Δελτίο τύπου 24/7/2013. Συνάντηση με τους εργαζόμενους της καθαριότητας και του τμήματος μικροέργων του Δήμου.

 Αντιπροσωπεία της γραμματείας της δημοτικής κίνησης πολιτών Κερατσινίου – Δραπετσώνας «Άλλος Δρόμος», επισκέφθηκε τους εργαζόμενους της καθαριότητας και του τμήματος μικροέργων του Δήμου μας. Έγινε πλούσια συζήτηση και αναδείχθηκαν τα προβλήματα που δυσκολεύουν την δουλειά των εργαζομένων και οδηγούν σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες. Ο τομέας καθαριότητας παρά τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ που εισπράττει ο Δήμος από τους δημότες του μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη υποφέρει από έλλειψη ανθρώπων και από μέσα και υποδομές που θα στηρίξουν το έργο του.

Ο γερασμένος στόλος αυτοκινήτων με τα φθαρμένα λάστιχα και την έλλειψη ανταλλακτικών δημιουργεί θέμα για την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους, δημιουργεί θέμα για την καθαριότητα στην πόλη και την υγεία των κατοίκων. Στο τμήμα μικροέργων οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε υλικά και μέσα με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πόλης. Πολλές φορές οι εργαζόμενοι με ευθύνη της διοίκησης απασχολούνται σε εργασίες που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο τους ούτε με τα προβλήματα των δημοτών αλλά καλύπτουν επικοινωνιακές ανάγκες του Δημάρχου και των αντιδημάρχων του.

 Η αντιπροσωπεία της γραμματείας του «Άλλου Δρόμου» άκουσε με προσοχή τις απόψεις των εργαζομένων και τις ανησυχίες τους για το εργασιακό τους μέλλον και την τύχη του Δήμου και τους μετέφερε τη δική μας αντίληψη για τη δημοτική αρχή που έχει ανάγκη η πόλη. Μια δημοτική αρχή :

- που μαχητικά στο πλευρό των εργαζομένων θα αγωνίζεται για το σταμάτημα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που συρρικνώνει τα εισοδήματα τους, τους οδηγεί στην απόλυση, καταστρέφει την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, ξεπουλά και παραχωρεί σε εκμετάλλευση υπηρεσίες και δομές του Δήμου.

 -Θα μπει εμπόδιο στο ξεπούλημα κομματιών όπως η καθαριότητα στους ιδιώτες που θα στείλει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και θα υποβαθμίσει παραπέρα τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Δήμοι στους δημότες τους.

-Με σωστό προγραμματισμό αξιοποίηση της γνώσης και της εμπειρίας των εργαζομένων και υλικοτεχνική ενίσχυση των προσπαθειών τους θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κάτοικων της πόλης μας.

Ο «Άλλος Δρόμος» κάλεσε τους εργαζόμενους να συμβάλλουν με τις γνώσεις και τη δημιουργικότητα τους στη διαμόρφωση του προγράμματος μας και με τη δουλειά τους στην υλοποίηση του με σκοπό να αποκτήσουν οι συμπολίτες μας την πόλη που τους αξίζει.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

«ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα