρό μήνυμα: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ .

 Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ και η πόλη θα κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του παρά την καταστολή της κυβέρνησης και τους τραμπουκισμούς του παρακράτους.

 
Η δημοτική αρχή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε άμεσα να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

 

Κερατσίνι, 18/9/2014

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα