Έργο ''σταθμός'' για την πόλη

Σε συνέχεια μεγάλων παρεμβάσεων και έργων που συντελούνται σε όλο το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα, άλλο ένα έργο ''σταθμός'' για την πόλη,   ανακοινώθηκε χθες από την Περιφέρεια Αττικής, για την ανάπλαση στο  Καστράκι στην Δραπετσώνα.
Ένας ιστορικός χώρος με μέτωπο στο λιμάνι του Πειραιά, που είχε παραχωρηθεί στον Δήμο Δραπετσώνας από το 1997, αλλά καμία δημοτική αρχή έως σήμερα δεν κατάφερε να σχεδιάσει και υλοποιήσει την διαμόρφωση και ανάπλαση του,αντιθέτως κατάφεραν να τον εγκαταλέιψουν και να τον απαξιώσουν.

Αυτή την φορά, μετά την ιστορική στιγμή της παραχώρησης της ακτογραμμής και της δημιουργίας του Πολυχώρου Λιπασμάτων,  αυτή η Δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Χρήστο Βρεττάκο, σε συνεργασία και την υποστήριξη της Περιφέρειας και σημαντική συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γαβρίλη Γιώργου, σχεδίασαν, προγραμμάτισαν και εργάστηκαν μεθοδικά προκειμένου αναδειχθεί και αναπλαστεί αυτός ο χώρος, παράλληλα με τις εργασίες στον παρακείμενο αρχαιολογικό χώρο της Ηετιώνειας Πύλης.                                                                                     

Η Δημοτική αρχή σε συνέχεια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προχώρησε με τις υπηρεσίες του Δήμου στην ολοκλήρωση της μελέτης για την ανάπλαση του χώρου και θα είναι ο φορέας εκτέλεσης του έργου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής με 3,57 εκατομμύρια ευρώ.

Η περιοχή Καστράκι Δραπετσώνας αναδεικνύεται πλέον ως ένας ιστορικός χώρος υπερτοπικής εμβέλειας για όλη την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά , ένας χώρος επισκέψιμος από Έλληνες και ξένους επισκέπτες.  Συνεχίζουμε να δημιουργούμε, αλλάζοντας την πόλη προς όφελος των πολιτών.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα