Κάποιοι φαίνεται να ενοχλούνται με αυτό ...

(Απόσπασμα από το άρθρο του Χρήστου Βρεττάκου)
Κάποιοι φαίνεται να ενοχλούνται με αυτό ...
Ένα τμήμα του χώρου που για δεκαετίες με τις ρυπογόνες δραστηριότητες που φιλοξενούσε, πλήγωνε την πόλη, το περιβάλλον και τους ανθρώπους της, μετά από νομοθετική ρύθμιση της σημερινής κυβέρνησης, μεταμορφώθηκε σε πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και όχι μόνο.
Οι ημέρες του καλοκαιριού έχουν μετατραπεί σε μια καθημερινή γιορτή, για όλους τους δημότες. Δυστυχώς όμως, κάποιοι φαίνεται να ενοχλούνται με αυτό.
Λογικά, θα ήταν φυσικό και αναμενόμενο να ενοχλείται με αυτή την εξέλιξη η Εθνική Τράπεζα, που βλέπει τα σχέδιά της για διαρκή ερημοποίηση και υποβάθμιση του χώρου να ναυαγούν. Επίσης, θα ήταν αναμενόμενο να ενοχληθεί ο ιδιοκτήτης της Oil One που διαπιστώνει ότι μετά την παρέμβαση του Δήμου, χιλιάδες άνθρωποι θα κατανοήσουν αυτό που βιώνουν οι κάτοικοι των σπιτιών που βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Εύλογος είναι ο φόβος του πως θα μεγαλώσουν οι αντιδράσεις και θα τεθεί επιτακτικά το αίτημα οι εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στο χώρο εδώ και 2 χρόνια, πρέπει τώρα να απομακρυνθούν.
Αναμενόμενο θα ήταν ακόμη να ενοχληθεί η Λαφάρτζ, η γαλλική εταιρεία που έχει αγοράσει το τσιμεντάδικο και που ονειρευόταν ότι θα μπορέσει να ξαναπαράγει τσιμέντο στο συγκεκριμένο χώρο ή στη χειρότερη περίπτωση θα εξακολουθήσει να κάνει αυτό που κάνει δεκαετίες, να γεμίζει δηλαδή με τσιμεντόσκονη τα σπίτια των δημοτών και τους πνεύμονες τους, χωρίς κανείς να διαμαρτύρεται.
Επίσης, λογικό θα ήταν να ενοχληθούν όλοι όσοι αποσκοπούσαν αυτό το κομμάτι γης να ξαναχρησιμοποιηθεί για δικό τους όφελος και κέρδος, σε βάρος και πάλι της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα