ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ «Κ.Ε.Κ. Α.Ε»

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ «Κ.Ε.Κ. Α.Ε»
Τον έλεγχο των οικονομικών του Κέντρου Εκπαιδευτικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Α.Ε Δήμου Κερατσινίου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, μετά από εισήγηση του ΔΣ του ΚΕΚ. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να γίνει πρόσκληση στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για έλεγχο και εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση σε εύλογο χρονικό διάστημα, τότε ν’ απευθυνθεί ο Δήμος σε ιδιώτες ορκωτούς λογιστές. «Οφείλουμε στους ανθρώπους αυτής της πόλης να τα φέρουμε όλα στο φως» επεσήμανε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, και πρόσθεσε «ο έλεγχος θα αφορά στην λειτουργία του ΚΕΚ από την ίδρυση του μέχρι σήμερα και το πόρισμα θα το στείλουμε στον Εισαγγελέα. Έτσι, όσοι «πέρασαν καλά» εκμεταλλευόμενοι την περιουσία των δημοτών θα πάνε στην δικαιοσύνη και όσοι έκαναν τίμια τη δουλειά τους θα έχουν την ευκαιρία να καθαρίσουν το όνομα τους».
Στην εισήγηση τους αναφορικά με την κατάσταση που βρήκαν στο ΚΕΚ, η Πρόεδρος Λίτσα Νικάνδρου και ο Διευθύνων Σύμβουλος Λεωνίδας Βατικιώτης, επεσήμαναν ότι το ΚΕΚ πάσχει από μία «χρόνια και ακραία κακοδιαχείριση». Ωστόσο, τόνισαν ότι παρόλο που η οικονομική θέση του ΚΕΚ είναι βραχυχρόνια εξαιρετικά προβληματική, μακροχρόνια μπορεί να γίνει ενθαρρυντική (επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο του απολογισμού).
Τέλος, η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα, περίπου κάθε τρεις μήνες, θα συζητιέται η πορεία του ΚΕΚ για να ενημερώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο και οι δημότες, σε αντίθεση με ότι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.


https://surl.im/V3V9

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»