Χρ. Βρεττάκος στο left.gr: «Οι άνθρωποι στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα παραμένουν όρθιοι και αγωνίζονται» (βίντεο)

Ο Χρ. Βρεττάκος μιλά στο Left.gr και τον Άγγελο Καλοδούκα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ σημαντικών «φιλέτων» γης του παραλιακού μετώπου. Περιγράφει ακόμα πώς σκέφτεται η δημοτική αρχή να αξιοποιήσει την έκταση των πρώην Λιπασμάτων και μιλά για τη συμμετοχή στους αγώνες κατά των ιδιωτικοποιήσεων στον Πειραιά από τους κατοίκους αλλά και από τους άλλους δημάρχους του Πειραιά

Με τον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο συζητάμε για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς) και για την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ), σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», σημαντικών «φιλέτων» γης του παραλιακού μετώπου των δήμων της Β΄ Πειραιά. Ανάμεσά τους και το πρώην εργοστάσιο Λιπασμάτων του Μποδοσάκη στη Δραπετσώνα.
   
Συνέντευξη: Χρήστος Βρεττάκος, δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας - Ερωτήσεις-επεξεργασία βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ) ισχυρίζονται ότι το λιμάνι του Πειραιά χρειάζεται επέκταση για οικονομικούς και επενδυτικούς λόγους. Σε αυτό απαντά ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες τα λιμάνια είναι δημόσια και αυτό έχει την ευθύνη των επενδύσεων. (Από το 03:33 λεπτό μέχρι το 06:40 του βίντεο).
Ο δήμαρχος για το ζήτημα της έκτασης του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα μας λέει ότι τόσο ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ όσο και η κυβέρνηση έχουν υποστηρίξει τη μη ιδιωτικοποίησή της (06:40 μέχρι 11:06).
Ο κύριος Χρήστος Βρεττάκος μας περιγράφει ακόμα για το πώς σκέφτεται η δημοτική αρχή να αξιοποιήσει την έκταση των πρώην Λιπασμάτων (11:06 μέχρι 15:30). Μας μιλά ακόμα για τη συμμετοχή στους αγώνες κατά των ιδιωτικοποιήσεων  στον Πειραιά από τους κατοίκους αλλά και από τους άλλους δημάρχους του Πειραιά ( 15:30 μέχρι 18:34).
ΠΗΓΗ:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα