* ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΥ

 

 

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2017

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2016 σε μία από τις σημαντικότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2017 . Γεγονός το οποίο προσπάθησε να απαξιώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της αντιπολίτευσης με την απουσία των εκλεγμένων από το λαό, Δημοτικών Συμβούλων της.

Μετά από δύο χρόνια διοίκησης του Δήμου από την Δημοτική Κίνηση Πολιτών Άλλος Δρόμος, σε μία πόλη που λεηλατήθηκε και οδηγήθηκε στο ρημαγμό, σε μία πόλη που σπαράσεται από την ανεργία και τις μνημονιακές πολιτικές με την υποχρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η κατάσταση ανατρέπεται και επανέρχεται σταδιακά η ζωή στην πόλη,οι υπηρεσίες του Δήμου που απαξιώθηκαν , ανασυγκροτούνται, τα σχολεία μεταμορφώνονται, τα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα παίρνουν πνοή και ζωή από τα χιλιάδες παιδιά με τη μικρότερη δυνατή συνδρομή, το μοναδικό κολυμβητήριο στην πόλη που βγήκε σε πώληση από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ανακαινίστηκε, λειτουργεί και υποδέχεται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες με την χαμηλότερη συνδρομή στη χώρα.

 Οι κοινωνικές δομές, η αλληλεγγύη και η στήριξη στους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με την στήριξη του προσωπικού του Δήμου και των εθελοντών του Άλλου Δρόμου. Τα μικρά παιδιά και τα βρέφη της πόλης φιλοξενούνται καθημερινά στους παιδικούς-βρεφικούς σταθμούς με δωρεάν τροφεία, γεγονός μοναδικό στη χώρα. Η καθαριότητα, το πράσινο, τα πάρκα, οι δρόμοι και οι παιδικές χαρές στην προτεραιότητα των έργων της Δημοτικής Αρχής.
Αυτά και ακόμα περισσότερα αλλάζουν την πόλη μας, σε μία πόλη της Ανατροπής της Αξιοπρέπειας, του Αγώνα, σε μία πόλη που αντιστέκεται στο φασισμό και τις ρατσιστικές τακτικές από ανθρώπους και μηχανισμούς που θέλουν μία πόλη φοβισμένη και υπόδουλη στις ορέξεις των αρπακτικών. Σε μία πόλη που αντιστέκεται στους καθημερινούς πολιτικούς κριτές οι οποίοι μη θέλοντας να αποδεχτούν την προσπάθεια αυτής της Δημοτικής αρχής, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, για να εξυπηρετήσουν τις ατομικές και κομματικές φιλοδοξίες τους.

Ο σχεδιασμός, οι προτεραιότητες των αναγκών, η διαφάνεια και το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, η διασφάλιση των χρημάτων που προέρχονται από εμάς τους ίδιους τους πολίτες και κανείς δεν τα σεβάστηκε αλλά τα κατασπατάλησε στο παρελθόν, είναι το στοίχημα και ο στόχος αυτής της Δημοτικής Αρχής για την Ανάπλαση και Αναγέννηση της πόλης.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα με στρατηγική και σχεδιασμό κερδίσαμε μία από τις πιο δύσκολες <μάχες> αυτής της πόλης, την αλλαγή των νομοθετικών διατάξεων των <εγκληματιών> της προηγούμενης κυβέρνησης και περιφέρειας που χαρακτήρισαν την περιοχή της Ανάπλασης για όφελος των επιχειρηματιών, ως χώρο βιομηχανικής χρήσης. Αυτή η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Χρήστο Βρεττάκο, επιβάλλοντας με στρατηγική και επιμονή το δικό μας νομοθετικό σχέδιο με την συνεργασία κυβέρνησης και περιφέρειας πετύχαμε την ψήφιση τροπολογιών για την αποβιομηχανοποίηση της περιοχής , καταθέσαμε το δικό μας σχέδιο για την Ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων,  αίτημα και διεκδίκηση για δεκαετίες από τα κινήματα και τους φορείς της πόλης. Τέλος η παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στο Δήμο, που ετοιμαζόταν για ξεπούλημα μαζί με τον ΟΛΠ στους Κινέζους, και η απόκτηση πρόσβασης των πολιτών στη δική τους γη είναι από τις σημαντικότερες στιγμές που θα καταγραφούν στην ιστορία, με διοίκηση αυτής της Δημοτικής Αρχής, της Δημοτικής Κίνησης Άλλος Δρόμος.

Η ανακοίνωση του Γραφείου τύπου του Δήμου και η τοποθέτηση του επικεφαλής του Άλλου Δρόμου και Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου ακολουθεί στον παρακάτω σύνδεσμο :

http://keratsini-drapetsona.gr/index.php/el/keratsini-drapetsona-news-gr/keratsini-drapetsona-annoncements-gr/item/4669-it-voted-on-the-budget-of-the-city-council-keratsiniou-drapetsonas-2017

 

 

==========================================

 

 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού του Πειραιά

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας εκφράζει την πλήρη αντίθεση του σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης  του Λιμανιού του Πειραιά είτε με τη μεταβίβαση του 67 % των μετοχών του ΟΛΠ είτε με την μορφή των τμηματικών παραχωρήσεων δραστηριοτήτων του. Η επιλογή της κυβέρνησης  ωφελεί τα συμφέροντα των ολιγοπωλίων σε βάρος των πολιτών, των εργαζομένων και της ελληνικής οικονομίας. Η επιλογή της ιδιωτικοποίησης είναι ενταγμένη σε γενικότερο σχεδιασμό των μονοπωλίων που περιλαμβάνει το Λιμάνι του Πειραιά ως βασικό ναυτιλιακό και διαμετακομιστικό κέντρο.
Η ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού θα οδηγήσει στην εξαφάνιση των επιχειρήσεων, των βιοτεχνιών και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Λιμάνι, στην συνεπακόλουθη αύξηση της ανεργίας, στην επιβολή εργασιακών συνθηκών «γαλέρας», στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ενώ πρόκειται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στη ναυπηγοεπισκευή, που ήδη πεθαίνει παρασύροντας μαζί της χιλιάδες εργαζόμενους. Η πολιτική αυτή έχει άμεσο αντίκτυπο στην πόλη μας οδηγώντας την σε μεγαλύτερο οικονομικό μαρασμό και αποξένωση από τις δραστηριότητες του λιμανιού.
Διεκδικούμε το Λιμάνι του Πειραιά να παραμείνει δημόσιο και υπό δημόσιο έλεγχοΕίμαστε στο πλάι των εργαζομένων και των επαγγελματιών που αντιστέκονται. Καλούμε τις δημοτικές αρχές, τους δημότες, τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς να ενισχύσουν των αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του Λιμανιού του Πειραιά. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Την έκτακτη ενίσχυση απόρων οικογενειών με είδη διατροφής και διαβίωσης εν όψει των Χριστουγέννων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Η ενίσχυση συνολικού ύψους 15. 000 ευρώ αφορά άπορες οικογένειες που έχουν ήδη συνεργαστεί με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και οι οποίες θα προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν την κοινωνικό-οικονομική τους κατάσταση.

Η απόφαση ψηφίστηκε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους εκτός του επικεφαλής της Αν.α.Σ.α κ. Κωνσταντινίδη.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας εχθές 21 Οκτωβρίου την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η δική μας αντίληψη για τους παιδικούς σταθμούς είναι ότι αποτελούν κυψέλη προετοιμασίας για την ένταξη των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αποθήκη ψυχών.
Η φιλοξενία των βρεφών και παιδιών στους παιδικούς σταθμούς είναι δικαίωμα όλων, ζητούμενο που εμείς δεσμευόμαστε να φροντίσουμε και να εξασφαλίσουμε στο σχεδιασμό μας» 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/09/2014 αποφασίστηκε να εκδοθεί Ψήφισμα για τις αξιολογήσεις των υπαλλήλων και τον επανέλεγχο των συμβάσεων . Η Κυβέρνηση  και η πολιτική που εφαρμόζει, έχοντας ως στόχο την εξαθλίωση των πολιτών, την διάλυση και την εμπορευματοποίηση της παιδείας  , της υγείας , την αποδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης με την συνεχής υποχρηματοδότηση και τις απολύσεις προσωπικού , θα πρέπει να βρει απέναντι της το λαό και την τοπική αυτοδιοίκηση ενωμένους με ένα και μοναδικό στόχο , την Ανυπακοή και την Ανατροπή των σχεδίων τους .
Σας παραθέτουμε το κείμενο του Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο ακολούθησε το <ΕΝΤΈΛΛΕΣΘΕ> του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου .


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ


Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει στους δημότες βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο της αντιλαϊκής πολιτικής των Μνημονίων και της Τρόικας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, μεταξύ των σοβαρότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και όλοι οι Δήμοι στην επικράτεια της χώρας, είναι η δραματική πλέον έλλειψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, η οποία συνοδεύεται από αιματηρές μειώσεις για τους εργαζόμενους. Οι προσλήψεις 
μόνιμου προσωπικού έχουν παγώσει  και οι μόνες λιγοστές προσλήψεις που πραγματοποιούνται αφορούν σε συμβάσεις  των 2, 5 ή 9 μηνών με βάρβαρους όρους εργασίας. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιδιώκει την απελευθέρωση μαζικών απολύσεων στο σύνολο του δημοσίου τομέα θέτοντας για το 2014 ως στόχο 25.000 διαθεσιμότητες και 15.000 απολύσεις.

Τον στόχο των μαζικών απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων εξυπηρετεί  η υποτιθέμενη αξιολόγηση. Άλλωστε, ο ίδιος ο νόμος περί αξιολόγησης ορίζει εκ των προτέρων πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να κριθούν ακατάλληλοι. Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και ο προσχηματικός επανέλεγχος των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου. Αυτός ο επανέλεγχος δεν έχει καμία σχέση με την διαδικασία ελέγχου της γνησιότητας των πιστοποιητικών πρόσληψης των εργαζομένων, αλλά αφορά  νέο έλεγχο με διαφορετικά κριτήρια και με μοναδικό σκοπό να τις ακυρώσει και να στείλει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τις υπηρεσίες των Δήμων που αυτοί οι εργαζόμενοι υπηρετούν, στα χέρια των ιδιωτών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας δηλώνει απερίφραστα ότι δεν συναινεί και δεν υποστηρίζει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης (αξιολόγηση, προσχηματικός επανέλεγχος συμβάσεων)   που αποσκοπούν σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις, σε μειώσεις μισθών, στον πελατειακό έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης, στην διάλυση δομών του Δημοσίου και στην παράδοση τους σε ιδιώτες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας δηλώνει απερίφραστα ότι δεν θα συνεργαστεί και δεν θα υπακούσει σε οποιαδήποτε εντολή της κυβέρνησης διευκολύνει τα σχέδια απολύσεων και δεν προτίθεται να παραδώσει στοιχεία των υπαλλήλων του Δήμου για την εξυπηρέτηση αυτών των σχεδίων.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010), θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου
ΘΕΜΑ 1ο : ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:
32η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 16-12-2011
33η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 21-12-2011
1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 18-1-2012
2η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 1-2-2012.


ΘΕΜΑ 2ο : ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ»

ΘΕΜΑ 3ο : ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ»

ΘΕΜΑ 4ο : ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΟΝΟΕΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2013 ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ

ΘΕΜΑ 5ο : ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗ Η ΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΡΕΣΚΟΥ
ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ,
ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013.

ΘΕΜΑ 6ο : ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΜΑΡΤΙΟΥ – ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013.

ΘΕΜΑ 7ο : ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ-ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
ΑΡΘΡΟ 65 ΠΑΡ. 1 ΤΟΥ Ν. 3852/2010

ΘΕΜΑ 8ο : ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2013) ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ.

ΘΕΜΑ 9ο : ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ.

ΘΕΜΑ 10ο : ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΑ
ΣΥΝΘΕΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟ

ΘΕΜΑ 11ο : ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΒΟΣΠΟΡΟΥ, ΜΥΚΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ.

ΘΕΜΑ 12ο : ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΜΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 27 ΤΟΥ Ν. 3756/2009 (ΦΕΚ 53Α) ΈΣΟΔΑ.

ΘΕΜΑ 13ο : ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ.

ΘΕΜΑ 14ο : ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η ΜΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ (ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ 344/20-2-2012)

ΘΕΜΑ 15ο: ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η ΜΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ.

ΘΕΜΑ 16ο : ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΔΟΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2013 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 27 ΤΟΥ Ν. 3756/2009.

ΘΕΜΑ 17ο : ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η ΜΗ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ.

ΘΕΜΑ 18ο : ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η ΜΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ.

ΘΕΜΑ 19ο : ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η ΜΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ.

ΘΕΜΑ 20ο : ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η ΜΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ
 

==========================================================

ΔΗΚΕΠΑ μια αμαρτωλή ιστορία που πρέπει να τελειώσει άμεσα

Ιστορικά, οι δημοτικές επιχειρήσεις δημιουργήθηκαν με την πρόφαση απορρόφησης προγραμμάτων που απευθύνονταν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και που τέτοια δεν μπορούσε να απορροφήσει ο Δήμος.
Λειτουργώντας σε πλαίσιο ιδιωτικών επιχειρήσεων, αλλά σε προνομιακή σχέση με τον Δήμο, μπορούσαν να αναλαμβάνουν έργο του Δήμου υπό μορφή προγραμματικών συμβάσεων και να το πραγματοποιούν χωρίς τον στενό έλεγχο του δημοσίου.

Ένα τέτοιο εργαλείο αδιαφάνειας που λειτουργεί προεδροκεντρικά και πολλές φορές δεν δίνει λόγο ούτε στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης είναι επόμενο να λειτουργεί σαν μαύρη τρύπα στα οικονομικά του Δήμου.
Το πρόβλημα μεγαλώνει όταν σχεδόν όλες οι κοινωφελείς δραστηριότητες του Δήμου περνούν στον έλεγχο μιας τέτοιας επιχείρησης (αθλητισμός, πολιτισμός, μικροέργα ).
Στον Δήμο μας, η ΔΗΚΕΠΑ είναι μια αμαρτωλή ιστορία που κληρονόμησε και τις αμαρτίες ενός καθεστώτος πελατειακών σχέσεων και αδιαφάνειας, των καταργηθέντων επιχειρήσεων των δυο Δήμων, που συνενώθηκαν και πρέπει να τελειώσει σύντομα. Με καταλογισμό ευθυνών, διαχρονικά, για τα πεπραγμένα και την κατάντια των οικονομικών της επιχείρησης.
Όλες οι δραστηριότητες της επιχείρησης πρέπει να επανέλθουν στον Δήμο, συνεπώς

και υπό τον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου, με όλους τους κανόνες διαφάνειας.
Οι νέες συμβάσεις, για τα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα, να γίνουν στον Δήμο με άμεσο στόχο την δημιουργία θέσεων για μόνιμη και σταθερή εργασία των εργαζομένων σε αυτά.
Όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση να ενταχτούν στο δυναμικό του Δήμου με σταθερή και μόνιμη εργασία. Όπως και τα προγράμματα που τρέχουν.
Όλα τα χρέη της επιχείρησης με προτεραιότητα τους μισθούς των εργαζομένων να πληρωθούν από τον Δήμο.
Είναι αδιανόητο 200 εργαζόμενοι, με περιστασιακή και ανασφαλή εργασία, να μένουν απλήρωτοι ενάμισι χρόνο τώρα και ο Δήμος να επιδίδετε σε έργα και δραστηριότητες βιτρίνας.
Είναι αδιανόητο ειδικά αυτή την εποχή, της κρίσης, της ανεργίας και της φτωχοποίησης η Δημοτική Αρχή να στερεί από τους δοκιμαζόμενους Δημότες, τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που δικαιούνται.
Το άλλοθι των μνημονίων και της κρίσης δεν καλύπτει την ανικανότητα, πόσο μάλλον την σκοπιμότητα κακοδιαχείρισης της διοίκησης του Δήμου.


======================================================================


ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ...ΑΔΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΠΡΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗ ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ(!) ...ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑ ΚΑΝΕΙΣ , ΠΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΤΙΜΑ!
=======================================================================

Διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης κάθε πολίτη που δεν ανέχεται να αποφασίζουν γι΄ αυτόν, χωρίς αυτόν, την Πέμπτη 28-2 στις 20.00 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα όχι τη νέα σύμβαση με τη ΔΕΗ, αλλά την οριστική απομάκρυνση του εργοστασίου.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 21/2, φάνηκε με έντονο και τραγικό τρόπο, η ανάγκη, ο Δήμος να περάσει μετά από 25 χρόνια, σε άλλα διαφορετικά χέρια.
Η Δημοτική Αρχή, εν κρυπτώ έχει προχωρήσει ουσιαστικά σε συμφωνία με τη διοίκηση της ΔΕΗ και θέλησε να την επικυρώσει με ένα Δημοτικό Συμβούλιο, οπερέτα, με 16 Δημοτικούς Συμβούλους παρόντες. Αυτή η «νέα» συμφωνία, διατηρεί το εργοστάσιο στην πόλη για τα επόμενα 25 χρόνια ,τάζοντας για άλλη μια φορά όσα η ΔΕΗ είχε τάξει στην πόλη και το 1996 χωρίς φυσικά να τα έχει υλοποιήσει ως σήμερα.
Αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, αυτή η Δημοτική Αρχή δεν μπορούν,ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!
Οι προεκλογικές τους θέσεις, αλλά κυρίως ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ.
Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι κάθε συμφωνία με τη ΔΕΗ που οδηγεί στην παραμονή του εργοστασίου θα βρει απέναντι όχι μόνο την Κίνηση μας, αλλά το σύνολο των πολιτών του Δήμου.
Όσοι πιστεύουν ότι αυτή η πολιτική, που στήριξαν για δεκαετίες και οδήγησε χιλιάδες συνδημότες μας στην οικονομική εξαθλίωση και τη μιζέρια, τους δίνει τη δυνατότητα να παίζουν με τη ζωή, την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων της πόλης, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι έκαναν λάθος.
Οι τσακισμένες λαϊκές οικογένειες της πόλης μας, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θα αποδείξουν σε όσους αναρωτιούνται « με ποιο λαϊκό κίνημα θα κλείσει η ΔΕΗ» ότι μπορούν και ξέρουν τον τρόπο να ορθώσουν το ανάστημα τους και να επιβάλλουν τη θέληση τους:
ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ-
Ο ΧΩΡΟΣ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ-
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΝ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»