«Μοναδικά μας κριτήρια είναι τα συμφέροντα αυτής της πόλης, οι αξίες της Αριστεράς και οι θέσεις του Άλλου Δρόμου.

«Μοναδικά μας κριτήρια είναι τα συμφέροντα αυτής της πόλης, οι αξίες της Αριστεράς και οι θέσεις του Άλλου Δρόμου.
Δεν υποχωρούμε και δεν τα διαπραγματευόμαστε ούτε απέναντι σε εχθρούς ούτε απέναντι σε φίλους. Συνεχίζουμε και μαζί δημιουργούμε την πόλη που μας αξίζει. Η προσπάθεια να οικοδομήσουμε μια κοινότητα εργασίας και ζωής συνεχίζεται καθημερινά.
Τίποτα όμως δε χαρίζεται, με κοινή προσπάθεια, επιμονή και θέληση κατακτάμε τα δικαιώματά μας
Την ώρα που οι άλλοι απαξιώνουν τα έργα της δημοτικής αρχής, διαστρεβλώνουν και αγνοούν την πραγματικότητα, εμείς παραδίδουμε έργα, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, βάζοντας προτεραιότητες την ΠΑΙΔΕΙΑ, την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ, την ΥΓΕΙΑ, το ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ προς όφελος όλων των πολιτών.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ-ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

«Απόλυτη προτεραιότητα μας ήταν και παραμένει η ομαλή και σωστή λειτουργία των σχολικών υποδομών, των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών», υπογράμμισε στην ομιλία του ο Χρήστος Βρεττάκος.
Ο δήμαρχος της πόλης αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα και μεταξύ άλλων είπε ότι «μία από τις πρώτες ενέργειές μας ήταν η κατάργηση των τροφείων για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στους Σταθμούς μας, ενώ φροντίσαμε, παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες, να είμαστε κάθε χρόνο έτοιμοι από υλικοτεχνικής πλευράς να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που υπάρχουν. Χωρίς να ζητιανεύουμε πετρέλαιο από επιχειρηματίες και δίχως να ζητάμε ελεημοσύνες με άλλου είδους ανταλλάγματα είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε με αξιοπρέπεια στις ανάγκες των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο γεγονός ότι η «Παιδική Στέγη Κρώσφηλδ» ξανανοίγει τις πόρτες της, για να γεμίσει πάλι παιδικές φωνές και χαμόγελα. Μετά από αγώνες της τοπικής κοινωνίας και πολύμηνες προσπάθειες συνεννόησης της Δημοτικής Αρχής με το Ίδρυμα και τη βοήθεια της υφυπουργού Θ. Φωτίου, ο δήμαρχος τόνισε ότι «παραχωρήθηκε τελικά η χρήση της «Στέγης Κρώσφηλδ» στον Δήμο και τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι εργασίες».
Στις συνθήκες της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε, η φροντίδα του μέγιστου δυνατού αριθμού παιδιών, σε ένα περιβάλλον επαρκές, ασφαλές και πολιτισμένο, αποτελεί βασικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής.
 Σε ό,τι αφορά τις σχολικές υποδομές του Δήμου, ο δήμαρχος τόνισε ότι «τα παλιά και γερασμένα κτήρια ανακαινίστηκαν σε σημαντικό βαθμό, βάφτηκαν και απέκτησαν μεγαλύτερη χρηστικότητα προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Φτιάχτηκαν σχολικές αυλές και έγινε ενεργειακή αναβάθμιση με αλλαγή σε πολλά κτήρια των κουφωμάτων, ώστε να περιοριστούν οι απώλειες ενέργειας. Η καθημερινότητα των σχολείων αντιμετωπίστηκε ανάλογα με τις έκτακτες επιχορηγήσεις στις σχολικές επιτροπές. Υδραυλικά, ηλεκτρολογικά όπως και εργασίες βαψίματος βελτίωσαν την κατάσταση στις σχολικές μονάδες».












ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Χρ. Βρεττάκος στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του τομέα Υγείας στην πόλη μας και αναφέρθηκε εκτενώς στις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας, που στο παρελθόν εγκαινιάστηκε από δημοτικές αρχές και υπουργούς, αλλά ποτέ δεν κατασκευάστηκε ούτε και λειτούργησε.
«Με αθόρυβες κινήσεις και χωρίς τυμπανοκρουσίες», είπε ο δήμαρχος, «η Δημοτική Αρχή και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου προετοίμασαν ολοκληρωμένη μελέτη, την οποία υπέβαλαν ως πρόταση ένταξης ανέγερσης Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ώστε να εξασφαλίσουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ που είναι απαραίτητα για την ανέγερσή του.
Και έτσι, καταφέραμε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές (το υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Αττικής και τη 2η ΔΥΠΕ), την ένταξη της πρότασής μας στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, για πρώτη φορά στα χρονικά. Tο Κέντρο Υγείας θα ανεγερθεί σε χώρο επιφάνειας 3.967,50μ2 εντός της Χερσαίας Ζώνης του Λιμένα Πειραιά, με σκοπό την επέκταση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω του εν λόγω Κέντρου».

Ταυτόχρονα υπογράμμισε τη στήριξη του Δήμου στη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων της Δραπετσώνας – Κερατσινίου και της νέας δομής, της Τοπικής Μονάδας Υγείας(ΤΟΜΥ).
Επίσης, πρόσθεσε πως «το επόμενο διάστημα το Κοινωνικό Φαρμακείο να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλο και μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού».

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Στην ομιλία του ο δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στην έντονη πολιτιστική ζωή τη πόλης και τη στήριξη που προσφέρει ο Δήμος σε αυτή. «Μας ενδιαφέρει όλο τον χρόνο να γίνονται στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα πολιτιστικά γεγονότα», επισήμανε και συμπλήρωσε ότι «παράλληλα με την τεράστια ιστορική πολιτιστική παράδοση της πόλης, επιδιώκουμε ένα διαρκές πολιτιστικό πρόγραμμα που να κάνει ολόκληρη την πόλη πιο φιλική».
Σε αυτό το πλαίσιο έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Φεστιβάλ στη θάλασσα, στην περιοχή των Λιπασμάτων, μίλησε για τα τρία θερινά Δημοτικά Σινεμά, τα Καλλιτεχνικά Μαθήματα του Δήμου, τις 3 Δημοτικές βιβλιοθήκες της πόλης, αλλά και τη σημαντική και μεγάλη προσφορά των πολιτιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων της περιοχής.


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

«Με βασικό γνώμονα ότι ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό, το οποίο προάγει την ψυχική, πνευματική και σωματική υγεία, προχωρήσαμε το προηγούμενο διάστημα σε μια σειρά από σημαντικές εργασίες που αναμορφώσανε τα γήπεδα της πόλης μας, καθώς και στην κατασκευή νέων χώρων άθλησης», υπογράμμισε σχετικά με τις αθλητικές υποδομές του Δήμου.
Ο Χρ. Βρεττάκος τόνισε ότι «για χρόνια ολόκληρα οι αθλητικές υποδομές της περιοχής είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αθλούνται σε απαράδεκτες καταστάσεις και τραγικές συνθήκες.
Μετά την επανακατασκευή του δημοτικού γηπέδου «Π. Σαλπέας», τις σημαντικές παρεμβάσεις στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Δραπετσώνας και της Χαραυγής, έγιναν σημαντικές εργασίες ανακατασκευής στα κλειστά γυμναστήρια «Αρ.Παπαμιχαήλ» και «Π. Νικολαΐδης», καθώς και στο κολυμβητήριο στη Χαραυγή.
Παράλληλα, πολλά μικρά γήπεδα, ανακατασκευάζονται και δημιουργούνται νέα, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση προς τους πολίτες και με την χαμηλότερη μηνιαία συνδρομή στην χώρα, αναφορικά με το κολυμβητήριο της πόλης».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα