Ανακοίνωση Νέων ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό και μέλη της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας.

Τα κρούσματα βίας στις γειτονίες μας απο την Χρυσή Αυγή πληθαίνουν καθημερινά. Η φασιστική συμπεριφορά κάποιων που νομίζουν ότι μπορούν να ασκούν βία σε όποιον τους φέρνει αντίρρηση ή είναι αντίθετος στα πιστεύω τους, έχει ξεπεράσει τα όρια. Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ καλεί όλους τους φορείς της περιοχή μας να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται, για να προστατέψει τους πολίτες από κάθε έκφραση ρατσισμού.

Ανακοίνωση Νέων ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά

Την Πέμπτη 18 Απριλίου, 10/μελής συμμορία νεοναζί της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκε σε 6 μέλη της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” και του ΣΥΡΙΖΑ. Η επίθεση έγινε, στην Πέτρου Ράλλη, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης για την αντιφασιστική συγκέντρωση της Κυριακής 21ης Απριλίου, που θα γίνει στο πάρκο Ελευθερίας. Η αφίσα και το προπαγανδιστικό υλικό είχαν συνθήματα ενάντια στο φασισμό και τη χούντα. Δύο σύντροφοι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας. Εκεί ανακάλυψαν ότι μετά το περιστατικό, έγινε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής σε μετανάστη μέσα σε λεωφορείο επί της Πέτρου Ράλλη λίγη ώρα αργότερα από την επίθεση στους συντρόφους. Ο μετανάστης, μεταφέρθηκε και αυτός στο νοσοκομείο σοβαρότερα τραυματισμένος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι «νταήδες» της Χ.Α. επιτίθενται σε μετανάστες, αριστερούς, αντιφασίστες/αντιφασίστριες στην περιοχή, ενώ οι ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις σε όλη τη χώρα αυξάνονται συνεχώς. Είναι φανερό ότι θέλουν να μετατρέψουν τη Νίκαια σε ορμητήριό φασιστών, υπό την ανοχή του τοπικού Α.Τ., όπου τον Οκτώβριο του 2009 ένας μετανάστης πέθανε μετά από βασανιστήρια, ενώ ακόμα και σήμερα υπάρχουν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς μεταναστών. Οι συμμορίες της Χ.Α., με τη βία και την τρομοκρατία προσπαθούν να επιβληθούν στις γειτονιές, στους δρόμους, στις πλατείες. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Στη Νίκαια της προσφυγιάς και της αντίστασης οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι! Καλούμε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, τη δημοτική αρχή, αλλά και 15μελή και συλλόγους να τους απομονώσει και να καταδικάσει τη δράση τους. Όλοι το Σάββατο 20/4 – 12 μεσημέρι στο Δημαρχείο Νίκαιας – αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στην Αντιφασιστική Σύσκεψη, να οργανώσουμε την άμεσή μας απάντηση στις χτεσινές επιθέσεις των νεοναζί.

• ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

• ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Χ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα