Η Δημοτική συγκοινωνία στο πλάι των πολιτών

Η Δημοτική Αρχή στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των πολιτών, λειτούργησε από φέτος για πρώτη φορά, δρομολόγια με δωρεάν μετακίνηση των κατοίκων, με σχεδιασμό τέτοιο ώστε να εξυπηρετείται το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης, με σημεία επιβίβασης-αποβίβασης σε Αμφιάλη-Ταμπούρια-Ευγένεια- Χαραυγή-Δραπετσώνα. Έχοντας σήμερα ως δήμος, ελάχιστα οχήματα και προσωπικό, γίνεται σοβαρή προσπάθεια να καλυφτούν κενά και προβλήματα της δημόσιας συγκοινωνίας που δημιουργούνται κυρίως λόγω των μειωμένων δρομολογίων και λιγότερων οδηγών.                  

Αναλυτικά παρουσιάζονται τα στοιχεία και τα δρομολόγια στο παρακάτω άρθρο της δημοτικής εφημερίδας "Πόλις" :

Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας γνωρίζουν καθημερινά το δρομολόγιο της δημοτικής συγκοινωνίας που ενώνει δωρεάν την Αμφιάλη με τη Δραπετσώνα και συνολικά καλύπτει το 90% της περιοχής του Δήμου μας. Στους περίπου 5 μήνες λειτουργίας της γραμμής, δεκάδες άτομα εξυπηρετούνται καθημερινά, με το δρομολόγιο να καλύπτει ένα τεράστιο κενό στη συγκοινωνία της πόλης που χρόνια τώρα αποτελούσε ανοιχτή πληγή. Η«Πόλις»ανέβηκε στο λεωφορείο του Δήμου και μίλησε με το επιβατικό κοινό. Ακριβώς στις 8 το πρωί,το λεωφορείο [το οποίο είναι φιλικό προς τα ΑΜΕΑ] ξεκίνησε από την αφετηρία στις Σιταποθήκες για το δρομολόγιο του.
Περισσότερα από 20 άτομα, στην πλειοψηφία τους μαθητές και συνταξιούχοι, αλλά και εργαζόμενοι που δουλεύουν στη Δραπετσώνα, βρισκόταν μέσα. «Ήμασταν καταδικασμένοι στην ταλαιπωρία» «Η διευκόλυνση είναι τεράστια για όσους εργαζόμαστε στη Δραπετσώνα», υπογράμμισε στην εφημερίδα μας η Δέσποινα, η οποία μέχρι πρόσφατα, όπως μας πληροφόρησε, ήταν αναγκασμένη προκειμένου να πηγαίνει στον προορισμό της, να κατευθύνεται πρώτα στον Πειραιά και μετά να χρησιμοποιεί άλλη γραμμή του ΟΑΣΑ. Η ίδια επισήμανε ότι «μέχρι τώρα, αν δεν είχες αυτοκίνητο ήσουν καταδικασμένος να ταλαιπωρείσαι », ενώ πρόσθεσε πως «για εμάς τους εργαζόμενους,το ιδανικό θα ήταν να είναι το δρομολόγιο ολοήμερο». «Το δρομολόγιο είναι πολύτιμο για εμάς τους συνταξιούχους», τόνισε ο Γιώργος, ο οποίος σημείωσε ότι έμαθε για τη νέα γραμμή του Δήμου από αφίσες που είδε στο ΙΚΑ. Επίσης, πρόσθεσε ότι «πλέον μπορούμε να μετακινούμαστε πιο γρήγορα και εύκολα». Ένα ακόμη στοιχείο που τόνισε, ο ίδιος, είναι, όπως είπε, ότι «στους καιρούς που ζούμε, το γεγονός ότι η μετακίνηση είναι δωρεάν, αποτελεί βάλσαμο». Από την πλευρά της, μια παρέα μαθητών του ΕΠΑΛ Δραπετσώνας στάθηκε στον χρόνο που κερδίζει το πρωί, μιας και με το σχολικό όχημα έπρεπε ο καθένας τους να ξεκι- νάει πολύ νωρίς από το σπίτι. Οι μαθητές ανέφεραν ότι έμαθαν για το δρομολόγιο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου κι από στόμα σε στόμα. «Δεκάδες άτομα εξυπηρετούνται» Στο μεταξύ, ο οδηγός του λεωφορείου Δ. Δημητρόπουλος, ευγενικός και τυπικός, μας έδωσε πληροφορίες για το δρομολόγιο και υπογράμμισε ότι «δεκάδες άτομα εξυπηρετούνται καθημερινά από τη νέα γραμμή του Δήμου». Ωστόσο, πρόσθεσε πως «πολλοί είναι εκείνοι που αιφνιδιάζονται όταν βλέπουν το λεωφορείο στη στάση, καθώς ακόμη δεν έχουν μάθει για τη γραμμή και μαθαίνουν από όποιον βρίσκεται στο τιμόνι του λεωφορείου γι’ αυτό». Ο ίδιος σημείωσε ότι «η γραμμή ήταν απαραίτητη εδώ και χρόνια για την πόλη μας, καθότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχει λεωφορειακή σύνδεση μεταξύ των γειτονιών».

Ο στόλος του Δήμου ανανεώνεται .
Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή, με την κίνησή της να καθιερώσει νέα λεωφορειακή γραμμή, επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να σταθεί στο πλάι των συμπολιτών μας σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Δημοτικής Αρχής, οι στόχοι της δημιουργίας δημοτικής τοπικής συγκοινωνίας, ήταν και είναι η αποκατάσταση της επικοινωνίας ανάμεσα στις συνοικίες του Δήμου. Η παροχή ανεμπόδιστης πρόσβασης των δημοτών σε κάθε σημείο της περιοχής, η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και στάθμευσης εντός του Δήμου, η τόνωση της τοπικής οικονομίας μέσω της σύνδεσης των τοπικών εμπορικών περιοχών μεταξύ τους. Σε αυτή την κατεύθυνση, προγραμματίζεται το επόμενο διάστημα η ανανέωση του λεωφορειακού στόλου με δυο νέα και σύγχρονα και οικονομικά οχήματα, προκειμένου να βελτιωθεί η μετακίνηση των πολιτών.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»