Ιστορικός περίπατος στις γειτονιές της Δραπετσώνας

Ο ιστορικός περίπατος στις γειτονιές της Δραπετσώνας πραγματοποιήθηκε σήμερα  με συμμετοχή πλήθους κόσμου . Άνθρωποι που έζησαν και μεγάλωσαν στην Δραπετσώνα και σήμερα ζούν στην πόλη καθώς και σε άλλες περιοχές της Αττικής , ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της νέας Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα του τμήματος Πολιτισμού-Αθλητισμού που σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Αρχείο και Μουσείο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και τη ραδιοφωνική εκπομπή H Ιστορία στο Κόκκινο (Κόκκινο 105.5) διοργάνωσαν την σημερινή εκδήλωση .
Κατά την διάρκεια της διαδρομής έγιναν αφηγήσεις και ιστορική αναδρομή των γεγονότων και των περιοχών που άφησαν το στίγμα τους στην <φτωχομάνα> Δραπετσώνα . Οι ιστορίες και τα περιστατικά που διαδραματίστηκαν με πρωταγωνιστές τους πρόσφυγες , τους εργάτες , τους ρεμπέτες και τους πολιτικά διωκόμενους αριστερούς , άφησαν εντυπωσιασμένους και συγκίνησαν τους περιπατητές . Τα Βούρλα , το Καστράκι , τα Λιπάσματα, η τεράστια σε έκταση παραγκούπολη με τους εργάτες και τους χιλιάδες πρόσφυγες , τα προσφυγικά και οι μεγάλοι ρεμπέτες , η ξακουστή τετράς , ξαναζωντάνεψαν στις μνήμες μας, με την βοήθεια των : Νίκου Μπελαβίλα , Ηλία Νικολακόπουλου ,  Ελένη Κυραμαργιού , Γιώργου Χατζόπουλου , Μαρίας Ραυτοπούλου , Γιώργου Τσιρίδη , Θωμά Σίδερη και κατοίκων που έζησαν στην περιοχή .
Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και όσους βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί ο πρώτος και ιστορικός περίπατος τησ Δραπετσώνας . Οι ενέργειες , οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που θα ακολουθήσουν από την νέα Δημοτική Αρχή για την ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας αυτής της πόλης , είμαστε σίγουροι ότι θα είναι το ίδιο επιτυχημένες .

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό :



















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΕΠ: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ»

Προσφέρουμε χαρταετούς στα προσφυγόπουλα