Δελτίο Τύπου για τον Πολυχώρο Λιπασμάτων

"Πολιτική σημαίνει να είσαι χρήσιμος στην κοινωνία που δοκιμάζεται και δεν αντέχει άλλα λόγια" ήταν η φράση του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου στην αρχή μιας συνέντευξης. '' ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η παιδεία είναι ΑΓΑΘΑ που δεν είναι προς πώληση και συναλλαγή '' συνέχισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Άλλος Δρόμος.
Μέρα με την μέρα κερδίζουμε το στοίχημα και την υπόσχεση που δώσαμε στο λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, ''να περπατήσει ελεύθερος στο χώρο που του ανήκει, στο χώρο των Λιπασμάτων'', στο χώρο που τόσα χρόνια ιδιώτες και η Εθνική Τράπεζα είχαν μετατρέψει σε <κρανίου τόπο> ενώ με την ανοχή τους άφησαν να λεηλατηθούν τα διατηρητέα ιστορικά βιομηχανικά κτίρια.
''Το Ποτάμι του λαού που κατέκλυσε αυτό τον υπέροχο τόπο'' ήταν η αντίδραση του σπουδαίου καλλιτέχνη Σωκράτη Μάλαμα κατά την διάρκεια της χθεσινής συναυλίας, ο οποίος μεταξύ άλλων επαίνεσε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, ''το Δήμαρχο Χρήστο και την αντιδήμαρχο Σταυρούλα'' και την δημοτική ομάδα για την αποφασιστικότητα της, την διεκδίκηση του χώρου και την οργάνωση και επιτυχία αυτής της συναυλίας.
Χιλιάδες ανθρώπων από όλη την Αττική κατέκλυσαν τον '' Πολυχώρο Λιπασμάτων- Πάρκο Εργατιάς '' και έμειναν εντυπωσιασμένοι από την ομορφιά και την μοναδικότητα του τοπίου.  Ένας μοναδικός συναυλιακός χώρος δίπλα στην θάλασσα και με φόντο τα βιομηχανικά ιστορικά κτίρια των Λιπασμάτων, που αναδείχθηκε χάρη στην προσπάθεια αυτής της Δημοτικής Αρχής.
Πρωταγωνιστές της επιτυχίας, οι εργαζόμενοι του Δήμου, ο Δήμαρχος, ο Γενικός Γραμματέας, οι Αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι που καθημερινά έδωσαν τα μέγιστα για αυτό το αποτέλεσμα, καθώς και οι εθελοντές Αλλοδρομίτες που με τον τρόπο τους βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια.
Ο Δήμος, με αυτή την δημοτική ομάδα και τις δυνάμεις των εργαζομένων και υπηρεσιών, απέδειξε ότι ΜΠΟΡΕΙ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος σε φίλους εργολάβους, να μετατρέψει με ελάχιστο κόστος, κομμάτι αυτής της περιοχής, σε ένα αξιοπρεπές χώρο ελεύθερης πρόσβασης στους πολίτες του, διασφαλισμένο για την υγεία του και την σωματική του ακεραιότητα.

Ένα χώρο που κανείς έως σήμερα, από αυτούς που κρίνουν και αξιολογούν δεν είχε επισκεφθεί , δεν γνώριζαν καν (παρά μόνο στην προεκλογική περίοδο) ούτε τις παρακείμενες αθλητικές εγκαταστάσεις που εκατοντάδες παιδιά και αθλητές εδώ και δεκαετίες, συνυπήρχαν με τα σκουπίδια, τα μπάζα, τα διυλιστήρια και το υποτιθέμενο μολυσμένο έδαφος που τώρα ανακάλυψαν ... τι άραγε είχαν πράξει για να διασφαλίσουν την υγεία των πολιτών; που ήταν κρυμμένοι και υποστήριζαν τις τότε κυβερνητικές επιλογές που νομοθετούσαν και αδειοδοτούσαν ρυπογόνες εγκαταστάσεις ; οι ευθύνες τους απέναντι στο λαό της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ δεν το αντιλαμβάνονται ;

Απέναντι σε όλη αυτή την επιτυχία και την κατάκτηση της δημόσιας γης, που χρόνια διεκδικούν τα κινήματα, φορείς και κάτοικοι της πόλης μόνο μικροκομματικές πολιτικές σκοπιμότητες δεν χωρούν. Κανείς δεν μπορεί να καπηλευθεί και να διαστρεβλώσει αυτή την κατάκτηση. 
Ενωμένοι και αποφασισμένοι, όσο ποτέ άλλοτε, δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας σβήσει το όνειρο, όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε να φύγουν οι ρυπογόνες εγκαταστάσεις που μολύνουν την κατοικημένη περιοχή και καθιστούν επικίνδυνη την διαβίωση μας, σε όλη την πόλη !!!
Κανένα διυλιστήριο και κανένα τσιμεντάδικο δεν θα σταθεί εμπόδιο στο όραμα μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΕΧΟΥΜΕ ΖΩΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα