Η Δημοτική Αρχή του Λουκά Τζανή με κάθε τρόπο προσπαθεί να βγάλει το Δήμο στο «σφυρί»



22/10/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δημοτική Αρχή του Λουκά Τζανή με κάθε τρόπο προσπαθεί να βγάλει το Δήμο στο «σφυρί»

Η δημοτική αρχή του Λ. Τζανή που για τρία χρόνια ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική της μνημονικής κυβέρνησης έχει αφήσει την πόλη να ρημάζει, έχει αποφασίσει τους τελευταίους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές να εκχωρήσει – πουλήσει – χαρίσει «τα ασημικά» της πόλης μας , δηλαδή δημόσιους χώρους και υπηρεσίες του Δήμου.

Τους τελευταίους μήνες έχουν μπει στο στόχαστρο βρεφονηπιακοί σταθμοί, κολυμβητήριο, Πρέσσοφ, καλλιτεχνικά τμήματα, αλλά οι δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των δημοτών έχουν αποτρέψει μέχρι στιγμής την υλοποίηση αυτών των σχεδίων.

Η συνέχεια που μας επιφύλαξε όμως ο Δήμαρχος που επάξια θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο του «μνημονιακότερου Δημάρχου του Λεκανοπεδίου», ξεπερνά κάθε φαντασία. Παρόλο που υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που απαγορεύει ρητά την παραχώρηση του κολυμβητηρίου σε ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, ο Δήμαρχος αυθαιρετώντας προχώρησε σε προκήρυξη της διαδικασίας διαγωνισμού, η οποία πρόκειται ν’ ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα και χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο προχώρησε σε προκήρυξη διαγωνισμού  και για τα καλλιτεχνικά τμήματα του δήμου.

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ από το καλοκαίρι έχει διατυπώσει τις θέσεις του για την εφαρμογή των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ στις δημοτικές υπηρεσίες (βλέπε προηγούμενη ανακοίνωση ΕΔΩ). Εδώ όμως δεν γίνεται λόγος για την πάγια θέση μας για τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, εδώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής να οδηγήσει τις εξελίξεις στην εκχώρηση των δομών αυτών με κάθε τρόπο και με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος.

Στην περίπτωση του κολυμβητηρίου με σκανδαλώδη τρόπο η δημοτική αρχή προσπαθεί να οδηγήσει τα πράγματα σε ένα σημείο που να φαίνεται ότι δεν ευθύνεται η ίδια που το κολυμβητήριο δεν λειτουργεί, αλλά ότι φταίνε όσοι αντιστέκονται στις πολιτικές της επιλογές και δεν αφήνουν το κολυμβητήριο να λειτουργήσει έστω και από τον ιδιώτη. Κάτω από αυτό το σενάριο η δημοτική αρχή θέλει να κρύψει τις ευθύνες της και την αλήθεια εξυπηρετώντας Έναν και Προφανή στόχο: την κατάλληλη στιγμή να χαρίσει αθόρυβα το κολυμβητήριο στους κατάλληλους «φίλους». Ένα χρόνο το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό στερώντας το δικαίωμα της άθλησης από χιλιάδες συνδημότες μας. Ένα χρόνο τώρα η δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα για να το λειτουργήσει. Χάνει συνειδητά προθεσμίες, ώστε να μην μπορέσει να πάρει συμβασιούχους από την περιφέρεια, αφήνει γυμναστές, ναυαγοσώστη, νοσοκόμα και βοηθητικό προσωπικό σε άλλες δουλειές, ενώ, το κολυμβητήριο θα μπορούσε ακόμα και τώρα να λειτουργεί, έστω και για λιγότερες ώρες, εάν  αξιοποιούνταν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι που ήδη υπάρχουν. (βλέπε παλιότερη ανακοίνωση ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΔΩ)

Στην περίπτωση των καλλιτεχνικών τμημάτων οι μεθοδεύσεις είναι οι ίδιες και ακόμα χειρότερες. Οι καθηγητές των καλλιτεχνικών τμημάτων, αφού έμειναν απλήρωτοι για μήνες, μεταφέρθηκαν  στο Δήμο χωρίς να έχουν προβλεφτεί θέσεις για τον οργανισμό. Στη συνέχεια η δημοτική αρχή ΔΕΝ ζήτησε εγκαίρως από την περιφέρεια να πάρει προσωπικό για καλλιτεχνικά τμήματα με συμβάσεις, όπως έκαναν (και πήραν) άλλοι Δήμοι στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ενώ, ακόμα και σήμερα, αντί να διεκδικήσει να πάρει προσωπικό, έστω και με συμβάσεις, χρονοτριβεί διερευνώντας την δυνατότητα πρόσληψης των εργαζομένων μέσω του ΚΕΚ παρόλο που γνωρίζει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, όπως και δεν έγινε. Όλο αυτό το «γαϊτανάκι» με τους εργαζόμενους των καλλιτεχνικών τμημάτων στήνεται από την δημοτική αρχή για να έρθει εντέλει και να προτείνει ως δήθεν «σανίδα σωτηρίας» στους απλήρωτους εργαζομένους την πρόσληψη τους από «κάποια» ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Καταλαβαίνοντας την αγωνία αυτών των ανθρώπων και την ανάγκη τους για ένα οποιοδήποτε εισόδημα, τους κοιτάμε στα μάτια και τους λέμε: «μην αποδεχθείτε αυτή την λύση». Η αποδοχή αυτής της πρότασης, πρώτον, ανοίγει τον δρόμο για να περάσει σε δεύτερο χρόνο ο πολιτισμός στα χεριά ομίλων και μεγάλων ωδείων, με τις αρνητικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για δημότες και εργαζόμενους, και δεύτερον υπονομεύει άμεσα το μέλλον και την εργασιακή κατάσταση των ίδιων των εργαζομένων. Η αποδοχή αυτής της πρότασης κάτω από τον εκβιασμό για την ύπαρξη ενός αβέβαιου μεροκάματου, συνιστά την μετατροπή τον εργαζομένων σε «επιχειρηματίες», χωρίς φυσικά να υπάρχει τρόπος να διασφαλιστεί ακόμα και αυτό! Οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να μετατραπούν σε συνεταιριστές μετόχους, να χάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα ακόμα και αυτό του μισθού τους αναλαμβάνοντας το ρίσκο του μερίσματος, ενώ αφαιρούν το δικαίωμα από μια αυριανή δημοτική αρχή να τους αντιμετωπίσει με τη σοβαρότητα που ταιριάζει στη δουλειά που προσφέρουν και να αγωνιστεί μαζί τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά που είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου όσο και αν αυτό ηχεί παράξενα στις μέρες μας.

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ καλεί όλους τους δημότες και τους εργαζομένους του Δήμου να αντισταθούν για να μην περάσουν τα σχέδια της δημοτικής αρχής που βγάζει τον Δήμο και την πόλη μας «στο σφυρί».  Η θέση της δικής μας δημοτικής κίνησης είναι ότι, ειδικά αυτή την δύσκολη εποχή, μία δημοτική αρχή που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των δημοτών, οφείλει να κρατάει τους αθλητικούς χώρους και τις πολιτιστικές δομές, οι οποίες δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν με τα χρήματα των δημοτών, ανοιχτές, ελεύθερες και δημόσιες. Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ θα εξακολουθήσει ν’ αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για την προστασία του δημοσίου χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών του δήμου προς τους δημότες του.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα