* ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Συνάντηση του «Άλλου Δρόμου|» με τους εργαζομένους που απασχολούνται στο πράσινο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.


Στις 31/7 αντιπροσωπεία της γραμματείας του «Άλλου Δρόμου» επισκέφτηκε τους εργαζόμενους της υπηρεσίας κήπων του Δήμου και είχε μαζί τους μια γόνιμη συζήτηση πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Από τα λεγόμενα τους η κατάσταση σε άλλο ένα τμήμα του δήμου είναι τραγική. Κι ο χώρος αυτός όπως η καθαριότητα και τα μικροέργαν έχουν απαξιωθεί πλήρως από τη δημοτική αρχή. Έλλειψη προσωπικού, εργαλείων, φυτών κ.λ.π. . Εκχώρηση εργασιών που χρόνια τώρα εκτελούσαν οι εργαζόμενοι έχουν παραχωρηθεί σε εργολάβους οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτα χωρίς την επίβλεψη των αρμοδίων υπαλλήλων του Δήμου. Για άλλη μια φορά εργαζόμενοι μας εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το εργασιακό τους μέλλον που σε συνδυασμό με τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική είναι αβέβαιο. Τελος τους καλέσαμε να βοηθήσουν σαν γνώστες της κατάστασης που βιώνουν στην κατάρτιση του προγράμματος μας και να συμμετάσχουν στις διαδικασίες ανάδειξης του επικεφαλής μας που φρονούμε να είναι κι ο μελλοντικός Δήμαρχος. Ένας Δήμαρχος αρωγός προς τους εργαζόμενους όπως και στο λαό σε κάθε προσπάθεια του για ανασυγκρότηση του Δήμου και της κοινωνίας.
 =======================================================================


 Στις 24/7/2013 αντιπροσωπεία της γραμματείας της δημοτικής κίνησης πολιτών Κερατσινίου – Δραπετσώνας «Άλλος Δρόμος», επισκέφθηκε , τους εργαζόμενους της καθαριότητας και του τμήματος μικροέργων του Δήμου μας. Έγινε πλούσια συζήτηση και αναδείχθηκαν τα προβλήματα που δυσκολεύουν την δουλειά των εργαζομένων και οδηγούν σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες. Ο τομέας καθαριότητας παρά τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ που εισπράττει ο Δήμος από τους δημότες του μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη υποφέρει από έλλειψη ανθρώπων και από μέσα και υποδομές που θα στηρίξουν το έργο του.


Ο γερασμένος στόλος αυτοκινήτων με τα φθαρμένα λάστιχα και την έλλειψη ανταλλακτικών δημιουργεί θέμα για την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους, δημιουργεί θέμα για την καθαριότητα στην πόλη και την υγεία των κατοίκων. Στο τμήμα μικροέργων οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε υλικά και μέσα με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πόλης. Πολλές φορές οι εργαζόμενοι με ευθύνη της διοίκησης απασχολούνται σε εργασίες που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο τους ούτε με τα προβλήματα των δημοτών αλλά καλύπτουν επικοινωνιακές ανάγκες του Δημάρχου και των αντιδημάρχων του.

 Η αντιπροσωπεία της γραμματείας του «Άλλου Δρόμου» άκουσε με προσοχή τις απόψεις των εργαζομένων και τις ανησυχίες τους για το εργασιακό τους μέλλον και την τύχη του Δήμου και τους μετέφερε τη δική μας αντίληψη για τη δημοτική αρχή που έχει ανάγκη η πόλη. Μια δημοτική αρχή :

- που μαχητικά στο πλευρό των εργαζομένων θα αγωνίζεται για το σταμάτημα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που συρρικνώνει τα εισοδήματα τους, τους οδηγεί στην απόλυση, καταστρέφει την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, ξεπουλά και παραχωρεί σε εκμετάλλευση υπηρεσίες και δομές του Δήμου.

 -Θα μπει εμπόδιο στο ξεπούλημα κομματιών όπως η καθαριότητα στους ιδιώτες που θα στείλει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και θα υποβαθμίσει παραπέρα τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Δήμοι στους δημότες τους.

-Με σωστό προγραμματισμό αξιοποίηση της γνώσης και της εμπειρίας των εργαζομένων και υλικοτεχνική ενίσχυση των προσπαθειών τους θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κάτοικων της πόλης μας.

Ο «Άλλος Δρόμος» κάλεσε τους εργαζόμενους να συμβάλλουν με τις γνώσεις και τη δημιουργικότητα τους στη διαμόρφωση του προγράμματος μας και με τη δουλειά τους στην υλοποίηση του με σκοπό να αποκτήσουν οι συμπολίτες μας την πόλη που τους αξίζει.

 

 

=========================================================

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

Ο Σύλλογος των εργαζομένων του Δήμου μας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση την οποία και σας κοινοποιούμε για την ενημέρωση σας:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

Αυτή την περίοδο που η οικονομική κρίση και οι πολιτικές της τρικομματικής κυβέρνησης καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό και εξοντώνουν τους εργαζόμενους, που καθημερινά συνάνθρωποι μας ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, που ιδιωτικοποιούνται κοινωνικά αγαθά όπως το νερό και η ενέργεια, που ξεπουλιέται σε πολύ χαμηλό τίμημα ο εθνικός πλούτος της χώρας (υπέδαφος, ακίνητα, παραλίες, επιχειρήσεις, κ.λπ.) σε επιχειρηματικούς ομίλους, στο στόχαστρο έχει μπει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση που υποβαθμίζεται και βάλλεται συνεχώς.

Με τη μείωση των επιχορηγήσεων από την Κεντρική Διοίκηση κατά 60%, την περικοπή των κοινωνικών προγραμμάτων, το γεγονός ότι φόροι που παρακρατούνται χρόνια και ανήκουν στους Δήμους δεν αποδίδονται, ουσιαστικά η κυβέρνηση ακυρώνει τον κοινωνικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης και μετατρέπει τους Δήμους σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς και μέσω του Καλλικράτη στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών λειτουργιών τους .

Ο Δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας βρίσκεται σήμερα σε άθλια οικονομική κατάσταση. Με ληξιπρόθεσμα χρέη σε προμηθευτές που αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους στο Δήμο και τη Δημοτική Επιχείρηση και δεσμευμένους όλους τους λογαριασμούς του, ακόμη και της μισθοδοσίας από την ΕΥΔΑΠ για οφειλές.

Αγαπητοί συνδημότες,

Σήμερα δεσμεύονται οι λογαριασμοί

του Δήμου από την ΕΥΔΑΠ, χθες από την Παγκρήτια Τράπεζα, αύριο από κάποιον άλλο προμηθευτή στον οποίο ο Δήμος χρωστάει. Δεν υπάρχουν χρήματα για να επιτελεσθούν βασικές λειτουργίες του Δήμου, να πληρωθούν πετρέλαια για τ’ απορριμματοφόρα, τρόφιμα για τους παιδικούς σταθμούς, χαρτί για την έκδοση πιστοποιητικών, κτίρια και εγκαταστάσεις μένουν ασυντήρητα και καταρρέουν, υποβαθμίζεται και καταστρέφεται η περιουσία του Δήμου.

Εμείς οι εργαζόμενοι του Δήμου το βιώνουμε καθημερινά και προσπαθούμε μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες ν’ ανταποκριθούμε. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι γι’ αυτήν την κατάσταση έχουν συντελέσει και οι Δημοτικές Αρχές της πόλης μας, τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΤΩΡΑ μαζί πρέπει ν’ αλλάξουμε την κατάσταση.

Σήμερα είμαστε απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και κινδυνεύουμε νάμαστε απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αύριο απειλείται η ίδια η ύπαρξη του Δήμου. Η ΄΄επιτροπεία ΄΄ που επιβάλλεται στην τοπική αυτοδιοίκηση από το μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών για το Δήμο μας και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση της κοινωνικής πολιτικής, σε απολύσεις και σε αυξήσεις ανταποδοτικών τελών.

Γι’ αυτούς του λόγους Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε και παλεύουμε να δοθεί λύση άμεση και πολιτική.

Οι μισθοί των εργαζομένων δεν είναι δυνατόν να κατάσχονται από τον κάθε οργανισμό ή ιδιώτη στο οποίο χρωστάει ο Δήμος. Δεν μπορεί η μισθοδοσία να γίνεται εργαλείο πίεσης στα χέρια οποιουδήποτε για να «παίζονται» παιχνίδια.

Απεργούμε και είμαστε Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ στους χώρους δουλειάς μας ζητώντας παρέμβαση από τους αρμόδιους υπουργούς και από τη Δημοτική Αρχή

· για την άρση των κατασχέσεων των τραπεζικών Λογαριασμών του Δήμου.

· για την απόδοση παρακρατηθέντων από χρόνια πόρων που ανήκουν στους Δήμους.

· Να μην υπάρξει καμία μείωση στις επιχορηγήσεις των Δήμων που οδηγούν στον οικονομικό στραγγαλισμό τους.

· Καμιά ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δομών των Δήμων.

Παράλληλα ζητάμε μια διαφορετική υπεύθυνη και προσεκτική διαχείριση των Οικονομικών του Δήμου μας ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του.Φίλοι συνδημότες,

Δεν επιδιώκουμε την ταλαιπωρία σας, αντίθετα η τωρινή μας κινητοποίηση είναι ένα καμπανάκι για την επικίνδυνη πορεία του Δήμου μας στο μέλλον.

Ζητάμε και τη δική σας ενεργή συμμετοχή στον αγώνα για την επιβίωση του Δήμου μας. Να μη γίνουν οι Δήμοι ιδιωτικές επιχειρήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για τους δημότες και για τους εργαζόμενουςΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»