'' σιγά μην κλάψω , σιγά μην φοβηθώ ''

Φωτογραφία του χρήστη Βασίλης Τσίγγερης.Μια μεγαλειώδης συγκέντρωση , λίγες ώρες μετά από τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στο σημείο της δολοφονίας , πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 18/9/2014 , ,ημέρα μνήμης για τον Παύλο Φύσσα ο οποίος δολοφονήθηκε από μέλος της ναζιστικής οργάνωσης -Χρυσής Αυγής . Στην συγκέντρωση , συμμετείχαν χιλιάδες συμπολίτες μας , φορείς , σύλλογοι , παρατάξεις και βουλευτές αριστερών κομμάτων .
Ο Άλλος Δρόμος , η Δημοτική Κίνηση των πολιτών του Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τα μέλη του , πιστοί στους αγώνες υπέρ της ελευθερίας , της δημοκρατίας έδωσαν ακόμα μια φορά ένα ισχυρό μήνυμα κατά του φασισμού και του ρατσισμού συμμετέχοντας συλλογικά και μαζικά , αποδίδοντας με την παρουσία τους ένα ελάχιστο φόρο τιμής , στον Παύλο και την οικογένεια του . Το πάθος , η μαζικότητα και η αγωνιστική διάθεση των συγκεντρωμένων δεν έμεινε απαρατήρητη .  Κάποιους ενόχλησε η φωνή του λαού , κάποιους ενόχλησε η αντίδραση και η συμμετοχή του κόσμου που συγκεντρώθηκαν από όλη την Αττική χθες το βράδυ στο Κερατσίνι για να τιμήσουν τον Παύλο Φύσσα και να βροντοφωνάξουν '' Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ '' .
Ενόχλησαν προφανώς τους φασίστες και τα αφεντικά τους που τόσα χρόνια προσπαθούν να υποτάξουν το λαό , εξαθλιώνοντας τον πολίτη με την φτώχεια και την ανεργία που επιβάλουν με την πολιτική τους . Ο μόνος τρόπος να διαλύσουν αυτή την μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία ήταν να επιτρέψουν στους <δικούς τους> φασίστες να διαλύσουν την πόλη και στην συνέχεια με χημικά , κροτίδες και δακρυγόνα να στείλουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τους αγωνιστές πολίτες στο σπίτι τους . Γιατί αυτό επιδιώκουν , τους ανθρώπους στους καναπέδες φοβισμένους και ανήμπορους για να μπορούν να τους καθοδηγούν πιο αποτελεσματικά με τα ΜΜΕ , αποδεχόμενοι την μιζέρια τους .
Ο Δήμαρχος μας και επικεφαλής της Δημοτικής μας Κίνησης, Χρήστος Βρεττάκος καταγγέλει τους μηχανισμούς του κράτους και του παρακράτους που αντί να προστατεύσουν τους πολίτες , τους προπηλακίζουν και τους καταδιώκουν μέσα στην ίδια τους την πόλη .
«Τριάντα ασφαλίτες μαυροφορεμένοι προκάλεσαν φθορές και χτυπούσαν διαδηλωτές. Στην αρχή οι αστυνομικοί τους κοιτούσαν και μόλις αντέδρασε η πορεία τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στην διαδήλωση». «Αυτή τη φορά οι φασίστες φορούσαν στολή», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος καταγγέλοντας τα  επεισόδια. «Ας τους μαζέψουν, αλλιώς θα τους μαζέψουμε εμείς. Το ζητάει η φωνή του Παύλου», τόνισε.
Εδώ ταιριάζουν οι στίχοι που ο Παύλος έγραφε και τραγουδούσε με υπερηφάνεια και αφιερώνουμε εμείς στους φασίστες από όπου και αν προέρχονται :
''σιγά μην κλάψω , σιγά μην φοβηθώ ''


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα