Πάτρα: Εργοδότες απαιτούν δήλωση από εργαζόμενες πως «αν μείνουν έγκυες, θα παραιτηθούν» (!)


Η πρόεδρος των εμποροϋπαλλήλων αποκάλυψε πως στην Πάτρα εργοδότες υποχρεώνουν 

εργαζόμενες να υπογράψουν χαρτί στο οποίο δεσμεύονται πως εάν μείνουν έγκυες θα 

αποχωρήσουν οικειοθελώς και δεν θα προβάλουν καμία απαίτηση. Σε άλλη περίπτωση, 

ζητήθηκε από προς πρόσληψη γυναίκες να υπογράψουν πως... δεν θα αρραβωνιαστούν! 
Αποκαλύψεις που σοκάρουν έκαναν στο patrastimes.gr η πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων Γιώτα Παναγοπούλου και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Βασ. Παπασημακόπουλος.
Η κ. Παναγοπούλου αποκάλυψε πως στην Πάτρα υπάρχουν εργοδότες οι οποίοι με την πρόσληψη υποχρεώνουν εργαζόμενες να υπογράψουν χαρτί στο οποίο  δεσμεύονται πως εάν μείνουν έγκυες  θα αποχωρήσουν οικειοθελώς και δεν θα προβάλουν καμία απαίτηση.
Σε άλλες περιπτώσεις εργοδότες ζήτησαν από προς πρόσληψη γυναίκες να υπογράψουν πως δεν θα αρραβωνιαστούν και πως εάν το πράξουν θα αποχωρήσουν από την εργασία μόνες τους.
Στα όσα συμβαίνουν στο «βασίλειο» της εργασιακής αυθαιρεσίας στην Πάτρα προστίθεται και η αποκάλυψη του κ. Παπασημακόπουλου σύμφωνα με την οποία σε παράρτημα ευρωπαϊκής αλυσίδας ο προϊστάμενος ζήτησε από γυναίκες υπαλλήλους όταν έχουν έμμηνη ρήση να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών γιατί πέφτει η απόδοσή τους.
Κορυφή του παγόβουνου ό,τι κατεγράφη την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, με γυναίκα υπάλληλο να θηλάζει το παιδί της – το οποίο είχε μεταφέρει εκεί συγγενικό της πρόσωπο – πίσω από κουρτίνα.

ΠΗΓΗ: http://left.gr/news/patra-ergodotes-apaitoyn-dilosi-apo-ergazomenes-pos-meinoyn-egkyes-tha-paraitithoyn

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»