Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2017

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2016 σε μία από τις σημαντικότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2017 . Γεγονός το οποίο προσπάθησε να απαξιώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της αντιπολίτευσης με την απουσία των εκλεγμένων από το λαό, Δημοτικών Συμβούλων της.

Μετά από δύο χρόνια διοίκησης του Δήμου από την Δημοτική Κίνηση Πολιτών Άλλος Δρόμος, σε μία πόλη που λεηλατήθηκε και οδηγήθηκε στο ρημαγμό, σε μία πόλη που σπαράσεται από την ανεργία και τις μνημονιακές πολιτικές με την υποχρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η κατάσταση ανατρέπεται και επανέρχεται σταδιακά η ζωή στην πόλη,οι υπηρεσίες του Δήμου που απαξιώθηκαν , ανασυγκροτούνται, τα σχολεία μεταμορφώνονται, τα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα παίρνουν πνοή και ζωή από τα χιλιάδες παιδιά με τη μικρότερη δυνατή συνδρομή, το μοναδικό κολυμβητήριο στην πόλη που βγήκε σε πώληση από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ανακαινίστηκε, λειτουργεί και υποδέχεται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες με την χαμηλότερη συνδρομή στη χώρα.

 Οι κοινωνικές δομές, η αλληλεγγύη και η στήριξη στους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με την στήριξη του προσωπικού του Δήμου και των εθελοντών του Άλλου Δρόμου. Τα μικρά παιδιά και τα βρέφη της πόλης φιλοξενούνται καθημερινά στους παιδικούς-βρεφικούς σταθμούς με δωρεάν τροφεία, γεγονός μοναδικό στη χώρα. Η καθαριότητα, το πράσινο, τα πάρκα, οι δρόμοι και οι παιδικές χαρές στην προτεραιότητα των έργων της Δημοτικής Αρχής.
Αυτά και ακόμα περισσότερα αλλάζουν την πόλη μας, σε μία πόλη της Ανατροπής της Αξιοπρέπειας, του Αγώνα, σε μία πόλη που αντιστέκεται στο φασισμό και τις ρατσιστικές τακτικές από ανθρώπους και μηχανισμούς που θέλουν μία πόλη φοβισμένη και υπόδουλη στις ορέξεις των αρπακτικών. Σε μία πόλη που αντιστέκεται στους καθημερινούς πολιτικούς κριτές οι οποίοι μη θέλοντας να αποδεχτούν την προσπάθεια αυτής της Δημοτικής αρχής, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, για να εξυπηρετήσουν τις ατομικές και κομματικές φιλοδοξίες τους.

Ο σχεδιασμός, οι προτεραιότητες των αναγκών, η διαφάνεια και το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, η διασφάλιση των χρημάτων που προέρχονται από εμάς τους ίδιους τους πολίτες και κανείς δεν τα σεβάστηκε αλλά τα κατασπατάλησε στο παρελθόν, είναι το στοίχημα και ο στόχος αυτής της Δημοτικής Αρχής για την Ανάπλαση και Αναγέννηση της πόλης.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα με στρατηγική και σχεδιασμό κερδίσαμε μία από τις πιο δύσκολες <μάχες> αυτής της πόλης, την αλλαγή των νομοθετικών διατάξεων των <εγκληματιών> της προηγούμενης κυβέρνησης και περιφέρειας που χαρακτήρισαν την περιοχή της Ανάπλασης για όφελος των επιχειρηματιών, ως χώρο βιομηχανικής χρήσης. Αυτή η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Χρήστο Βρεττάκο, επιβάλλοντας με στρατηγική και επιμονή το δικό μας νομοθετικό σχέδιο με την συνεργασία κυβέρνησης και περιφέρειας πετύχαμε την ψήφιση τροπολογιών για την αποβιομηχανοποίηση της περιοχής , καταθέσαμε το δικό μας σχέδιο για την Ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων,  αίτημα και διεκδίκηση για δεκαετίες από τα κινήματα και τους φορείς της πόλης. Τέλος η παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στο Δήμο, που ετοιμαζόταν για ξεπούλημα μαζί με τον ΟΛΠ στους Κινέζους, και η απόκτηση πρόσβασης των πολιτών στη δική τους γη είναι από τις σημαντικότερες στιγμές που θα καταγραφούν στην ιστορία, με διοίκηση αυτής της Δημοτικής Αρχής, της Δημοτικής Κίνησης Άλλος Δρόμος.

Η ανακοίνωση του Γραφείου τύπου του Δήμου και η τοποθέτηση του επικεφαλής του Άλλου Δρόμου και Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου ακολουθεί στον παρακάτω σύνδεσμο :

http://keratsini-drapetsona.gr/index.php/el/keratsini-drapetsona-news-gr/keratsini-drapetsona-annoncements-gr/item/4669-it-voted-on-the-budget-of-the-city-council-keratsiniou-drapetsonas-2017


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα