28η Οκτώβρη: ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

28η Οκτώβρη: ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Και εμείς; Τι περιμένουμε;
Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν
κι οι αχόρταγοι κάτι θε να μας δώσουν;
Ότι οι λύκοι θα μας ταΐσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν;
Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρη
να της βγάλουμε τα δόντια;
Τέτοια περιμένουμε;
Μπ. Μπρέχτ

Από τον καιρό εκείνο, την εποχή των παππούδων και των πατεράδων μας, από την εποχή που στις γειτονιές της πόλης αντηχούσαν το χωνί και το αντάρτικο τουφέκι φαίνεται να έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Μήπως όμως μετά από 73 χρόνια η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον δικό της τρόπο σαν φάρσα και σαν τραγωδία;

Σήμερα, δεν κατεβάζουν πια την ελληνική σημαία απ΄ την Ακρόπολη, μόνο κάτι απλήρωτους συμβασιούχους του υπουργείου πολιτισμού ψεκάζουν σαν τα κουνούπια οι δυνάμεις καταστολής.

Σήμερα, δεν πουλά κανείς το σπίτι του για ένα τσουβάλι σιτάρι στους μαυραγορίτες, αλλά του το κατάσχει η τράπεζα για λίγα Ευρώ.

Σήμερα, δεν μας πολεμάν οι Γερμανοί με τανκς και στούκας, απλώς, μας πουλάν τα υποβρύχια που γέρνουν, έτσι που καταχρεωμένοι δε μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι.

Σήμερα, δεν κλέβουν τη σοδιά μας, αλλά μας επιβάλλουν πρόστιμα, αν παράγουμε έστω κι ένα κιλό παραπάνω απ΄ το πλαφόν που έχει καθοριστεί  στις Βρυξέλλες.

Σήμερα, στις γειτονιές μας δεν γυρνούν οι στρατιώτες του κατακτητή μαζί με τους ταγματασφαλίτες σπέρνοντας τον τρόμο και τον θάνατο, αλλά τα τάγματα εφόδου των φασιστών της Χρυσής αυγής που χθες δολοφόνησαν τον Παύλο και αύριο όποιον επιμένει να πορεύεται με ψηλά το κεφάλι.

Σήμερα, δεν έχουμε άρχοντες κεντρικούς και τοπικούς διορισμένους από τον κατακτητή, αλλά δημοκρατικά εκλεγμένους που στους λόγους τους για την επέτειο θα μας μιλήσουν πάλι για πατρίδα, αγώνες, θυσίες και εθνική υπερηφάνεια, για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία και ταυτόχρονα με την πολιτική τους θα πουλούν κομμάτι κομμάτι την ελληνική γη και θα φτωχοποιούν τον λαό. Θα μας μιλόυν πάλι για «τα περήφανα νιάτα και τα τιμημένα γηρατειά» οι ίδιοι που καταδικάζουν τη νεολαία στην ανεργία και στα μεροκάματα πείνας, σε ένα μέλλον σκοτεινό και αβέβαιο, ενώ την ίδια στιγμή υπογράφουν τον γρήγορο θάνατο των πατεράδων και των μανάδων μας που βγήκαν στη σύνταξη.

Φτάνει πια!

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ καλεί τους νέους και τις νέες αυτής της πόλης που φοβούνται να ονειρευτούν, αλλά και τους μεγαλύτερους που νιώθουν να ρίχνονται στο περιθώριο, να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτηση τους σε οργάνωση και αγώνα.

Για να μετατρέψουμε τις γειτονιές μας σε γειτονιές αντίστασης και ανατροπής

Για να ξεριζώσουμε το φασισμό που πάει να φωλιάσει στους δρόμους μας αντλώντας δύναμη από την ανεργία τη φτώχια και την εξαθλίωση.

Για να ξανακάνουμε τις γειτονιές μας, γειτονιές της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Για να μετατρέψουμε το Δήμο μας σε σύμμαχο και συμπαραστάτη των ανθρώπων που δοκιμάζονται. Για ένα Δήμο που θα παλεύει μαζί με όσους δοκιμάζονται και αγωνίζονται για ψωμί - υγεία – παιδεία – δημοκρατία.




ΟΧΙ 

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΤΡΟΪΚΑΣ
ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ & ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα