Πρασινίζοντας την πόλη στις γιορτές!

Πρασινίζοντας την πόλη στις γιορτές!

Όταν η χαρά και το παιχνίδι συναντούν την κοινωνική ευαισθησία και γεννούν δημιουργικότητα!

 Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη πόλη μας και ο Δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας προσκαλεί του «μικρούς» κατοίκους του και τους γονείς τους να συμμετέχουν σε αυτές.
Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου από τις 2 το μεσημέρι στη πλατεία Κύπρου στο Κερατσίνι -απέναντι από το Δημαρχείο- σας περιμένουμε στο διαδραστικό περιβαλλοντικό παιχνίδι «Χριστούγεννα, Παιχνίδι, Χαρά, Γνώση» με στόχο να πρασινίσουμε τη πόλη μας στις γιορτές. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι μικροί συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τη χαρά της δημιουργίας. Θα έρθουν σε επαφή με ζωντανά στοιχεία της φύσης (δέντρο, ρίζα, χώμα), θα αναγνωρίσουν την αξία της αγάπης, της προσφοράς και της φιλαλληλίας θα ανακαλύψουν την επαναχρησιμοποίηση των υλικών, θα συμβάλουν στην αύξηση του πρασίνου στην πόλη/του περιβάλλοντός τους και θα ενεργοποιήσουν την έμφυτη δημιουργικότητά τους.
Φέρνοντας μαζί τους αναλώσιμα υλικά που δεν χρησιμοποιούν πια (ανακυκλώσιμα υλικά που υπάρχουν διαθέσιμα στο σπίτι, μαρκαδόροι, κορδελάκια, χαρτί του μέτρο, χαρτόνια, παλιά CD, καπάκια κλ.π.) οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως να τα αξιοποιούν κατάλληλα και από ένα απλό υλικό θα δημιουργήσουν ένα όμορφο δώρο-στολίδι. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της δράσης οι μικροί μας φίλοι θα στολίσουν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο δεντράκι με ανακυκλώσιμες κυρίως πρώτες ύλες και αφού περάσουν οι γιορτές θα το φυτέψουν συμβάλλοντας στη δημιουργία πρασίνου στην πόλη.
Στις 5.30 το απόγευμα θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Κύπρου
Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στη πλατεία Κύπρου από τις 2 το μεσημέρι και το ερχόμενο Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στην πλατεία Βάρναλη στη Δραπετσώνα για να στολίσουμε το δεύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης μας.
Σε περίπτωση βροχής η διαδραστική δράση θα πραγματοποιηθεί εντός του δημαρχείου

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας
http://keratsini-drapetsona.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3120%3A%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AD%CF%82&Itemid=289&lang=el

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα