Στην πρώτη θέση οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ στις εκλογές των εκπαιδευτικών





Η ανακοίνωση
Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ χαιρετίζει τους χιλιάδες συναδέλφους εκπαιδευτικούς που με την ψήφο τους στις εκλογές της 5-11-2014 προχώρησαν στη μεγάλη ανατροπή, φέρνοντας τις δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ στην πρώτη θέση (25,5%) και εκλέγοντας παντού, σε όλη την επικράτεια, αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου από τα ψηφοδέλτιά της.
Στις εκλογές αυτές, που άλλαξαν ριζικά το χάρτη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έχουμε ταυτόχρονα και αύξηση του ποσοστού και των άλλων δυνάμεων της συνδικαλιστικής αριστεράς, ενώ σημαντική είναι η μείωση των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚ/ΠΕΚ και ΔΑΚΕ), που μέχρι πρότινος με την κυριαρχία τους στα υπηρεσιακά συμβούλια είχαν μετατρέψει την εκπροσώπησή τους στο θεσμό σε ρουσφετολογικό, παραγοντίστικο μηχανισμό και εξάρτημα της διοίκησης.
Οι αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου που εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΚ θα λειτουργήσουν με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας, και θα βρεθούν πάλι στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των συναδέλφων, σε άμεση συνεργασία με τα συνδικαλιστικά όργανα.
Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία η κατάσταση επιδεινώνεται επικίνδυνα. Καταρρακώνονται με τον πιο βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα. Οι διαθεσιμότητες-απολύσεις καταδικάζουν συναδέλφους μας στη φτώχεια και την ανέχεια. Η «αξιολόγηση-χειραγώγηση» επικρέμαται, δαμόκλειος σπάθη, πάνω από τον κλάδο. Η αισχρή πρακτική της απλήρωτης, εθελοντικής εργασίας με αντάλλαγμα κάποια μόρια βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη. Και, τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ξεδιπλώνεται μια άθλια επίθεση συκοφάντησης και απαξίωσης της ΟΛΜΕ, του συνδικαλιστικού κινήματος και γενικότερα της συλλογικής δράσης από τους μνημονιακούς εγκάθετους και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Σε αυτές τις συνθήκες η συσπείρωση στα σωματεία και η ενωτική, μαζική δράση είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία. Το επόμενο διάστημα, μέσα από τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ θα δώσουμε τη μάχη, μαζί με γονείς και μαθητές, για τα μεγάλα ζητήματα του δημόσιου σχολείου: λειτουργία σχολείων - κενά, «νέο» λύκειο, τράπεζα θεμάτων, αξιολόγηση, διαθεσιμότητες - απολύσεις, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για την ολοσχερή ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΠΗΓΗ: http://left.gr/news/stin-proti-thesi-oi-dynameis-ton-synek-stis-ekloges-ton-ekpaideytikon

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα