''Μετά από 6 χρόνια σιωπής η παιδική Στέγη Κρώσφηλδ γεμίζει χαμόγελα και παιδικές φωνές''

Η Δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον Χρήστο Βρεττάκο τηρεί τις δεσμεύσεις της και εφαρμόζει την κοινωνική πολιτική της σύμφωνα με τις αρχές και την διακήρυξη του Άλλου Δρόμου.
Οι αποφάσεις, τα έργα και οι προτεραιότητες που χάραξε και συνεχίζει να χαράζει μέχρι το τέλος της θητείας της, έχουν ως επίκεντρο το όφελος όλων των πολιτών που κατοικούν σε αυτό το Δήμο.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε καθιέρωσε δωρεάν τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για όλα τα παιδιά και βρέφη των δημοτών, ως ένας από τους μοναδικούς δήμους της χώρας, ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα της κάθε οικογένειας. Λειτούργησε με πλήρη διαφάνεια και διαδικασίες με μοριοδότηση για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποδοχή παιδιών και βρεφών σε σχέση με την  δυναμικότητα των σταθμών, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και αξιοπρεπή διαβίωση και φιλοξενία στους δημοτικούς σταθμούς. Συντήρησε και επισκεύασε τις κτιριακές υποδομές που βρίσκονταν σε εγκατάλειψη, τα προηγούμενα χρόνια. Κατάφερε έως σήμερα να αυξήσει τις θέσεις υποδοχής με αντίστοιχη πρόσληψη του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού καλύπτοντας περίπου το 95% των αιτήσεων που είχαν δικαίωμα ένταξης των παιδιών τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ένας από τους στόχους που έθεσε, διεκδίκησε και πάλεψε ήταν και η επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού "Στέγη Κρώσφηλδ'' ο οποίος και είχε παραμείνει κλειστός για χρόνια, στερώντας δεκάδες θέσεις από βρέφη και παιδιά που αναζητούσαν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς.
Με αρχή των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 4 Οκτωβρίου 2016 και την μαζική κινητοποίηση των μελών της κίνησης μας και την συμμετοχή άλλων φορέων και πολιτών, δόθηκε το έναυσμα για την έναρξη της διεκδίκησης ενός δίκαιου αιτήματος για την πόλη. Με την συνεργασία της Υπουργού κας Φωτίου και του ιδρύματος Κρώσφηλδ, οι προσπάθειες έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και η ΄΄Στέγη Κρώσφηλδ'' παραχωρήθηκε για 5+5 χρόνια στην δημοτική αρχή που θα έχει και την ευθύνη λειτουργίας και συντήρησης του κτιρίου.

Σε χρόνο ρεκόρ το παλαιό και εγκαταλελειμμένο κτίριο, άλλαξε μορφή, επισκευάστηκε ανακαινίστηκε και είναι έτοιμο να υποδεχθεί 75 παιδιά και βρέφη σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις ενός πρότυπου παιδικού σταθμού.

''Μετά από 6 χρόνια σιωπής οι χώροι της παιδικής στέγης Κρώσφηλδ, θα γεμίσουν πάλι παιδικές φωνές και δεκάδες παιδιά θα φιλοξενηθούν στους χώρους της"




Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος σας καλούν στην γιορτή που θα γίνει την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και ώρα 6:00 το απόγευμα που θα γίνει για το άνοιγμα της Κρώσφηλδ, με πολλές δράσεις και παιχνίδια για τα παιδιά της πόλης.




                 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα