ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ "ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ".



Χθες πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση του «Άλλου Δρόμου» στο κλειστό γυμναστήριο ¨Π. Νικολαΐδης¨, με ομιλητή τον επικεφαλής της Δημοτικής μας Κίνησης και Δήμαρχο της πόλης μας, Χρήστο Βρεττάκο. Προεκλογικά λέγαμε πως πρέπει οι κάτοικοι της πόλης μας να ενημερώνονται για το τι γίνεται σε αυτήν. Χθες αυτό έγινε πραγματικότητα. Φυσικά θα υπάρξουν κι επόμενες συγκεντρώσεις, οι οποίες θα έχουν το χαρακτήρα της λαϊκής συνέλευσης, σε κάθε γειτονιά και οι δημότες θα έχουν ουσιαστικά τον λόγο για το τι Δήμο θέλουμε και τι θέλουμε να κάνουμε ώστε να γίνει καλύτερος και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης.
Ο Δήμαρχός μας μίλησε χθες για το τι αντιμετωπίζει η νέα Δημοτική Αρχή όλο αυτό το διάστημα που ανέλαβε τα ινία του Δήμου. Οι δυσκολίες είναι πολλές και έχουν να κάνουν κυρίως στην έλλειψη μόνιμου προσωπικού. Η πόλη μας δυστυχώς δεν είναι καθαρή καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις πάγιες ανάγκες του Δήμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να μην είναι τόσο καθαροί όσο θα θέλαμε. Το ίδιο συμβαίνει και στο τομέα του πρασίνου. Ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε πως δεν έχουν αρχίσει να γίνονται πράγματα στο Δήμο μας.
Από τις πρώτες κιόλας μέρες ο Δήμαρχος της πόλης μας έστειλε το ‘’εντέλλεσθε’’ στον κο Μητσοτάκη λέγοντας ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στις μαζικές και χωρίς ουσιαστικά κριτήρια, απολύσεις στο ήδη διαλυμένο και χωρίς επαρκή προσωπικό Δημόσιο τομέα. Όπως ήταν φυσικά επακόλουθο κάποιοι ξέθαψαν την ‘’ξεχασμένη’’ ιστορία με τους 27 εργαζόμενους του Δήμου Δραπετσώνας οι οποίοι μέσω αποφάσεων των τότε Δημοτικών Συμβουλίων, πέρασαν στο Δήμο και φυσικά για ακόμη μια φορά ο κος Υπουργός ζήτησε από τον Δήμαρχο να τους απολύσει. Ούτε όμως και τότε η νέα Δημοτική Αρχή λύγισε και μαζί με όλους τους εργαζομένους έδωσαν αλλά και ακόμα δίνουν την δική τους μάχη. Μέσα σε όλα αυτά καταργήθηκαν κι επίσημα τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας. Έγινε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας  σχετικά με τα σχέδια που έχει η Κυβέρνηση που έχουν να κάνουν με την ανάπλαση στον χώρο των λιπασμάτων αλλά και για τις διατάξεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού που αποχαρακτηρίζουν εκτάσεις του Δήμου από πράσινο και τους μετατρέπουν σε χώρους αναψυχής και άλλων οικιστικών παρεμβάσεων. Εδώ κι ένα μήνα επίσης οι εργάτες στο τμήμα πρασίνου, μαζί με εθελοντές κατοίκους, καθαρίζουν κάθε 2 εβδομάδες πλατείες και πάρκα τους Δήμου μας, που είχαν αφεθεί τόσα χρόνια στο έλεός τους. Όπου αυτή η κίνηση έχει διπλό σκοπό. Αφενός την καθαριότητα και την περιποίηση αυτών των χώρων αλλά και το να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες της πόλης μας έτσι ώστε να μάθουν να περιποιούνται και να διατηρούν οι ίδιοι αυτές τις εκτάσεις, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες τους Δήμου, καθαρές.
Τέλος ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως στο επόμενο διάστημα η πόλη μας θα αρχίζει να αλλάζει και εδώ χρειάζεται η συμμετοχή  όλων των κατοίκων της. Γιατί αυτός είναι ο στόχος της Δημοτικής Αρχής.  Η πόλη να περάσει στα χέρια αυτών που της ανήκει. Σαφώς και χρειάζεται χρόνος και υπομονή αλλά οφείλουμε όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη και να παλέψουμε έτσι ώστε για να έχουμε την πόλη που μας αξίζει.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

«ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα