Δήλωση του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου για την εργατική πρωτομαγιά


Η 1η Μαΐου είναι μέρα παγκόσμιας διαμαρτυρίας ενάντια στην εκμετάλλευση των ανθρώπων και απέναντι σε όσους εμποδίζουν τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.
Για το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα, η Πρωτομαγιά δεν είναι απλά ημέρα μνήμης για τους αγώνες της εργατικής τάξης, για την πάλη για έναν καλύτερο κόσμο. Είναι παράλληλα, μία διαρκής μάχη, που καλούμαστε όλοι μαζί να δώσουμε, ενάντια στην οικονομική, και παραγωγική ερήμωση της περιοχής. Ενός τόπου που έχει να επιδείξει μεγάλους αγώνες διεκδίκησης των εργαζομένων, αλλά σήμερα μαστίζεται από την ανεργία και τη μαύρη εργασία.

Ακόμη, ο κίνδυνος αναβίωσης επικίνδυνων ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, μας υποχρεώνει να δώσουμε από κοινού δυνατά τη μάχη κατά των συντηρητικών και επικίνδυνων ιδεολογημάτων που γεννάνε μίσος και βία.

Η φετινή πρωτομαγιά είναι τέλος, ευκαιρία να θυμηθούμε πως οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, ό,τι κέρδισαν, το κατόρθωσαν δίνοντας ενωμένοι σκληρούς αγώνες. Είναι επίσης ευκαιρία για να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων αγώνων ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που γεννάνε φτώχεια και εξαθλίωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα