Γενική Συνέλευση -Δελτίο τύπου


Μια  πρωτόγνωρη ανοικτή και δημοκρατική διαδικασία για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα της πόλης μας, αλλά και ευρύτερα, ήταν η Γενική Συνέλευση της Δημοτικής  Κίνησης του «Άλλου Δρόμου», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/2/2017, παρουσία 137 μελών. Η παρουσία των μελών ήταν μαζική και δυναμική, όπως εξάλλου και όλες οι συνελεύσεις της Κίνησης στο παρελθόν.
Η συζήτηση, στη 1η Γενική Συνέλευση για το 2017, αναπτύχθηκε σε δύο ενότητες. Κατά τη πρώτη ενότητα, συζητήθηκαν θέματα για τον απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής, την κατάσταση και τα προβλήματα του Δήμου όπως τον παραλάβαμε, ενώ μέσα από γόνιμο διάλογο και συζήτηση τέθηκαν και οι στόχοι που πρέπει να θέσει η Δημοτική Αρχή για επόμενο χρονικό διάστημα. 
Στην δεύτερη ενότητα της συζήτησης, κατατέθηκε πρόταση της Γραμματείας του «Άλλου Δρόμου» για την επιλογή νέων θέσεων Αντιδημαρχιών και θέσεων ευθύνης - μάχης για τη διοίκηση της Δημοτικής Αρχής το επόμενο χρονικό διάστημα της θητείας της. Ακολούθησε ψηφοφορία από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, η οποία Γ.Σ., ως ανώτατο όργανο της κίνησης, ενέκρινε και ανέδειξε την νέα σύνθεση της Δημοτικής Αρχής.
 Η Δημοτική Κίνηση «Άλλος Δρόμος», σε πείσμα των καιρών και σε αντίθεση με άλλες δημοτικές κινήσεις της πόλης, που αρέσκονται σε ανούσιες αντιπολιτευτικές πολιτικές "κορώνες", συνεχίζει μέσα από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες, να σχεδιάζει και να επιλέγει τα μέλη της διοίκησης, που θα εφαρμόσουν την πολιτική κατεύθυνση, όπως αυτή  έχει διατυπωθεί στην ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης. 
Ο «Άλλος Δρόμος» εξακολουθεί να δίνει την δυνατότητα σε όλα τα εκλεγμένα και μη μέλη της Κίνησης, μέσα από θέσεις ευθύνης και μάχης, να χαράζουν με συλλογικό τρόπο τις πολιτικές που προεκλογικά δεσμεύτηκε στο λαό του Κερατσινίου- Δραπετσώνας. 
Δεσμεύσεις που θέτουν ως προτεραιότητα, την διαφάνεια, την δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη σε ένα κόσμο που δοκιμάζεται και πλήττεται καθημερινά από την ανεργία και την φτώχεια, δεσμεύσεις για μία πόλη αξιοπρέπειας, καθαρή, πράσινη, σύγχρονη και πάντα στο πλευρό του πολίτη, μέσα από οργανωμένες κοινωνικές δομές, πολιτιστικές και αθλητικές παροχές με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, για το δημότη.
Δεσμεύσεις για μία δημοτική αρχή που προτεραιότητα της, είχε και θα έχει όλα τα παιδιά που ζουν στη πόλη, χωρίς διακρίσεις, την στήριξη όλων των εκπαιδευτικών δομών (σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς) και την στήριξη των αθλητών, μέσα από την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών.
Δεσμεύσεις για την στήριξη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, μέσα από την ενίσχυση των ΚΑΠΗ, τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου.
Ο «Άλλος Δρόμος» στέκεται αρωγός της Δημοτικής Αρχής που αξιοποιεί και στηρίζει καθημερινά το προσωπικό και τους εργαζόμενους του Δήμου, χωρίς να στηρίζεται σε φίλους εργολάβους και επιχειρηματίες χορηγούς.
Με αγωνιστικότητα, σχεδιασμό και αποφασιστικότητα ο «Άλλος Δρόμος», διεκδίκησε και κέρδισε μετά από πολλά χρόνια αγώνων των κινημάτων της πόλης, την γη που μας ανήκει, ένα μεγάλο κομμάτι των Λιπασμάτων και την ακτογραμμή της πόλης που για δεκαετίες είχε αποκλειστεί και απαγορευτεί η πρόσβαση στους δημότες. Ανέτρεψε τη προηγούμενη πολιτική απόφαση και νομοθετική ρύθμιση, που έδινε δώρο την δική μας γη και επέτρεπε την βιομηχανική χρήση στην περιοχή, σε επιχειρηματίες που μόνο βλάβη προκαλούν στην πόλη μας (βλέπε εγκαταστάσεις Μελισσανίδη).  Μία νίκη ιστορική και ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για την νέα γενιά και τους κατοίκους αυτής της πόλης. 
Συνεχίζουμε και εργαζόμαστε καθημερινά, με ανιδιοτέλεια, διαφάνεια και όραμα για μία πόλη αξιοπρέπειας, μία πόλη αγωνιστική και δημοκρατική, στηριζόμενη στην δική σας συμμετοχή .
Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της Κίνησης που εχθές έδωσαν το «παρών» και συμμετείχαν σε μία πρωτόγνωρη, συλλογική και δημοκρατική διαδικασία. 

Ακολουθεί η νέα σύνθεση της Δημοτικής Αρχής, όπως ενέκρινε και ανέδειξε το συλλογικό και ανώτατο όργανο της Δημοτικής Κίνησης :

  • Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου : Μαρτάκης Νικόλαος
  • Πρόεδρος Κέντρου Δια Βίου Μάθησης: Αλεξίου Κώστας
  • Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης: Στέλλα Μιχάλογλου. 
  • Αντιδήμαρχος Άμεσης Παρέμβασης, Ειδικών Συνεργείων, Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Δημοτική Αστυνομία, ΚΕΠ: Γιώτα Περδίκη. 
  • Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, Πολιτισμός και Αθλητισμός: Σταυρούλα Συράκου. 
  • Αντιδήμαρχος Καθαριότητα, Ανακύκλωσης, Περιβάλλον, Ενέργεια, Πολιτική Προστασία: Μιλτιάδης Θεόδοτος. 
  • Αντιδήμαρχος Δραπετσώνας, Μικροέργα, Συντήρηση,, Παιδικών Χαρών, Πολεοδομία: Ευστράτιος Δασκαλάκης. 
  • Αντιδήμαρχος Συντήρησης, Πρασίνου, Τεχνικών Υπηρεσιών: Τζένη Διακάκη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα