Ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το ψήφισμα του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ για τη ΔΕΗ

13/12/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας ψηφίστηκε ομόφωνα το ψήφισμα που κατέθεσε η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου – Δραπετσώνας ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ μέσω του Δημοτικού της Συμβούλου Μπάμπη Μανουσιάδη.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
Εάν θέλουμε, μπορούμε

Στην Ελλάδα του 2013 έχουμε φτάσει στο σημείο να μετράμε και νεκρούς - ανάμεσα τους και παιδιά - από “δυστυχήματα” που προκαλούνται στην προσπάθεια τους για να ζεσταθούν. Και να που φτάσαμε στο σημείο, όπου η διαδικασία θέρμανσης μέσα στο χειμώνα να ισοδυναμεί με πορεία σε ναρκοπέδιο για πολλούς συνδημότες μας.

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα τον χειμώνα μπαίνει στην κατάψυξη, καθώς οι περισσότεροι πολίτες, εξαιτίας των αιματηρών περικοπών των εισοδημάτων τους και των υπέρογκων τιμών, αδυνατούν πλέον να καλύψουν τα έξοδα για πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η κατακρεούργηση των μισθών και συντάξεων, οι υπέρογκες φορολογικές αυξήσεις, η δραματική αύξηση της ανεργίας και η εκρηκτική αύξηση της τιμής του πετρελαίου, η αδυναμία κάλυψης ακόμα και των λογαριασμών της ΔΕΗ έχουν οδηγήσει σε απόγνωση μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο τραγικό περιστατικό, η κυβέρνηση και οι βουλευτές που την στηρίζουν ανακοινώνουν μέτρα δήθεν για την προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Ωστόσο, όταν «τα δάκρυα» των υπευθύνων στεγνώσουν, οι υποσχέσεις ξεχνιούνται μέχρι να ακουστεί η είδηση για το επόμενο θύμα, ενώ οι «ευαίσθητοι» βουλευτές εξακολουθούν, όπως και πριν, να ψηφίζουν και να στηρίζουν την βάρβαρη πολιτική του Μνημονίου και της Τρόικας. Εμείς, όμως, μένουμε να παλεύουμε με την φτώχεια μας και με τον βαρύ χειμώνα.

Οι Δήμοι και οι Δημοτικές Αρχές οφείλουν να σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες στον δοκιμαζόμενο Λαό. Σε αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες έχουν υποχρέωση να αντισταθούν στη βάρβαρη πολιτική που γεννά φτώχεια και νεκρούς και να υψώσουν ασπίδα προστασίας για τα φτωχά νοικοκυριά της πόλης μας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας:

Δεν θα επιτρέψει στην Πόλη μας να υπάρχει Σπίτι χωρίς ρεύμα

Θα πάρει ΑΜΕΣΑ όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για να επανασυνδεθούν ΆΜΕΣΑ όλες οι οικιακές συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν ή να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις με την ΔΕΗ, χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες


Καλούμε όλους τους Κερατσινιώτες-ισσες και τους Δραπετσωνίτες-ισσες να στηρίξουν το αίτημα και να συμμετέχουν στον αγώνα για να δίνεται η απαραίτητη ποσότητα ρεύματος δωρεάν στα φτωχά νοικοκυριά.

Την ώρα που η ΔΕΗ επιδοτεί με 400 εκατομμύρια τον χρόνο 5 κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από φυσικό αέριο, (ενώ πλέον δεν είναι καν απαραίτητη η παραγωγή αυτής της ποσότητας (!)).

Την ώρα που η κυβέρνηση αναζητά «χορηγούς» για να πληρωθούν τα ιδιωτικά συνεργεία που θα επανασυνδέσουν τα ρεύματα που έκοψαν, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των φτωχών νοικοκυριών θα χρειάζονταν λιγότερα από τα μισά χρήματα.

Είναι αδιανόητο στο Κερατσίνι της «ΔΕΗ» χωρίς ανταποδοτικά τέλη να υπάρχουν σπίτια χωρίς ρεύμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα