ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ.

Το συμβούλιο πλημμελειοδικών του Πειραιά αρνήθηκε, ακόμα μια φορά, την εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό. Εδώ και μέρες έχουμε γίνει θεατές της φυσικής εξόντωσης ενός νέου ανθρώπου από την εξουσία. Ο Ρωμανός έχοντας ως μόνο όπλο πλέον το σώμα του, προχώρησε σε απεργία πείνας προκειμένου οι αρχές να ικανοποιήσουν το αυτονόητο δικαίωμά του να σπουδάσει, στη σχολή που κατάφερε να περάσει συμμετέχοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις μέσα από τη φυλακή. Σε απεργία πείνας προχώρησαν και οι τέσσερις συγκρατούμενοί του. Οι γιατροί που τον παρακολουθούν, προειδοποιούν για την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του.

Ο Νίκος Ρωμανός είναι το τραγικό θύμα, ενός αυταρχικού κράτους. Είναι ο ίδιος 15χρονος που το 2008 είδε το φίλο του να σκοτώνεται από όπλο αστυνομικού. Παραμένοντας αμετακίνητος στις ιδέες του, δε δέχτηκε τη βράβευση από τον υπουργό δικαιοσύνης για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το εκδικητικό μένος της κυβέρνησης του στερεί το αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα να σπουδάσει. Δικαίωμα αναφαίρετο, ανεξάρτητα από τις προηγούμενες πράξεις του για τις οποίες ήδη τιμωρείται. Τιμωρείται γιατί το «σωφρονιστικό» σύστημα στην Ελλάδα λειτουργεί εκδικητικά και όχι σωφρονιστικά. Είναι άλλη μια κορύφωση στο δόγμα μηδενικής ανοχής που επιδεικνύει η κυβέρνηση. Είναι άλλη μια προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού! Ενός λαού που στερείται συνεχώς τα κεκτημένα του δικαιώματα, αλλά και δικαιώματα αυτονόητα μέχρι σήμερα όπως το δικαίωμα στη στέγη.

Ο Νόμος ορίζει το δικαίωμα των κρατουμένων να σπουδάσουν, με φυσική παρουσία στις σχολές τους. Η ίδια δικαιοσύνη που αθωώνει αστυνομικούς που χτυπάνε φωτορεπόρτερ, που αθώωσε τον Κασιδιάρη για την επίθεση και ληστεία του φοιτητή, που αναβάλει συνεχώς τα δικαστήρια για επιθέσεις σε μετανάστες, έχει καταδικάσει έναν νέο άνθρωπο σε θάνατο.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού για τα δικαιώματά του και τα δικαιώματα όλων! Όταν η αδικία γίνεται νόμος, το πιο ισχυρό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη! Ως «Άλλος Δρόμος» δηλώνουμε ότι δεν θα υποκύψουμε στην απόπειρα δημιουργίας ενός κλίματος τρόμου και αδράνειας! Αντιθέτως, παλεύουμε από το δικό μας μετερίζι για σεβασμό όλων των δικαιωμάτων. Υπερασπιζόμαστε την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες κράτησης. Σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε παιδιού στην παιδεία, κάθε νέου στη συμμετοχή στην επιστημονική πρόοδο. Βλέπουμε στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, τον αγώνα όλων μας για δημοκρατία και ελευθερία. Απαιτούμε άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας. Να σταματήσει το έγκλημα που συντελείται!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


«ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα