ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα Ελλάδας»:
Θεωρούμε λαθεμένη την ενέργεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την δέσμευση των Ταμειακών Διαθέσιμων των Δήμων χωρίς, όπως όφειλε, να διαβουλευτεί με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε αυτή τη βάση διαφωνούμε με τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου. Ταυτόχρονα, μας ξενίζει η στάση αυτοδιοικητικών  παραγόντων και φορέων που ενώ τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν με την ανοχή τους τις μνημονιακές πολιτικές, σήμερα ανακάλυψαν τον δρόμο του αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
Η χώρα σήμερα οδηγείται σε οικονομική ασφυξία από ντόπιους και ξένους παράγοντες. Ο στόχος φανερός, να γίνει συνείδηση στους λαούς της Ευρώπης και στο λαό της χώρας μας ότι η Νεοφιλελεύθερη πολιτική είναι μονόδρομος. Προσπαθούν να οδηγήσουν την Κυβέρνηση στην υπογραφή ενός νέου μνημονίου προσθέτοντας ακόμα περισσότερα βάρη στις πλάτες του λαού με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων , αύξηση της φορολογίας μέσω του Φ.Π.Α και εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας. Στους εκβιασμούς και στις πιέσεις των διεθνών τοκογλύφων Δ.Ν.Τ  και Ε.Ε, η Κυβέρνηση οφείλει να μην υποχωρήσει και να τιμήσει την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο Ελληνικός λαός, να εφαρμόσει το πρόγραμμα της και να στηριχθεί στη δύναμη και αποφασιστικότητα του λαού, προχωρώντας, αν χρειαστεί, ακόμα σε στάση πληρωμών και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους προτάσσοντας τις ανάγκες του λαού έναντι των τοκογλύφων δανειστών. Σε αυτή τη κατεύθυνση, είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε τις επιλογές της ακόμα και με δέσμευση των ταμειακών μας διαθέσιμων που είναι χρήματα απ το υστέρημα των Δημοτών.

https://surl.im/9eYB

Σχόλια

  1. Αναλογη αποφαση πρεπει να παρουμε όλα τα Δημοτικα Συμβουλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»