Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Συγκέντρωση και πορεία στο υπ. Οικονομικών

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει προκηρύξει την Πέμπτη η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίησή τους.
Φωτογραφία: Σπύρος ΤσακίρηςΦωτογραφία: Σπύρος ΤσακίρηςΓια τις 12:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ θα ακολουθήσει  πορεία προς στο υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος.
«Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, παρά τις καθολικές αντιδράσεις των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών φορέων, επιχειρεί να εκποιήσει τα λιμάνια, χρησιμοποιώντας μεθόδους πολιτικά απαράδεκτες και νομικά έξω από κάθε νομιμότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΟΜΥΛΕ ενώ παράλληλα τονίζει ότι «οι επιπτώσεις αυτής της εγκληματικής πολιτικής θα είναι οδυνηρές για τους παραγωγικούς φορείς, τις επιλιμένιες πόλεις και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας».
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια μαζί με φορείς της πόλης του Πειραιά έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, η οποία θα εκδικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου.
Και στη Θεσσαλονίκη
 Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε όλα τα λιμάνια της χώρας, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη πώληση των Οργανισμών Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και Πειραιώς (ΟΛΠ) και άλλων λιμανιών. Ενόψει της αυριανής κινητοποίησης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου άσκησαν σήμερα σκληρή κριτική στους χειρισμούς για την επιχειρούμενη πώληση του 67% του (ΟΛΘ).
Σε συνέντευξη Τύπου υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι οι φορείς της πόλεις πιέστηκαν πολιτικά να αλλάξουν τη στάση τους σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση από αρνητική σε θετική, ενώ ισχυρίστηκαν ότι οι υποψήφιοι αγοραστές ουδεμία δέσμευση καλούνται ν' αναλάβουν για πραγματοποίηση των απαιτούμενων επενδύσεων στο λιμάνι, εφόσον αποκτήσουν το 67% του μετοχικού κεφαλαίου.

   Μάλιστα, επισήμαναν ότι εξαιτίας διαδοχικών μειώσεων προσωπικού από το 2009 μέχρι σήμερα, που είχαν ως αποτέλεσμα το 43% των οργανικών θέσεων να παραμένει κενό, οι εργαζόμενοι εργάζονται υπερωρίες και σε διάφορα πόστα, προλαβαίνοντας και πάλι μόνο τις επείγουσες εργασίες, με αποτέλεσμα το λιμάνι να κινδυνεύει με λειτουργικό "μπλακ άουτ". 'Ηδη, πρόσθεσαν, χρήστες του δηλώνουν προβλήματα στην εξυπηρέτησή τους.

   Οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις κατά της πώλησης σε τρία επίπεδα: το αγωνιστικό (απεργίες), της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και το νομικό, όπου στις 2/12 αναμένεται η εκδίκαση, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της αίτησης ακύρωσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 67%



ΠΗΓΗ:http://www.enet.gr/?i=news.el.8emata&id=455350

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα