Μήνυμα του Χρήστου Βρεττάκου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Σε μήνυμά του για τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο Χρήστος Βρεττάκος δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Άλλος Δρόμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Συμπληρώνονται φέτος 45 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του ελληνικού λαού το 1973, ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα.
Η 17η Νοεμβρίου αποτελεί την κορυφαία στιγμή στην αντιδικτατορική πάλη. Αυτές τις ημέρες τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές, τη νεολαία της εποχής που με ανιδιοτέλεια και θάρρος στάθηκε απέναντι στους χουντικούς πραξικοπηματίες, καθώς και τους νεκρούς του ματωμένου Νοέμβρη.

Η ιστορική μνήμη δε μας επιτρέπει να ξεχάσουμε ότι το ατίθασο, εξεγερτικό πνεύμα που διακρίνει ιδιαίτερα τους κοινωνικούς αγώνες της νεολαίας, είναι αυτό που μπορεί να αποτελέσει και πάλι τη «σπίθα» για νέους αγώνες, ενότητα και πάλη.
Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται έντονα από πολιτικές λιτότητας, φτωχοποίηση, ανεργία, υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας, το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», μεταφράζεται σήμερα σε δουλειά για όλους, Παιδεία και Υγεία για όλους, ελευθερία και δημοκρατία για πάντα.
Η εξέγερση της νεολαίας στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο, καθώς και οι ανάλογες αντιδικτατορικές κινητοποιήσεις φοιτητών και σπουδαστών στη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Πάτρα, το Ηράκλειο, εκείνη την περίοδο, εξακολουθούν να δείχνουν τον δρόμο για το πως ο λαός όταν πιστεύει στις δυνάμεις του, μπορεί να αμφισβητήσει τον δογματισμό των ισχυρών και να μετατρέψει την οργή του σε οργανωμένη αντίσταση ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα