ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤ/ΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤ/ΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ  ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ
Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου, και στα πλαίσια της κοινής βούλησης των Δημάρχων και του Αντιπεριφερειάρχη για την από κοινού αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο του Κερατσινίου με θέμα την πρώην βιομηχανική ζώνη Δραπετσώνας. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γαβρίλης, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Κασσιμάτης, ο Δήμαρχος Περάματος κ. Λαγουδάκης, η Δήμαρχος Σαλαμίνας κα. Νάννου-Παπαθανασίου και οΑντιδήμαρχος κ. Χατζήςο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη κ. Τσεφαλάς εκ μέρους του Δημάρχου Νίκαιας - Ρέντη, ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ κ. Γουρδομιχάλης.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας ενημέρωσε τους Δημάρχους για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την ανάπλαση της πρώην βιομηχανικής ζώνης και για τα μελλοντικά σχέδια του Δήμου, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γαβρίλης ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Περιφέρεια.
«Χώρο μεγάλης σπουδαιότητας και υπερτοπικής σημασίας»,  χαρακτηρίζουν οι Δήμαρχοι της Β’ Περιφέρειας Πειραιά την περιοχή των πρώην Λιπασμάτων, «ο οποίος θα μπορούσε να δώσει προοπτική στην ευρύτερη περιοχή και ν’ αποτελέσει «ανάσα ζωής» για τους κατοίκους, με χρήσεις πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού, εκπαίδευσης και αναψυχής».
Μετά από τη συνάντηση ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, δήλωσε: « Η ανάπλαση της πρώην περιοχής των λιπασμάτων είναι μία συνολική διεκδίκηση για την ευρύτερη περιοχή. Αυτό επιβεβαιώσαμε στη σημερινή συνάντηση. Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τους Δημάρχους και με τον Αντιπεριφερειάρχη για τα επόμενα βήματα και συζητάμε τα σχέδια ανάπλασης. Το επόμενο ραντεβού είναι στις 4 και 5 Απριλίου στον χώρο των λιπασμάτων, όπου οι δημοτικές αρχές μαζί με τους κατοίκους θα προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις που θα κάνουν το χώρο επισκέψιμο».
http://tinyurl.com/ny98vpl

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»