41 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Τέσσερις δεκαετίες μετά και το σύνθημα της εποχής, «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» μοιάζει να είναι επίκαιρο δυστυχώς και σήμερα. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 1973 που βάφτηκε στο αίμα, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες όλων μας, ως την μαζικότερη μορφή διαμαρτυρίας και αντίστασης ενάντια στην Δικτατορία του Γεώργιου Παπαδόπουλου.

41 χρόνια μετά και ο λαός μας πεινάει, δεν έχει τις σωστές βάσεις στην παιδεία και η καταστολή είναι το μοναδικό μέσο προστασίας αυτής της Κυβέρνησης. Ο λαός μας μετά από σχεδόν 5 χρόνια άγριας λιτότητας, περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις, περικοπών στην υγεία την παιδεία και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και σχεδόν 1.500.000 ανέργους, προσπαθεί να δει αν άλλαξε κάτι από την τότε εποχή. Παιδιά υποσιτισμένα λιποθυμούν στις αυλές των σχολείων, πάνω από 4.000 συνάνθρωποί μας έχουν αυτοκτονήσει, 1 στους 2 νέους δεν εργάζεται και δεν έφταναν όλα αυτά, έχουμε και την άνοδο του νεοναζισμού στη χώρα μας με αποτέλεσμα την αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων όπου τουλάχιστον 2 από αυτές ήταν και θανατηφόρες.

Ο λαός μας δυστυχώς ακόμα και τώρα δεν έχει σταματήσει να υποφέρει. Για αυτό πρέπει με όσες δυνάμεις του απομένουν να βγεί έξω και να φωνάξει ξανά, σήμερα στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Όλοι σήμερα στους δρόμους για να τιμήσουμε τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν για όλους εμάς από την Δικτατορία.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα