ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
VRETTAKOS-ALLOS_DROMOSΝοέμβρη 1973.Ο λαός και οι φοιτητές κορυφώνουν την πάλη τους για την ανατροπή της δικτατορίας. Ο αγώνας των φοιτητών που είχε ξεκινήσει τότε με στόχο την κατάκτηση δημοκρατικών ελευθεριών μέσα στα Πανεπιστήμια, εξελίχθηκε σε συνολικό αντιδικτατορικό αγώνα, που έπαιρνε όλο και πιο βαθιά κοινωνικά χαρακτηριστικά για το δικαίωμα στη δουλειά, ενάντια στην πείνα και στη φτώχεια, για Παιδεία και Ελευθερία.
Νοέμβρης 2014. Τέσσερις δεκαετίες μετά, τόσο οι στόχοι για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» και «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», όσο και οι πόθοι για μια Ελλάδα δημοκρατική, λεύτερη και ανεξάρτητη με το λαό αφέντη στον τόπο του, παραμένουν ανεκπλήρωτοι αναζητώντας δικαίωση.
41 χρόνια μετά, ο λαός και η χώρα αλυσοδεμένοι σε νέα δεσμά. Τα απανωτά μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις, η τροικανή επιτήρηση, το ξεπούλημα κρατικών επιχειρήσεων και πλουτοπαραγωγικών πηγών, εξανεμίζουν κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας. Στην Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας και της μετανάστευσης των νέων, αυξάνεται ο αυταρχισμός, η καταστολή, η αφαίρεση των δικαιωμάτων του λαού.
41 χρόνια μετά, ο λαός επιμένει να τιμά την Εξέγερση, να κρατά τη φλόγα ζωντανή, να εμπνέεται από τα διδάγματά της. Σήμερα ο Νοέμβρης έρχεται σαν εικόνα από το μέλλον! Δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να ξαναδιαβεί ο λαός. Το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα για την ανατροπή της αυτής της πολιτικής που διαλύει όλα τα κοινωνικά δικαιώματα.
41 χρόνια πριν, οι εξεγερμένοι του Πολυτεχνείου αγωνίστηκαν για το δικαίωμα στη δημοκρατία, τη μόρφωση, την εργασία και την αξιοπρεπή ζωή. Το Νοέμβρη του '73, η νεολαία και ο ελληνικός λαός διεκδίκησαν Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία και απέδειξαν πως οι μόνοι χαμένοι αγώνες, είναι αυτοί που δεν δίνονται.
Γι' αυτό και η εξέγερση ΖΕΙ στους αγώνες του λαού και της νεολαίας, που παλεύουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των εξοντωτικών αντιλαϊκών μέτρων, που παλεύουν ενάντια στην υποτέλεια και την υποταγή.πηγη:http://keratsini-drapetsona.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=2807%3A%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85&Itemid=289&lang=el

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»