Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα


Στο Αφγανιστάν το πέταγμα του χαρταετού είναι μια παραδοσιακή «τέχνη». Δεν είναι, όπως στην Ελλάδα, ένα έθιμο που αφορά μια συγκεκριμένη μέρα το χρόνο. Ο ουρανός του Αφγανιστάν είναι καθημερινά γεμάτος από χαρταετούς. Οι καλοί χαρταετοί φτιάχνονται από ειδικούς τεχνίτες συνήθως από κάποιο μαλακό ξύλο, όπως το μπαμπού, και λεπτό χαρτί. Το μυστικό, όμως, στον Αφγανικό χαρταετό είναι το σχοινί του, το οποίο πρέπει να είναι γερό και κοφτερό. Και αυτό γιατί στόχος του παιχνιδιού είναι να κόψεις το σχοινί του χαρταετού του αντιπάλου σου ώστε να πέσει από τον ουρανό. Οι πεσμένοι χαρταετοί θεωρούνται «ελεύθεροι» και τα παιδιά της γειτονιάς τους μαζεύουν για να τους ξαναπετάξουν την επόμενη μέρα.


Η Δημοτική Κίνηση πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας Άλλος Δρόμος σας προσκαλεί να προσφέρεται ένα χαρταετό  στα πορσφυγόπουλα που έρχονται από την εμπόλεμη ζώνη Αφγανιστάν και στη Συρία και ζούνε προσωρινά στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό. 
Η συλλογή των χαρταετών θα πραγματοποιείται στα γραφεία μας  (Λεωφόρος Δημοκρατίας & Σολωμονίδου 2) από τη Τρίτη 8 Μαρτίου έως τη Παρασκευή 11 Μαρτίου 6-9 το απόγευμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»