Ομιλία Ανακήρυξης Υποψήφιου Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ





Συνδημότες και συνδημότισσες η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ και ο επικεφαλής της έχουν γίνει στόχος εδώ και πολύ καιρό όλων αυτών που είναι υπεύθυνοι για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας και που σήμερα προσπαθούν να πείσουν ότι είναι μέρος της λύσης ενώ είναι μέρος και δημιουργοί του προβλήματος.

Τι είναι εκείνο λοιπόν που τους ενοχλεί στον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ και τους αναγκάζει να στρέφονται με κάθε ευκαιρία εναντίον του?

Ενοχλεί που... ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ είναι μία αυτόνομη, αυτοδιοικητική παράταξη, χειραφετημένη από κομματικές συντεχνιακές και ιδιωτικές εξαρτήσεις, προσηλωμένη στην υπεράσπιση του συλλογικού συμφέροντος, δημοκρατικά οργανωμένη και ανοιχτή σε νέες ιδέες και αναζητήσεις.

Ενοχλεί που ένα μεγάλο κόμμα της αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να συμπεριφερθεί σαν ένα αριστερό κόμμα που αντί να χρίσει κάποιον υποψήφιο δικό του παιδί, αποφασίζει να κολυμπήσει μέσα στην τοπική κοινωνία να συγχρωτιστεί με άλλες ζωντανές δυνάμεις της αριστεράς και να πάρει το ρίσκο να στηρίξει πρωτόγνωρες δημοκρατικές διαδικασίες που οδήγησαν σε υποψήφιο που δεν είναι κομματικό του στέλεχος. Τι απογοήτευση αλήθεια για όσους περίμεναν από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχαν συνηθίσει από τα κόμματα τους, να ακολουθήσει τον παλιό καλό γνωστό δικό τους δρόμο. Ο Άλλος Δρόμος τους χαλάει τη συνταγή και δημιουργεί προηγούμενο. Πως αυτοί οι δημοκράτες θα βγουν να απαντήσουν στον δικό τους κόσμο ότι στο 2014 αυτοί κάνουν ότι οι πρόγονοί τους το 1914. Ο επιφανής ηγέτης, συνήθως κάποιος με λεφτά, με ισχυρές διασυνδέσεις ή κομματικές πλάτες επιλέγει την «αυλή» του, φτιάχνει ένα ψηφοδέλτιο συνήθως ετερόκλητο, χωρίς κοινούς στόχους και οράματα και κλέβει την ψήφο των ανθρώπων.
Ενοχλεί που στον Άλλο Δρόμο συσπειρώνονται δυνάμεις που προέρχονται από όλο το φάσμα της αριστεράς. Δυνάμεις της κοινωνίας που δοκιμάζεται και αγωνίζεται. Συμπολίτες που μπορεί να μην συμμερίζονται το όραμα της αριστεράς για συνολική ανατροπή, πείθονται όμως ότι τα πράγματα στο δήμο, πρέπει να αλλάξουν.
Ενοχλεί ότι ο Άλλος Δρόμος λέει την αλήθεια, ότι προσπαθεί να ξεσκεπάσει όλους αυτούς τους Σαμαράδες, τους Βενιζέλους και τους μπουμπούκους της τοπικής πολιτικής σκηνής, που ενώ οδήγησαν το δήμο στα βράχια, σήμερα εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι σωτήρες. Μα σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται; Είναι δυνατόν ο άνεργος συμπολίτης μας, ο νέος που δεν τολμά να ονειρευτεί, ο άρρωστος που δεν έχει να πληρώσει για να μπει σε νοσοκομείο, να μην θυμάται τους ίδιους υποψήφιους, να σφάζονται για να κερδίσουν την εύνοια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και των τοπικών βουλευτάδων τους
Ενοχλεί που ο Άλλος Δρόμος ξεσκεπάζει το παραμύθι του έμπειρου ικανού βλαχοδήμαρχου και μιλά για πολιτική και πολιτικές. Μα ξεχνούν ότι ζουν στο Κερατσίνι. Ο ίδιος άνθρωπος, με την ίδια ικανότητα και την ίδια εμπειρία, ως κομμουνιστής Δήμαρχος στηριζόμενος στο λαϊκό κίνημα , μεταμόρφωσε την πόλη και ως πασόκος, στηριζόμενος στα μεγάλα συμφέροντα, την τσάκισε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα