Στο πλευρό των πολιτών ο Δήμος, με δομές αλληλεγγύης

Η αλληλεγγύη και η υποστήριξη των συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη είναι πάντα στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.
Η κρίση που βιώνουμε σαν κοινωνία, δημιούργησε σε πολλούς ανθρώπους δύσκολες συνθήκες δια-
βίωσης ώστε να έχουν την ανάγκη έμπρακτης συμπαράστασης για να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρεπή τρόπο. Εδώ κι 2,5 χρόνια λοιπόν λειτουργεί στο δήμο μας το κοινωνικό παντοπωλείο με τον αριθμό των δημοτών που ενισχύονται συνεχώς να αυξάνεται. Από 200 οικογένειες και μοναχικά άτομα το 2015 , φτάσαμε στα 300 το 2016 και φέτος στα 400.
Ο Δήμος προσπαθεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα φροντίζοντας κάθε μήνα να παρέχει βασικά είδη διατροφής και καθαριότητας στους δικαιούχους του κοινωνικού μας παντοπωλείου.
Εκατοντάδες συμπολίτες μας, όπως και επιχειρήσεις της περιοχής ενίσχυσαν τη λειτουργία του και αναγνωρίζοντας την κατάσταση, βοήθησαν για να συγκεντρώνονται τα απαραίτητα ώστε να βοηθη-
θούν οι πιο αδύναμοι από τους συμπολίτες μας.

Τα σχολεία ενισχύουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ακόμη, τη φετινή χρονιά η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου ήδη στηρίζεται και στη βοήθεια των σχολείων της περιοχής. Η πρωτοβουλία να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλέγγυων σχολείων βασίζεται αφενός στην ανάγκη να ενισχυθεί με κάθε τρόπο το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Φαρμακείο και αφετέρου στην πεποίθηση ότι η ουσιαστική στήριξή τους αποτελεί για τα παιδιά και όχι μόνο ένα μεγάλο μάθημα αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού.
Από αυτή τη χρονιά ένα μέρος του προγράμματος εντάσσεται σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο θα καλύπτει παράλληλα τη λειτουργία κοινωνικού μαγειρείου για τη σίτιση των απόρων
κατοίκων του δήμου μας όπως και κοινωνικού φαρμακείου.
Ήδη το κτήριο που θα φιλοξενήσει τις δύο δομές του μαγειρείου και του φαρμακείου έχει ολοκληρωθεί και οι δομές λειτουργούν κανονικά.

Κοινωνικό Μαγειρείο και Φαρμακείο

Στο κτήριο που φιλοξενείται το πρόγραμμα των «δομών φτώχειας» λειτουργεί πλέον κι ένα σύγχρονο μαγειρείο που εξυπηρετεί την σίτιση των απόρων, έχοντας σαν στόχο να καλύψει στο μέλλον όσο γίνεται περισσότερες ανάγκες συμπολιτών μας. Και παράλληλα το κοινωνικό φαρμακείο
που ήδη ξεκίνησε, έχει στόχο να λειτουργήσει με αλληλεγγύη και απεύθυνση σε δημότες αλλά και
φαρμακεία ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην καθημερινότητα των ανθρώπων που χρειάζονται φάρμακα και δεν έχουν καμία δυνατότητα να τα προμηθευτούν.
Οι εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών, οι οποίοι καλύπτουν αυτά τα προγράμματα, προετοίμασαν εντατικά τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν άμεσα οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη!

Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας είναι στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη , στηρίζοντας την προσπάθεια για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα