Πρωτομαγιά μία διαρκής μάχη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
                                 
Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου! Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!  Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας:
Κάνε πράξη Την αλληλεγγύη!
Μπ.Μπρεχτ

 Η 1η Μαΐου είναι μέρα παγκόσμιας διαμαρτυρίας ενάντια στην εκμετάλλευση των ανθρώπων και απέναντι σε όσους εμποδίζουν τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.
  Η Πρωτομαγιά, από το Σικάγο του 1886, την Θεσσαλονίκη του 1936, την Καισαριανή του 1944, θα είναι για πάντα το ορόσημο για τους εργατικούς αγώνες αλλά και σύμβολο των αγώνων του λαού ενάντια στον φασισμό και τον πόλεμο. Παραμένει οδηγός και για τους σημερινούς αγώνες καθώς οι διεκδικήσεις για 8ώρο, κυριακάτικη αργία, ασφάλιση βρίσκονται έναν αιώνα μετά ξανά στην επικαιρότητα!
  Για το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα, η Πρωτομαγιά δεν είναι απλά ημέρα μνήμης για τους αγώνες της εργατικής τάξης, για την πάλη για έναν καλύτερο κόσμο. Είναι παράλληλα, μία διαρκής μάχη, που καλούμαστε όλοι μαζί να δώσουμε, για να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων της πόλης σε όλα τα επίπεδα. Ενός τόπου που έχει να επιδείξει μεγάλους αγώνες διεκδίκησης των εργαζομένων, αλλά σήμερα μαστίζεται από την ανεργία και την υποβάθμιση.
   Η φετινή πρωτομαγιά είναι τέλος, ευκαιρία να θυμηθούμε πως οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, ό,τι κέρδισαν, το κατόρθωσαν δίνοντας ενωμένοι σκληρούς αγώνες. Με τους αγώνες όλων των εργαζόμενων θα ανοίξει ο δρόμος για να κερδίσουμε το δικαίωμα στη ζωή που μας αξίζει

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα