ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

16/10/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Το πρωί πληροφορηθήκαμε από κατοίκους της περιοχής ότι ιδιωτικό συνεργείο εκτελεί εργασίες στο γήπεδο που βρίσκεται στο πάρκο Πρέσσοφ. Προσπαθώντας να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Δήμαρχος μαζί με τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ παραχωρεί το γήπεδο που βρίσκεται στο πάρκο στον όμιλο αντισφαίρισης Κερατσινίου. Ο όμιλος σκοπεύει να μετατρέψει το γήπεδο σε ένα ακόμη γήπεδο τένις  πλάι στα άλλα που ήδη διαθέτει στον ίδιο δημοτικό χώρο. Στο νέο γήπεδο τένις δυνατότητα πρόσβασης θα έχουν μόνο τα μέλη του Ομίλου, επομένως, θα το χαίρονται όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν συνδρομή στερώντας το δικαίωμα σε εκατοντάδες παιδιά της γειτονιάς να παίξουν και να χαρούν στο μοναδικό ελευθερο χώρο της περιοχής.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Οκτωβρίου ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, Μπάμπης Μανουσιάδης, έθεσε το θέμα και απαίτησε από τη δημοτική αρχή να σταματήσουν οι εργασίες για αλλαγή χρήσης του χώρου και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν εργασίες από το Δήμο για τη συντήρηση του υπάρχοντος γηπέδου. Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες και οι σύλλογοι γονέων της περιοχής που με τη σειρά τους απαίτησαν το γήπεδο να συντηρηθεί και τα παιδιά μας να μπορούν να το χρησιμοποιούν όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Απαντώντας στους δημότες ο Δήμαρχος, κ. Λουκάς Τζανής, ξεπέρασε για μια ακόμη φορά τον εαυτό του. Όχι μόνο δεν απολογήθηκε για την «κάτω από το τραπέζι» παραχώρηση του δημοτικού χώρου, αλλά με προσβλητικό τρόπο απευθύνθηκε στους γονείς κατηγορώντας τους ότι δημιουργουν θέμα, επειδή πλησιάζουν οι εκλογές. Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ισχυρίστηκε ότι επειδή ο χώρος δεν είναι ασφαλής και χρειάζεται πολλά χρήματα για να συντηρηθεί, δεν έχει άλλη λύση παρά να τον εκχωρήσει σε ιδιώτη. Ο επικεφαλής του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, Χρήστος Βρεττάκος, στην παρέμβασή του επεσήμανε ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος με την απάντηση του αναγνώρισε ότι το γήπεδο ήταν επικίνδυνο και εκείνος δεν έκανε τίποτα ομολογώντας επί της ουσίας την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την ασφάλεια των παιδιών μιας. Στη συνέχεα ο επικεφαλής του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ κατήγγειλε την αδιαφανή διαδικασία που ο Δήμαρχος ακολούθησε αγνοώντας  τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου,την πολεοδομία, αλλά και το ίδιο το δημοτικο συμβουλιο που είναι το μονο αρμοδιο να αποφασισει την αλλαγή χρήσης του χώρου.

Ο Δήμαρχος ακολουθώντας την πολιτική του ξεπουλήματος που έχουν επιβάλλει η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει μέχρι το τέλος της θητείας του να ξεπουλησει-παραχωρήσει-χαρίσει κάθε ελεύθερο χώρο της πόλης, κάθε γωνιά του Δήμου όπου οι κάτοικοι με τους αγωνες τους έχουν κατακτήσει και με τους φόρους τους έχουν χτίσει.

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ μαζί με τους πολίτες θα συνεχίσει τον αγώνα μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για το δικαίωμα των παιδιών της πόλης στην άθληση και στην ψυχαγωγία, για την προστασία της δημοτικής λαϊκής περιουσίας και των ελεύθερων χώρων. Προειδοποιούμε όλους εκείνους που σπεύδουν να επωφεληθούν από το ξεπούλημα και τις «κάτω από το τραπέζι» εκχωρήσεις της περιουσίας των δημοτών ότι θ’ αναγκαστούν να την επιστρέψουν, όταν ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας στείλει με τους αγώνες του και την ψήφο του τούς σημερινούς πολιτικούς τους προστάτες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα