Δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου

Η Δημοτική αρχή ανακοίνωσε την Δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην Αμφιάλη, έργο με ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία για όλη την περιοχή του Κερατσινίου - Δραπετσώνας καθώς και της ευρύτερης περιοχής.
Ακολουθώντας όλη την διαδικασία που προβλέπεται για ένα πρόγραμμα ένταξης στο ΕΣΠΑ, κατάφερε μεθοδικά και αθόρυβα, χωρίς την μεσολάβηση ιδιωτών, αλλά με τις δυνάμεις των υπηρεσιών του Δήμου, να συγκροτήσει και υποβάλει μελέτη και πλήρη φάκελο, για αίτημα χρηματοδότησης και ένταξης στο Π.Ε.Π. "ATTIKH" 2014 –2020, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη - Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας» του Ε.Π. «Αττική».
Άλλη μία νίκη επετεύχθη σε όφελος των πολιτών, πέτυχε αυτό που δεν μπόρεσαν να πετύχουν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου:

Μία παλιά και πονεμένη για την περιοχή μας υπόθεση, η οποία αφορά την ανέγερση Κέντρου Υγείας στο Κερατσίνι, επιτέλους «ξεμπλοκάρει», παίρνοντας σάρκα και οστά.

Παρότι στο παρελθόν το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου είχε εγκαινιαστεί, με την παρουσία δημάρχων, υπουργών, βουλευτών και άλλων επισήμων, ουδέποτε, μέχρι σήμερα, ξεκίνησε η ανέγερσή του.
Για τη σημερινή Δημοτική Αρχή που έχει μάθει να λέει λίγα λόγια και μέλημά της αποτελεί η προσπάθεια να γίνονται έργα που να ανακουφίζουν τους πολίτες, η ανέγερση του Κέντρου Υγείας αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή απόλυτη προτεραιότητα.

Αποτέλεσμα εικόνας για κεντρο υγειας αστικου τυπουΟι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και η Δημοτική Αρχή δούλευαν αθόρυβα, περίπου δύο χρόνια, από κοινού, ώστε να προετοιμάσουν την πρόταση ένταξης του Κέντρου Υγείας σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και να διασφαλίσουν έτσι τα 5 εκατομμύρια ευρώ που είναι απαραίτητα για την ανέγερσή του. Για πρώτη φορά ο Δήμος μας κατέθεσε μια ολοκληρωμένη και λεπτομερής μελέτη. Σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Αττικής και τη 2η ΔΥΠΕ, καταφέραμε την ένταξη, για πρώτη φορά στα χρονικά,  του Κέντρου Υγείας στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Η πόλη μας και οι άνθρωποί της δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια έντονα από τις πολιτικές λιτότητας, που σπρώχνουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση, ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας καθημερινά υποβαθμίζονται.
Η δημιουργία Κέντρου Υγείας αστικού τύπου πρόκειται να συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, καθώς αναμένεται να παρέχει υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης.
Το έργο αναμένεται να βελτιώσει άμεσα τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ, μεταξύ άλλων, πρόκειται να αποσυμφορήσει το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πειραιά και το Τζάνειο Νοσοκομείο, των οποίων τα εξωτερικά ιατρεία δέχονται ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό επισκέψεων από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας αναμένεται να προχωρήσει, με ταχείς ρυθμούς, τις ενέργειες που του αναλογούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα